COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 050
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 480
Ужасно лош късмет да живееш в държава без никаква реална стратегия или желание за такава нито от политиците, нито от голяма част от хората.
Не е късмет а избор . За мен това е голямата поука от тази криза е да избираш умно къде да живееш . Не че съм имал илюзии , но цялата уродливост на българското общество отдолу до горе ме изненада . Някак си , относително спокойните времена замъгляват картината . Не бих оставил децата си в тази кочина , в бъдеще може да има и по-лоши кризи . Лошото е че страните които смятах за логичен избор , също деградират усилено .

# 9 481
Ами тъпото е, че всяка група хора се слага под общ знаменател. Пример - аз искам и двете ми деца да са постоянно в училище. Съгласна съм през цялото време да са с маски в час, да се проветрява на всяко междучасие, да се мери температура на входа, да се дезинфекцират редовно и да им се правят бързи тестове всяка седмица. Обаче, тъй като много родители не са съгласни - маските ще задушат децата им, тестовете ще им съсипят психиката и т.н., накрая всички големи деца стоят вкъщи пред компютрите, а в очите приличат на заварчици. А има още цели 3 месеца до края на учебната година. Да не споменавам пропуските в образованието.

# 9 482
Ужасно лош късмет да живееш в държава без никаква реална стратегия или желание за такава нито от политиците, нито от голяма част от хората.
Не е късмет а избор . За мен това е голямата поука от тази криза е да избираш умно къде да живееш . Не че съм имал илюзии , но цялата уродливост на българското общество отдолу до горе ме изненада . Някак си , относително спокойните времена замъгляват картината . Не бих оставил децата си в тази кочина , в бъдеще може да има и по-лоши кризи . Лошото е че страните които смятах за логичен избор , също деградират усилено .
Според вас кои страни имат правилна стратегия относно мерки срещу Ковид?
Тъй като нямам много наблюдения аз....🙄

# 9 483
Бояна, съгласна съм. Хич не трябваше да питат. Искаш детето да посещава училище, това е вариантът. Но представяш ли си воят, който щеше да последва?
Pure, разбира се, че управниците имат вина с техния ластик, но не само те.

# 9 484
  • София
Бояна, съгласна съм. Хич не трябваше да питат. Искаш детето да посещава училище, това е вариантът. Но представяш ли си воят, който щеше да последва?

Не само си представям, но го видях сред родителите в чуждестранните училища в София. Виха, виха и децата им после с маски и на двора. И няма вариант за ДО по желание. И чао.
И това са хора с възможности, претенции и тн, но наложиха им. Никой не си отписа детето и докато не затвориха останалите училища си учиха присъствено.

# 9 485
Миналата пролет най- тежко беше май и юни, след това летните месеци бяха леки, въпреки навалицата по морето.
Шокиращо.
В коя държава това?
Защото в България юни паднахме на 9 (девет) бройки на ден (!) и доц. Кунчев обяви Края на епидемията, ако не завинаги, то поне за 2020 г.!
Юли вече имахме рекорд от по 350 души на ден.
Та?
Та, работя в болница, по всички линии, и това са лични наблюдения.

# 9 486
  • София
ЕМА отрече да е открила връзка между тромбозите и ваксината на Астра Зенека - https://www.mediapool.bg/ema-otreche-da-e-otkrila-vrazka-mezhdu- … l-news320315.html

# 9 487
Хората, диагностицирани с Covid-19 през последните шест месеца, са по-склонни да развият депресия, деменция, психоза и инсулт, установиха изследователи.

Една трета от тези с предишна инфекция на Covid продължават да развиват или имат рецидив на психологическо или неврологично състояние.

Но тези, приети в болница или в реанимация, имаха още по-висок риск.

Това вероятно се дължи както на ефектите от стреса, така и на вируса, който има пряко въздействие върху мозъка.

