COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 532
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 665
Аз не мога да разбера как при положение, че днес ваксинират хора с първа доза АЗ се изтъпанва министъра и обявява, че се обмисля изтеглянето й. Абсолютна тъпащина, няма ли кой да ги консултира тези хора, направиха ни топка от нерви.....

# 10 666
sadlady,
Коцето се прави на интересен преди да си замине, но никоя мисирка не го попита, какво ще решават уж българските експерти, като от СЗО миналата седмица препоръчаха, да не се смесват ваксини.
Кой ще поеме после отговорност ако се стигне до трагични случаи. Готов ли е да ходи в затвора вместо в парламента като депутат Simple Smile

# 10 667
Ангелов след малко при Цветанка Ризова.

# 10 668
Сутринта Петрунов каза, че е абсурд да се смесват ваксини.
Аз си искам втората зенека.

# 10 669
  • София
Обмисля се да се спре ваксинирането на хора до 60 годинини с АЗ, така че няма какво да се пенявим. Отделно може би и тези с първа доза АЗ ще получат друго за втората.

Ааа, само това не!

Аз пък разбрах, че ако някой иска и втората доза да е на АЗ ще му се бие АЗ. Или не съм разбрала правилно?

# 10 670
Според това, което знаем досега от опита с други ваксини, едва ли ще са зле нещата.

Иначе от интервюто с Ангелов аз разбрах, че те получили съвет от португалското председателство да ограничат АЗ за хора до 60 години като общоевропейска политика. И те сега щели до края на седмицата да решават какво да правят.
Сори, ама тези с една доза сме в заварено положение и трябва да имаме избор/възможност за същата ваксина. Какво го умуват, като за смесването не са излезли изпитванията още. Не ми се поемат рисковете от евентуални дългосрочни странични ефекти/ последици от повече от една експериментална платформа.
 Или да издават сертификатите с една доза и да приключва драмата.

# 10 671
Аз също си искам втората Астра и нищо друго. Тъкмо си мисля, че повече от това не могат да объркат хората и те вземат, че ме опровергаят.

# 10 672
В Шумен отварят зелен коридор за ваксиниране с Модерна на хора над 65 години. Съобщиха го по Радио Шумен, но тъй като около мен възрастните се ваксинираха вече с Астра, не се заслушах внимателно за подробности.
Моя позната, 70 години, се е ваксинирала миналата седмица при личния лекар с Пфайзер. В провинцията.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 17:48 от ston

# 10 673
След малко министър Ангелов ще открехне завесата дали ще минем на хибридна имунизационна стратегия, имунизираните с АЗ да получат различна ваксина за 2-а доза, както и ще коментира махането на мерките.

# 10 674
Да, бе. Те не са направени клинични проучвания какво ще стане като се смесят двете ваксини, нашите образи ще го приложат.
Нали ще ги емнат първо пациентски и лекарски организации, после и ЕС.
Аз не бих рискувала да си сложа иРНК след векторна. Няма как да знаем дали въобще ще подейства както трябва, а дали има риск от смесването да кажат лекарите. Но за мен е безумно.

# 10 675
В Шумен отварят зелен коридор за ваксиниране с Модерна на хора над 65 години. Съобщиха го по Радио Шумен, но тъй като около мен възрастните се ваксинираха вече с Астра, не се заслушах внимателно за подробности.
Моя позната, 70 години, се е ваксинирала миналата седмица приличния лекар с Пфайзер. В провинцията.

Много ми е интересно, ако смятаме да възприемаме препоръка хора ПОД 60 да не се ваксинират с АЗ, а тъкмо се отварят коридори с Модерна и Пфайзер за хора НАД  65 /Шумен, Иван Рилски в София/, АЗ само за хората между 60 и 65 ли остава? И ще отворят ли коридори за хора под 60 с Модерна и Пфайзер?

# 10 676
И аз си искам Астрата. Дано ни дадат избор поне, никак не ми се правят тези "смески".

# 10 677
  • София
Нали в Германия щяха да слагат РНК ваксини, като втора доза на АЗ - какво стана?

Може ли някой да драсне после едно резюме на интервюто на Ангелов 🙏

# 10 678
Все още не се е взело решение, дали ще се минава на 2-а доза различна от АЗ. Има време, експертите ще проучат нещата и ще си кажат мнението до края на седмицата.

# 10 679
Сутринта Петрунов каза, че е абсурд да се смесват ваксини.
Аз си искам втората зенека.
Ами прав сте, всичко друго е влизане в ролята на бялата лабораторна мишка!

Общи условия

Активация на акаунт