COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 507
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 10 605
Нали още преди няколко месеца в Германия започнаха ваксинацията с гаф и доста различни дози.
Бяха объркали дозите и ги ваксинираха с 5 пъти по-големи количества на пфайзер. Назобиха ги с по един флакон.
После не знам дали се огласи какви са на тези хора резултатите и как са се отразили на защитата им и на здравето им.

Това за първи път го чувам. Имаш ли линк с източник под ръка?

# 10 606
Франция е една от практичните страни, които вече няколко пъти споменаваме именно по този повод... не е лошо да им се хвърля по едно око какво правят...

# 10 607
Софт,
това беше още в началото на ваксинацията, първата статия при сърч, която ми излезе веднага е тази
https://www.segabg.com/hot/germaniya-na-8-dushi-sa-inzhektirani- … po-5-dozi-vaksina

# 10 608
  • на пъпа на Златията
За мен все още няма обяснение, защо БГ е в първите места по смъртност от ковид. Навсякъде се тиражира мнението, че това е поради липсата на профилактика на хроничните заболявания, че народа е болен от години, не живее здравословно и т.н.,  но практиката показва, че умират и доста сравнително млади и здрави хора без никакви заболявания. Започвам да си мисля, че у нас нещо не е наред със самото лечение на ковид. В другите държави така ли се лекува- тук още на 1ви -2ри ден от симптомите се предписва цял арсенал от лекарства, вкл. и антибиотици /мои приятели пиха едновременно по 2 антибиотика, без даже да имат температура/, други пък като чуят че някой е е пил даден антибиотик, купуват си го и започват.. и се коментира навсякъде, че колкото по-рано започнеш с антибиотиците, толкова по-добре..не знам това дали е много нормално...
Ами защото и 2016-2017 пак е била на първо място .
И тогава е имало някакъв "вирус".
Съсредоточете се  да пазите децата .

# 10 609
И какво сега. Свинщината с тоя регистър продължава с пълна сила. От 29.04 някой писа, че нямало да има вече ваксинации другаде освен в големите болници. Може ли повече инфо за това? Представям си какво скупчване на хора ще стане. Не е ясно защо в момента едновременно има на места и зелени коридори и записани от системата. Тотален хаос.

# 10 610
Британия водещ лидер по ваксиниации в света вече си решава проблема с вируса.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/
Вчера имат 7 починали, толкова малко починали не са имали от Август насам.

САЩ които вчера са поставили световен рекорд по ударно ваксиниране за един ден с впечатляващите и направо нереални 4,6 милиона ваксинирани само за 1 ден (само вчера са си ваксинирали 1,5% от цялото население, само вчера).
Вече са ваксинирали близо 50% от цялото възрастно население на САЩ, поне с една доза и 25% са вече напълно защитени от вируса. Скоро там вируса ще стане безвреден, защото няма да има вече тежко боледуващи и кой да пълни болниците. Резултата:
Вчера имат 276 починали, до скоро имаха по 4 000. На такива нива са им били починалите през Юли. (Ефекта от отворените прозорци.Simple Smile)
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/
Ти гледай Израел какви числа стигна... Под 3500 активни случаи, а тръгнаха от близо 85000 на 5 февруари...

# 10 611
Излязоха официалните резултати на НСИ за 2020 година
смъртност 124 735
Увеличение с 15% спрямо предната година.

# 10 612
В Израел паднаха страшно много, толкова не са имало от това време миналата година. Но и в UK се движат много добре, а там ваксинират повече с "лошата" АЗ.

# 10 613
rorik, аз имам предвид смъртността от ковид, а не по принцип смъртността в БГ, това са различни неща..

# 10 614
Не знам как ще се ваксинират много хора у нас като конспирациите не спират.
Масово се смята, че с ваксината ти вкарват вирус и те заразяват.
То бива, бива невежество, но нашето е прекалено.

# 10 615
Стига обвинения към хората. В момента цари пълен хаос. И желаещите да се ваксинират не успяват. Затова вървят бавно нещата.

# 10 616
Швеция е ваксинирала 97,5% от всички възрастни над 80 години с първа доза. При положение, че 70% от всички починали в Швеция са над 80 години, логично смъртността потъна от началото на февруари след ваксинацията на точно тази група, въпреки широкото разпространение на инфекцията в момента по време на третата вълна.

В България средната възраст на починалите е по-ниска и докато не се ваксинират всички над 60 години в България, болниците и моргите няма да се разтоварят. България е ваксинирала до момента само 6% от възрастните над 80 години и само 10% от възрастова група 70-79 години. Най-ниските стойности в ЕС.

https://qap.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tr … #target-group-tab

# 10 617
Не знам как ще се ваксинират много хора у нас като конспирациите не спират.
Масово се смята, че с ваксината ти вкарват вирус и те заразяват.
То бива, бива невежество, но нашето е прекалено.

Скоро някакъв невеж човек ми изпляска “руското откритие”, че коронавирусът бил бактерия, защото...нямало как от вирус да умират толкова хора. После ми съобщи че ваксината ми бърка в РНК-то.

Обясних, че аз РНК нямам, защото съм човек, а не вирус, и едни неща за Еболата...но не ме чу. 😀 Сигурен съм, че още го говори това.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 15:07 от Hope4C

# 10 618
Както винаги ние сме най зле. Омръзна ми вече тая лузърщина, на България да сме последни по всичко хубаво, и първи по всичко лошо. Ние за да станем Британия, Израел на балканите както иска премиера през Май да сме постигнали колективният имунитет. Ние до края на Май трябва да ваксинираме по 100 000 на делничен ден и по 10 000 на почивен, а не по 10 000 на делничен и по 1 000 на почивен. Така ще посрещаме лятото с по 2, 3 починали на ден, празни болници, може даже и да празнуваме сбогуването с коронавируса, както в САЩ обмислят денят на незвисимостта, да бъде денят на независимостта от коронавируса. Ама трябва и по някакъв начин да се забърза ваксинацията, като за начало да речем да им се каже на хората, не се записвайте да се ваксинирате ако не желаете АЗ, задръствате с-мата, няма свободни часове, всички часове заети, а ваксинацията буксува, заради отказите в последствие на записаните да се ваксинират с АЗ. Така се пречи и на тия които желаят да се ваксинират с АЗ, и цялата с-ма буксува. Изчакайте да дойдат големите доставки от Файзер и Модерна и тогава се записвайте.

# 10 619
В момента има няколко проблема, които докато не се разрешат няма да тръгне ваксинацията.
1. През системата се ваксинира само с АЗ, но се лъже че има избор. Избор има само в провинцията и с връзки. Нужно е ако няма избор опцията да се премахне незабавно от сайта.
2. В момента все повече хора отиват със записан час за някаква ваксина и се оказва, че не работи ваксинационния център. Тоест, пращат хората за зелен хайвер.
3. Вървят едновременно зелени коридори, часове от системата и хора идващи служебно. Застъпването на трите създава хаос.

Общи условия

Активация на акаунт