COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 311 981
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 510
  • Варна
Имаше в темата линк към предаване за ваксините по руската 1ва програма ТВ. Искам да го видя. Къде е?
https://youtube.com/watch?v=-ottYtMrap8&feature=share

# 9 511
Отново балансът човешки животи срещу бизнеса и икономиката. Кое ще натежи зависи от управляващите на страната.

Да, само че реално не съществува такъв баланс и обикновено опитващите се да "балансират" губят и двете. Държавите, които които контролират епидемията, са и икономически по-добре.

# 9 512
Дано да не съм права, но мисля че самите избори ще доведат до голям скок на новозаразените, което ще стане ясно в края на тази и началото на следващата седмица. Каквито и мерки да се вземат, това струпване на хора по училища и стаи не води до нищо добро. По-добре беше да ги отложат с поне 1 месец, да се нормализира малко епидемичната обстановка...

# 9 513
Самото гласуване няма да повлияе, но като видях как хора от комисиите седят натъпкани в тези зали 24 часа и не съм оптимист. От снимките някои бяха дръпнали маските, а може ли човек да седи едно денонощие с маска? Заместник-предецадатели на изборни комисии разбрах имало неваксинирани, какво остава за други членове от тези комисии. Гледах по телевизията председателска на комисия да говори, че масово отказвали да се ваксинират членове на комисиите.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 14:16 от daisy12

# 9 514
  • София
Danny_J, не съм убедена. 40 на сто избирателна активност никак не е лош процент. При това в София времето беше отвратително, за страната не знам.
За мен лично е важно оттук нататък а) ваксинацията да не спира б) да измисли нещо с учениците най-накрая, ако може, щото според мен училището е по-важно от Покахонтас и от Практикер.

# 9 515
Да не се окаже, че през студа в декември бройките падат по-ряазко?
В България може да е топличко, но в Западна Европа на много места още вали сняг - например в Австрия и някои райони на Германия със сигурност. Във Виена сега на обяд са четири градуса и превалява сняг на почивки. Та за отворени прозорци поне в тези страни е рано.

# 9 516
  • Там,където се събуждам щастлива.
40% изборна активност е добре? Хич, даже. Показва незаинтересованост. Дори и без Корона цифрите са около 40%.

Нищо не може да се постигне с 10 дена и затова отново се изненадвам, че някои са изненадани или оптимистично настроени или нереалистично гледащи на ситуацията. Хоспитализираните няма как да се дигат, като цифра, защото легла в Икеа може да има, но лекари няма. Изписват сега недоизлекувани хора, освобождава се някое легло и така...

# 9 517
  • Варна
Ако е коментирано и съм пропуснала извинявам се.
Има ли нов час за въвеждане на данните и знае ли се какъв е.
От последните два дни се вижда, че вероятно вече не е 00.30 часа

# 9 518
И аз мисля, че ни очаква бум на новозаразени и хоспитализирани след 2 седмици заради изборите. И не, защото хората са се заразили, когато са влезли за 5 минути да гласуват, а защото много малка част от членовете на комисиите се заразиха, а прекараха между 12 и 30 часа в затворено помещение с много хора вътре.

Относно хоспитализираните - най-вероятно приетите в болница са по-малко от починалите за денонощие и затова броя им намалява. Но продължават да са над 10 000.

Много ме е яд на новините, че спряха да обявяват брой ваксинирани за денонощие. Явно ваксинацията хич не върви. Но нали пуснаха иРНК ваксините - добре е да се подава някаква информация за това как върви ваксинацията у нас

# 9 519
Lady Cassiopeia Duval,
Тук ги дава по градове и общо.
https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 9 520
Добрите новини, хоспитализираните са от малкото графи в стат. които не бележат растеж -50 са спрямо вчера.

Ако местата в болниците пак се изчерпват, може би няма голяма възможност бройката на хоспитализираните да расте.

# 9 521
Много ме е яд на новините, че спряха да обявяват брой ваксинирани за денонощие. Явно ваксинацията хич не върви. Но нали пуснаха иРНК ваксините - добре е да се подава някаква информация за това как върви ваксинацията у нас
Не са спрели https://coronavirus.bg/
9 586 за последното денонощие.

# 9 522
  • Варна
Добрите новини, хоспитализираните са от малкото графи в стат. които не бележат растеж -50 са спрямо вчера.

Ако местата в болниците пак се изчерпват, може би няма голяма възможност бройката на хоспитализираните да расте.
Баща ми вчера щеше да влиза за болнично лечение уж от контактите с личната и изследванията такова решение се взе. В крайна сметка не влезе, казали са личната лекарка да си довършвала работата, не знам колко ще я довърши и в каква посока.

# 9 523
# 9 524
  • Другата България
От доста време не следя редовно темата.
Сега влизам, за да оставя това, ако модератор реши, че не е подходящо - да го изтрие.
На приятелка лекар е, нейно творение.

Под бялата качулка,
зад маска, очила,
безименни са скрити
лицата на дълга.
Загърбили уюта,
забравили съня,
за вас се борят, хора,
във битка със Смъртта.
Спрете с тази омраза-
не търсете в тях вина!
Макар и уморени,
до вас са  ТЕ сега!

Честит професионален празник на всички медицински лица, вкл. и на пишещите в темата, и на тези, които вече не пишат.
Поклон пред 70 лекари и общо 133 човека медицински персонал, които загубиха живота си от началото на коронакризата, докато се бореха за нашите животи.

Общи условия

Активация на акаунт