COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 188
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 10 830
Аз мисля, че няма какво да се стресират толкова хората с една ваксина от АЗ. Така или иначе се чудим какво да ги правим тези ваксини явно, най-логичното е да ги запазят за втората ваксина.

# 10 831
Ако не бъркам, в момента има едни ~200,000 дози АЗ, които висят по кабинети и хладилници. Според мен, ако никой тук не ги иска, по-добре и най-логично е да дарим някаква част на държави в нужда. В противен случай, след няколко месеца ще ги хвърлим, което е жалко. За втора игла има достатъчни количества (и идват още).

# 10 832
Проблемът е основно, че до май месец си има доста време и фактически се получава, че ако тези ваксини ги раздадат към други държави ще сме с никакви ваксини. Тоест, аз не мисля, че преди май месец ще правят резки завои от досегашното положение. Сигурно ще пуснат зелени коридори до май и така.

# 10 833
За 1 починал на 1 милион от такава рядка тромбоза би било абсолютна глупост да се откаже поставянето на тази ваксина - а никой не прави сметка колко народ ще се спаси ако се поставят ваксините . Посяха недоверие в хората управниците, медиите, фейсбук и резултатът е налице.

# 10 834
Да бе, точно заради управниците и Фейсбук стана фалът, заради нищо друго.

# 10 835
Ами, то и по другите държави има фейсбук, инстаграм, туитър и не помня още какво. И конспиратори си има. Ама тук там нещата се случват различно

# 10 836
За каква вина сте се захванали. Споделя се тук мъка за починал близък на приятел и веднага се почва. Дори преди няколко дни май писа притеснена за случая. Вместо да я успокоите ...
Тук нещо за имунитета. Ваксините са по-добре от преболедуване.
Но с тези непрекъснати проблеми на АЗ дето объркаха хората не знам. Малко останаха хората, които искат да си сложат ваксина си мисля. Цяла кампания има против ваксините във ФБ. Хората са наежени и направо...не виждам светлина у нас и дори да има куп ваксини всякакъв избор. Първите два-три дни да отиват твърдо решените и после...край. Но пък искат зелен коридор за Великден за румънците да има. Тече подписка от хотелиерите по черноморието.

☝️Имунитетът след ваксинация е този, който трябва да предпочетем пред имунитета след прекаран коронавирус – именно за това все по-често настояват лекарите.
👉Причината обясняват с така наречения "пост-COVID синдром", с който рискуваме да се сдобием дори след леко протекла или безсимптомна инфекция.
💔Проблеми със сърцето са сред най-често срещаните, но пост-COVID синдромът може да засегне психиката, храносмилателната система или кожата, при това седмици, дори месеци по-късно.
👉Още за „белезите”, които коронавирусната инфекция оставя върху сърцето разказва полк. проф. Ивайло Даскалов – началник на Клиника по кардиология, можете да четете на: https://---shoretner923-324uOpZ

# 10 837
  • София
Здравейте, някой може ли да ми припомни какво точно означаваше процентът ефективност на ваксините - 95%, 72%, 66% - правилно ли си спомням, че напр. 95% ефективност означава, че от 100 ваксинирани 95 ще бъдат напълно защитени? Респективно при Джонсън - от 100 ваксинирани, 66 ще бъдат защитени?

# 10 838
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
За мен е ясно, че някой няма да миряса, докато тази ваксина не спре да се използва в Европа. Ненавиждам световни конспирации, приказки за евреи, масони, илюминати, рептили, но то се е видяло, че няма да са само тия ми ти тромбози причината. Първо не ставаше за по-възрастни, после - спираме я, изведнъж не става за по-млади. А и като гледам, че Janssen са тръгнали по същия път, и съвсем започвам да се размислям...

Това, защото навсякъде в Европа, политиците лавират между журналистите и паниките на тълпата и оказват натиск върху учените.
От самото начало се знаеше, още от миналата година, че при някои хора, имунната система реагира, като образува тромби. Сега тълпата, използвайки журналистиката се втренчва във всеки един случай, след ваксинация. Това е натиск. И е породен от незнание и политиците го допускат, за да се харесат.

# 10 839
  • в страната на чудесата
Аз мисля, че войната е търговска. АЗ е доста евтина. А ако осигурява по-дълга защита? Например ако не се налага чест бустер? Например... защото ДНК остава и произвежда спайк. Кой знае, почти година ще стане от първите фази...

# 10 840
Колко да е търговска. Не зная дали имат право да увеличават цени, това са слухове. Никой не пазарува ваксини, че да избира

# 10 841
"Тълпата се вглежда"... ами ще се вглежда, разбира се. Колко пъти й казаха "бяло", пък след 1 час това бяло стана "черно". И какво като са малко случаите на тромбози в мозъка. Та точно ти може да изтеглиш късата клечка, нали, и тогава колкото и редки да са случаите ще ти е все едно, защото ти си получил увреждане за цял живот, примерно парализирана ръка, крак и т.н.

# 10 842
Но от Ковид, смъртността от тромбози е стотици пъти повече. Тялото така реагира. Какво са виновни фармацевтичните компании. Едва ли някой може да произведе нещо, еднакво безопасно за всички хора по света. Кажете такова нещо. Дори шоколада не е. Няма. Не съществува

# 10 843
  • Sofia, Bulgaria
Цитат
Аз писах вчера, Илко Гетов каза, че в ЕМА нямат информация, и не могат да коментират смесването на ваксини.
И също- По думите му хората, които са си поставили първа доза от векторна ваксина и не са получили странични ефекти, трябва да си поставят и втора. "Рискът да се появи проблем след това е почти нулев", увери професорът.
Но не е напълно нулев, по същият начин както се появяват много редки случаи на сериозни проблеми след Астрата, по същият начин може да се появят и след втора доза. Те са толкова редки че не могат да се открият при стандартните предварителни проучвания, но ако се ваксинират много милиони с 2-а доза, може някъде да стане проблем. Той каза нещо от сорта че науката все още не е напълно наясно и заради това ще се решава дали да не се мине на втора доза различна от астрата.
Да, това с нулевият процент е малко в повече и според мен.

# 10 844
  • на пъпа на Златията
Sputnik не бих си сложил и с пистолет опрян в челото, AZ не искам не толкова заради опасност от тромбоза а защото не ми се седи отново 3 дни болен.
Аз се радвах как хората  стоически понасяха тия 3 дни .
Но за другите ваксини казват че след 2-та доза  ще е така .
Кое е по добре?
Не разбирам логиката им  да искат да си сменят ваксината .

Общи условия

Активация на акаунт