COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 220
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 905
Скрит текст:
Скрит текст:
Това, което имах предвид относно защитата на ваксините, е че досега бяхме затворени в къщи.  В Англия. Още не е разрешено пътуване между Англия и Уелс. Това означава между Кардиф и Бристол.
Ваксинирани и затворени в къщи.

Сега: нещата се връщат към нормалното, щъкаме нагоре - надолу и сме ваксинирани с една доза (повечето от нас). 30 годишните, които искат да се ваксинират, ще са защитени напълно преди диабетици като мен, тъй като Модерна им дава бързо поставяне и защита (21 дни разлика между първа и втора доза).

Скрит текст:
След един месец ще говорим и анализираме отново.

Същото и за Израел. Като се отвори всичко, включително и международни пътувания, ще анализираме пак ефикасността на ваксините.

И ако ми позволите последно: всички тук пишете за бустери сякаш за близане на сладолед говорим. Ами, ако моята/вашата/на всички ни имунна система "откаже" повече бустери и започнат нови странични ефекти. К'во праим? Аз за втората си доза Астра се страхувам, да не говорим за "бустери" на всеки три или шест месеца.

Само дето в UK и на Пфайзер, и на Модерна вторите дози ги поставят след 12 седмици.
Това не противоречи ли на указанието на производителя!

# 10 906
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Това, което имах предвид относно защитата на ваксините, е че досега бяхме затворени в къщи.  В Англия. Още не е разрешено пътуване между Англия и Уелс. Това означава между Кардиф и Бристол.
Ваксинирани и затворени в къщи.

Сега: нещата се връщат към нормалното, щъкаме нагоре - надолу и сме ваксинирани с една доза (повечето от нас). 30 годишните, които искат да се ваксинират, ще са защитени напълно преди диабетици като мен, тъй като Модерна им дава бързо поставяне и защита (21 дни разлика между първа и втора доза).

Скрит текст:
След един месец ще говорим и анализираме отново.

Същото и за Израел. Като се отвори всичко, включително и международни пътувания, ще анализираме пак ефикасността на ваксините.

И ако ми позволите последно: всички тук пишете за бустери сякаш за близане на сладолед говорим. Ами, ако моята/вашата/на всички ни имунна система "откаже" повече бустери и започнат нови странични ефекти. К'во праим? Аз за втората си доза Астра се страхувам, да не говорим за "бустери" на всеки три или шест месеца.

Само дето в UK и на Пфайзер, и на Модерна вторите дози ги поставят след 12 седмици.
Наистина ли? В такъв случай за каква по-бърза защита говори Соул?

# 10 907
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Файзер през 21 дни
Модерна и Астра през 28 дни
така пише
Явно, най- малко такъв интервал трябва да се остави

# 10 908
Fauci казва, че ваксината AstraZeneca е добра, но САЩ може да не я използват

Д-р Антъни Фаучи, най-добрият експерт по инфекциозни болести в САЩ, нарече ваксината Оксфорд-АстраЗенека "добра" ваксина, но заяви, че САЩ може да не се налага да я използват.

Американският президентски съветник по медицина заяви пред BBC Radio 4's Today: „Мисля, че ваксината AstraZeneca, от гледна точка на ефикасността, е добра ваксина и ако проблемът с безопасността се оправи в Европейския съюз - което, както разбирам, все още е в малко спорове за това как да се използва и кога да се използва и какви възрастови групи да се използват - ефикасността на тази ваксина е наистина доста добра.

„По начина, по който САЩ са сключили договорни отношения с редица компании, очевидно имаме достатъчно ваксина - или ще получим достатъчно ваксина -, която не включва AstraZeneca, което би било достатъчно количествено, за да ваксинира всички в Съединените щати.

"Дали някога ще използваме AZ не е ясно, но в този момент изглежда, че няма да имаме нужда от него.

"Това не е отрицателно обвинение срещу AZ - възможно е, предвид доставките, които имаме от други компании, да не се наложи да използваме AZ ваксина."

# 10 909
Файзер през 21 дни
така пише

Благодаря, Роузи.

Поправям се: 28 дена разлика при Модерна. Това, което писах по-горе, е отново в сила. Диабетиците и другите високорискови групи ще са защитени след младите, под 30 години.

Хубава дискусия, ама трябва да се работи.

# 10 910
  • на пъпа на Златията
Просто чета новините от първите страници .
https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/04/13/4197370_sled_leka_forma_ … a_juliia_e_bolna/

Ето ви успешния шведския модел .

