COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 675
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 405
  • на пъпа на Златията
Докато чакаме  да задам един въпрос.
Идва ми на ума за условията   при които  можем да си поставим ваксината .
До колкото чета темата не е добре да се слага ако си болен.Така ли е?
Много се изговори за  имунитета.
По какъв начин да разберем дали имаме имунитет?С теста за антитела , ясно . А за така наречения Т имунитет?

# 9 406
Разбира се, че трябва човек да е "относително здрав" преди ваксинация - да няма  температура или някакво респираторно заболяване, за това и на много места се прави преглед както беше и в моя случай. Имунитет има след 2-3-та седмица от първата доза най-рано, може да се провери примерно в имунологична лаборатория на Пирогов. Простият тест за антититела има единствено индикативен характер за имунен отговор, не за имунитет.

# 9 407
Колкото и да не ми се искаше да го казвам - вече статистически се доказа, че има взаимовръзка между поставянето на ваксината  на Астра Зенека и образуването на тромби. Една ваксина трябва да е на първо място безопасна и едва на второ  - ефективна.  Има едно правило в медицината, ако не можеш да помогнеш не трябва да вредиш. Това, което трябва да се направи e спирането на поставянето на Астра Зенека на млади жени най-малкото.

Дейзи, няма първо и второ. Прави се оценка на риск и ефект, като се вземат предвид ефикасността, безопасността и качеството на лекарствения продукт. Това се прави преди одобряването. Страничните ефекти постмаркет се следят и там има отделна процедура.
ЕМА прави това, което им е в компетенциите - получили са сигнал и го проучват. Ако се установи връзка между синусовите тромбози и ваксината, в зависимост от това, което установят, може да прибавят контраиндикация при определени групи, или предупреждение в листовката. Отделно, държавите, където е разрешена могат да ограничат използването и, независимо от това какво решение ще вземе ЕМА.

# 9 408
Казват, че точно този вид тромбози били изключително рядко явление, предполагам, че скоро ще има повече яснота къде точно е проблемът.

# 9 409
  • София
След изборите нещо се "сбъгяса" портала, не обявяват....

# 9 410
  • Варна
Пускам и тук линк към предаване от снощи по Первый канал (но е на руски), на въпроси отговарят разработчиците на трите руски ваксини.
Толкова неща съм прочела/чула за този вирус, и пак научих нещо ново. Гледайте!

https://youtube.com/watch?v=-ottYtMrap8&feature=share

# 9 411
  • София
Пускам и тук линк към предаване от снощи по Первый канал (но е на руски), на въпроси отговарят разработчиците на трите руски ваксини.
Толкова неща съм прочела/чула за този вирус, и пак научих нещо ново. Гледайте!

https://youtube.com/watch?v=-ottYtMrap8&feature=share
Резюмирайте ни какво ново сте научили?

# 9 412
7:09 ч и още няма данни за вчера!

# 9 413
Аз гледах вчерашните и се заблудих. Кахво става?

# 9 414
Има данни. 3860 нови случая от 19210 теста

# 9 415
Има данни. 3860 нови случая от 19210 теста

СТАТИСТИКА
Информация към 00:00 часа на 6 април

# 9 416
  • София
Явно всички дози на Pfizer се насочват към ЛЛ, защото във ВМА няма дози дори и за така наречените фирми с приоритет.
Тази информация от къде е?
От познат, който работи в такава фирма и им предстоеше ваксиниране, вчера така са им отговорили.

# 9 417
  • София
Липсват актуални данни за заболеваемостта от COVID-19 у нас.

Справка в Единния информационен портал показва, че все още не са представени данните за новите случаи към 7 април.

Последната предоставена там информация е за 00:00 часа на 6 април 2021 г.

Причина за забавянето към този момент не е известна.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/niama-aktu … en-portal-6123856

Скрит текст:
Казвам ви аз - потъва Баце, с него и държавата. Вчера показно убийство, днес няма данни, утре....нещо беге мама да не крашне, че знаем тясната връзка Grinning Grinning

# 9 418
  • в страната на чудесата
Не знам как ще изкараме деня без да знаем колко са новозаразените 😂😂😂

# 9 419
  • София
Не знам как ще изкараме деня без да знаем колко са новозаразените 😂😂😂
С пръст върху клавиша F5 на сайта на портала. Ако не друго ще генерираме достоен трафик Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт