COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 093
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 960
Джонсън не е аденовирус от шимпанзе, а  модифициран аденовирус.
Ясно, че модифициран, но човешки или от крокодил, или от ....

# 9 961
  • София
Извинете за въпроса, но понеже ни предстои регулярно тестване в офиса с бърз антиген тест, маса колеги ме убеждават да не си правя антиген тест, защото след ваксина (особено рнк) задължително антиген теста излизал положителен. ПСР-може, но антиген не можело, защото щели да ме карантинират за 14 дни....някой, някъде подобна информация срещал ли е?

# 9 962
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
На мен ми се струва абсурдна.

Как вирусни антигени биха попаднал в носоглътката?

Поправих се

# 9 963
  • София

Поправих се
Айде кажете ми....а толкова яростно ме убеждават, защото съм "щял да отсъствам 14 дни"..... а това са много, много по-умни от мен хора.... Просто са сигурни в това, което ми говорят, и аз деликатно се опитвам да кажа, че е супер глупост. Но питам тук, че може аз да съм изостанал с информацията...

# 9 964
Скрит текст:

Поправих се
Айде кажете ми....а толкова яростно ме убеждават, защото съм "щял да отсъствам 14 дни"..... а това са много, много по-умни от мен хора.... Просто са сигурни в това, което ми говорят, и аз деликатно се опитвам да кажа, че е супер глупост. Но питам тук, че може аз да съм изостанал с информацията...

Глупост е, да. Ама пробвай се и споделИ резултата. Joy

# 9 965
  • София
А не ги ли притеснява, че ако имаш вирус в носоглътката може да ги заразиш, вместо да се притесняват, че ще отсъстваш Joy Да, де, то от една година е ясно кое ни е по-важното Joy

Извинявам се, но вече ми е смешно.

# 9 966

Поправих се
А защо не пробваш с антигенен от аптеката?

# 9 967
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
А не ги ли притеснява, че ако имаш вирус в носоглътката може да ги заразиш, вместо да се притесняват, че ще отсъстваш Joy Да, де, то от една година е ясно кое ни е по-важното Joy

Извинявам се, но вече ми е смешно.

Няма как след ваксина да имаш вирус

Аз се съмнявам, защото по принцип пътят на вируса е обратния, но пък кой знае ...

# 9 968
Гледам, че пак са давали "пътеводна светлина" по "телевизора" и само да припомня, че ваксината Янсен на Джонсън няма "ниска" ефикасност, а всъщност е много добра за една доза особено като се има предвид, че тези 66% са средна ефикасност и включват различни варианти. 

Припомням само, че срещу предишните варианти в САЩ тази ефикасност е около 72%, което е колкото на други векторни ваксини с една доза, но също така е 68% ефикасна срещу варианта от Бразилия и 64% срещу варианта от Южна Африка, който е най-проблемният вариант поне засега. Без да се вживяваме много в тези проценти просто за илюстрация.

Това е една много добра* ваксина и също е много подходяща за хора, които са прекарали вируса и им е достатъчна и само една доза, което сме коментирали многократно, както и за хора, които бързат за пътувания и имат нужда от сертификат.

*ако утре на някой му порасне опашка от нея, просто да си я отреже или да си я носи, да не ме търси за обяснение... Sunglasses

# 9 969
Извинете за въпроса, но понеже ни предстои регулярно тестване в офиса с бърз антиген тест, маса колеги ме убеждават да не си правя антиген тест, защото след ваксина (особено рнк) задължително антиген теста излизал положителен. ПСР-може, но антиген не можело, защото щели да ме карантинират за 14 дни....някой, някъде подобна информация срещал ли е?

Ето кратък отговор на английски език:

Цитат
The two Covid-19 vaccines (Pfizer/BioNTech and Moderna) currently authorized for use in the United States are mRNA-based vaccines. They do not consist of the entire genome of the SARS-CoV-2 virus, which causes Covid-19. Instead, these vaccines are made of a small region of the viral genome, which enters the host cell and “tricks” the cell into making a specific viral protein (i.e., the Spike protein) against which an immune response is generated. RNA molecules are inherently unstable, being targeted by enzymes that can degrade the RNA within hours. Therefore, mRNA-based vaccines will not cause a Covid-19 PCR test to be positive. Similarly, these vaccines will not cause rapid antigen tests to be positive, since the proteins produced following vaccination are not expressed in the respiratory (i.e., nasal) tract, which is sampled for Covid-19 PCR or antigen testing.

# 9 970
А има ли някаква яснота как ще се процедира с втората доза на АЗ? Времето си наближава. През портала ли ще се записваме, при ЛЛ ли ще ходим, нови зелени коридори ли ще има? И ако някой прецени, че втората доза не е подходяща за мен (35+, приемаща противозачатъчни) то какво ще ми се предложи - да не слагам втора доза или нова ваксина.

Аз пия такива от години, ще си сложа 2ра доза в 11 седмица.

# 9 971
Има ли случай, при който някой се е ваксинирал с Пфайзер и след време се заразил с вируса?
Как протича заболяването при тези случаи?
Да, има - 14 човека от дом за стари хора, васинирани преди месец с  Пфайзер.
https://bntnews.bg/news/14-ot-vaksiniranite-ot-dom-za-vazrastni- … -1101601news.html

# 9 972
Скрит текст:
Гледам, че пак са давали "пътеводна светлина" по "телевизора" и само да припомня, че ваксината Янсен на Джонсън няма "ниска" ефикасност, а всъщност е много добра за една доза особено като се има предвид, че тези 66% са средна ефикасност и включват различни варианти. 

Припомням само, че срещу предишните варианти в САЩ тази ефикасност е около 72%, което е колкото на други векторни ваксини с една доза, но също така е 68% ефикасна срещу варианта от Бразилия и 64% срещу варианта от Южна Африка, който е най-проблемният вариант поне засега. Без да се вживяваме много в тези проценти просто за илюстрация.

Това е една много добра* ваксина и също е много подходяща за хора, които са прекарали вируса и им е достатъчна и само една доза, което сме коментирали многократно, както и за хора, които бързат за пътувания и имат нужда от сертификат.

*ако утре на някой му порасне опашка от нея, просто да си я отреже или да си я носи, да не ме търси за обяснение... Sunglasses
Ползите надвишават рисковете. Опашат, ама здрав Joy

Днес слушах и Кирилов, и Кунчев. Кунчев съвсем се объркА защо пускат баровете, а стадионите - не. На стадионите не спазвали дистанция, а водещата го пита в дискотеките спазват ли....емииии. Отговор няма.
До 30, пък после друг да се оправя, аз така го разбрах. И като казали на 30, не е съвсем ясно за 30.
И какво ще става.

Вече не помня кой от двамата обясняваше, че с втората доза на АЗ ще ни задържат максимално до 12 - та седмица. Дано това да е някакъв майтап, защото не се чувствам защитена така да ми отлагат втората доза, докато от Европата решали нещоси, което щяло да стане ясно до края на април.
В пълен потрес съм.

Роналд, пиши после, все по-често ще се изпада в такава ситуация. Никой не мисли за протокол в такъв случай.

# 9 973
Нямам търпение вече да дойде време да си ми я сложат втората доза АЗ и да не се налага всеки ден да се чудя каква тъпотия са измислили смелите ни лидери!

И аз така. На 2-ри май се падат 10 седмици от 1-ва доза. Надявам се дотогава да измъдрят каквото ще мъдрят, за да можем да си планираме нещата.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 10:29 от LillyM

# 9 974
Мисля, че точно 12 седмица е правилната за поставянето на втората доза на АЗ.
Проучванията на ваксината даваха тогава най-добър резултат и вдигаха ефикасността.
Вече в България имало поставени втори дози на АЗ и нямало оплаквания.

Лили не е случайно, щом по график точно на Великден трябва да те боцнат пак Wink

Общи условия

Активация на акаунт