Британски учени разгледаха електронните медицински досиета на повече от половин милион пациенти в САЩ и техните шансове за развитие на едно от 14 често срещани психологически или неврологични състояния, включително:

мозъчен кръвоизлив
    удар
    Паркинсон
    Синдром на Guillain-Barré
    деменция
    психоза
    разстройства на настроението
    тревожни разстройства

https://www.bbc.co.uk/news/health-56650125

# 9 488
Нямам дете в училищна възраст, но наистина загубите за децата са огромни.
И не психически, а на учебен материал, с който изостанаха необратимо.
Обаче вината е не само в управляващите, които нямат воля и умения да наложат контрол, а основно в родителите, които първо не възпитават децата адекватно, второ не искат никакви мерки/тестове.
И после изкривяват ситуацията, че сме изкарвали децата виновни.
Не, виновни са основно родителите. Децата гледат тяхното безотговорно поведение и неглижиране на вируса и копират.
Правилно са решили в чужбина, искаш детето ти да ходи на училище - тестове и маски.
Ама тук не може, нашите са специални, ни тестове ще понесат, ни маски.
Могат всичко децата, умни са и разбират, ако нямат такива родители, които пречат.

# 9 489
EMA ще проведе брифинг за ваксината AstraZeneca

Европейската агенция по лекарствата (EMA) ще проведе брифинг в 15:00 BST относно ваксината AstraZeneca във връзка със случаи на образуване на кръвни съсиреци.

Лектори ще бъдат изпълнителният директор на EMA Emer Cooke и председателят на комисията по безопасност на EMA д-р Sabine Straus.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56659036

# 9 490
  • София
Няма нужда да спорим кой е по-виновен. Все още има хора, които не вярват във вируса, все още го смятат за обикновен грип, все още доста вярват, че са го прекарали, не искат да носят маски, задушават се, бутат се в големите вериги, при все че е пълно с малки магазинчета, на които може да се даде шанс, все още никой тук не обича да спазва законите, както и преди, за геройство се счита ако си прецакал системата и не са те хванали. Все неща, които са си така и от преди ковид. И от друга страна е управлението на страната, което управлява така, че да има максимално доволни, не направи разяснителна кампания, пусна да се изявяват псевдо учени, които напреки целия свят отричат наличието на пандемия и т.н. и т.н. Така че и хората и управлението имат обща вина за цялото положение. Като към това се добави липсата на достатъчно ваксини, компроментираната АЗ, то и моят оптимизъм, който си поддържах до скоро, се изпари. И не знам къде да търся светлинката в тунела.

# 9 491
  • София
Имаше в темата линк към предаване за ваксините по руската 1ва програма ТВ. Искам да го видя. Къде е?

# 9 492
Изпитване на ваксината Oxford-AstraZeneca Covid върху деца спря, докато британският регулаторен орган разследва възможна връзка с редки кръвни съсиреци при възрастни
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56659036

# 9 493
  • Bristol
ЕМА отрече да е открила връзка между тромбозите и ваксината на Астра Зенека - https://www.mediapool.bg/ema-otreche-da-e-otkrila-vrazka-mezhdu- … l-news320315.html
Още официално не са излезли със становище, само отричат твърденията на италианеца, който от тяхно име изръси, че вече били установили връзка. После върви доказвай, че нямаш сестра... 😔 Въпросният италианец, Марко Кавалиери, отговарял за ваксинационната стратегия на ЕМА.
Под лупа я гледат тази ваксина, АЗ. За другите ваксини излизат ли всеки месец със заключение, дали са ок и да потвърждават дали да продължава ваксинацията с тях 🤔

# 9 494
  • През девет планини в десета...
Не ви ли притеснява факта, че има вече смъртен случай от заразяване с вируса след поставена първа доза /Коритаров /? Нали уж след няколко седмици вече има антитела даже и с една доза и уж не се стига до фатален край. Коя ваксина му е бита, толкова ли е трудно да се провери...

Общи условия

Активация на акаунт