# 10 911
На 30 декември 2020 г. Обединеното кралство обяви отклонение от препоръчания протокол за ваксината Pfizer-BioNTech covid-19, удължавайки интервала между дозите от 3 до 12 седмици. Подобни решения бяха взети за ваксината Oxford-AstraZeneca, за която доказано е, че по-дългата разлика между дозите подобрява ефикасността в някои възрастови групи

Декларираното намерение беше да се максимизират ползите с ограничени доставки и да се минимизират приеманията в болница и смъртните случаи. За ваксината Pfizer-BioNTech решението за отлагане на втората доза се основава на екстраполации от данните от изпитване фаза III, показващи ефективност от 89% 15-21 дни след първата доза. По това време Pfizer не подкрепя решението, като посочва че не може да се гарантира висока ефикасност.

# 10 912
  • Bristol
Всички са на 11-12 седмици и е одобрено от тукашните регулатори на медицински продукти. Имаше спор по въпроса, но скоро публикации не съм засичала. Британците бързаха максимален брой хора да получат поне една ваксина, преди да започне поставянето на втората доза. Политиката е, по-добре с една доза, от колкото без. Това което им помогна с Пфайзер е, че за разлика от АЗ, те не са тествали с втората доза на различни интервали и реално нямали никакви резултати. Ще разчитат на Великобритания да им даде май резултатите при 11-12 седмици интервал.
Стара статия от BBC  по въпроса
https://www.bbc.co.uk/news/uk-55777084

# 10 913
Скрит текст:
Файзер през 21 дни
така пише

Благодаря, Роузи.

Поправям се: 28 дена разлика при Модерна.
Това, което писах по-горе, е отново в сила. Диабетиците и другите високорискови групи ще са защитени след младите, под 30 години.

Хубава дискусия, ама трябва да се работи.

Не - няма да са. Всички ще си получат втората доза след 12 седмици, без значение вида ваксина.

# 10 914
А бяха започнали и тестове на противовирусен препарат, доколкото помня.

Да, вече се тестват лекарства срещу ковид в Япония и САЩ, едното е на Pfizer

"Pfizer започва изпитване на антивирусно лекарство срещу ковид
Pfizer започва първа фаза на клинично изпитване на препарат за ранно лечение на ковид. Бъдещият медикамент се приема перорално като целта е да се употребява амбулаторно при първи симптоми на коронавирусната инфекция. Фармацевтичната компания изпитва аналогична форма на препарата за интравенозно приложение в болнични условия. Проведените до момента инвитро проувания показват, че новият препарат PF-07321332 демонстрира мощна антивирусна активност срещу пандемичния SARS-CoV-2, както и срещу други коронавируси.
PF-07321332 е инхибитор на протеазата, което предотвратява репликацията на вируса в клетките. От компанията поясняват, че протеазните инхибитори са ефекти при лечението на други вирусни инфекция, като ХИВ и хепатит С, като се използват самостоятелно или в комбинация с други антивирусни медикаменти.
Според Pfizer този клас молекули могат да осигурят добре понасящо се лечение срещу ковид, тъй като при предлаганите на пазара аналогични терапевтици не са били регистрирани проблеми с безопасността и поносимостта им."

# 10 915
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Те също си имат противпоказания- например при диабет

# 10 916
Разлика между дните на ваксиниране при Модерна. Важните изречения в линка, който давам по-долу.

The Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) has approved the vaccine as a two dose regime, with the second dose given 28 days after the first.2

This comes after the UK announced that previously approved vaccines—Oxford AstraZeneca and Pfizer BioNTech—would be given up to 12 weeks apart.

Линк: https://www.bmj.com/content/372/bmj.n74

Ваксинацията при под 30 годишните вече започна:

Линк:https://www.bbc.co.uk/news/uk-56727510

Имам познати, които са ваксинирани с Модерна вече първа доза. Втора доза след 28 дни. Питах току-що.

# 10 917
Британците действат малко по-смело и им се получава. В ЕС са прекалено предпазливи спрямо ваксините, пък нямало проучвания за възрастните, пък това, пък онова. През това време умират хора и сме заляти от нови вълни на вируса. Просто такъв подход явно не е много ходходящ по време на такава тежка пандемия, в екстремни времена понякога трябва да взимаш и по-смели решения.

# 10 918
Тъкмо щях да напиша че и аз помня че тук удължиха дозите между първа и втора доза на всички поставяни ваксини, за да може да се ваксинират максимално бързо повече хора от приоритетните групи. Вместо да поставят втора доза предпочетоха да слагат първа. Сега, след като границата на възрастта вече е 45 предполагам могат да си позволят да отпуснат малко положението. Макар, че не съм убедена.

# 10 919
  • Bristol
Явно Модерна е на по-малък интервал, пропуснала съм го. Те скоро я пуснаха и започнаха с нея в Уелс първите ваксинации.
Soul78963, ако не е проблем да споделиш, в кой район са ваксинирали с Модерна твоите познати?

Brumm, бързат да ваксинират и младите поне с една доза, защото на 21ви юни искат и нощните клубовете да отварят, ако всичко върви по план, няма изненади и ваксините работят.

Общи условия

Активация на акаунт