COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 945
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 675
Ок, Швеция има Стокхолм, Германия колко градове има с подобна гъстота?

Много. Освен това Стокхолм е с население под един милион и не е редно са се дава за пример, защото Швеция има население над 10 милиона, които живеят много далеч един от друг.

Данните на PURE за Берлин са неточни.

# 12 676
Аз щях да дам и линк към интервюто, където чух точно сравнения между Швеция и Германия, но не мога да намеря нищо в ютуб. Както и да е, има 14 града в Швеция с гъстота над 600, в Германия са над 490 такива.

Извинете, че така досадих последните страници, повече няма да се впускам в такива сложни сравнения. Който иска да разбере и без това е видял разликата отдавна.

Скрит текст:
За да не си мислите, че си измислям, пускам линковете от Уикипедиа, даже по-добре от интервю на немски - Швеция, Германия, защото може да се преведе с десен клик на мишката .

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 19:00 от Анонимен

# 12 677
В Швеция голяма част от домакинствата също така живеят отделно. Тоест там има една изначална социална дистанцираност, която може да я няма на други места. Не знам защо продължават сравненията между Швеция и други държави, а не с държавите, които са най-близки по манталитет и устройство, тоест държавите от обкръжението. Тогава се вижда, че от тях Швеция е най-зле.
И наистина не сме март месец 2020 за да се коментира това изобщо, България в крайна сметка приложи шведската стратегия в побългарен вариант, но по същество с минимум мерки и максимум разпространение и резултатът е меко казано катастрофален. Но за мен лично почти няма държави в Европа, които да се справиха добре с пандемията и в момента реално сравняваме зле, по-зле, много зле и т.н. А светът е много по-голям от Европа и има държави, които наистина се справиха отлично. Швеция обаче не е една от тях.

# 12 678
Ок, Швеция има Стокхолм, Германия колко градове има с подобна гъстота?
Много. Освен това Стокхолм е с население под един милион и не е редно са се дава за пример, защото Швеция има население над 10 милиона, които живеят много далеч един от друг.

Въпросът е този 1 милион в Стокхолм с каква плътност е, нали това е аргументът - гъстотата на населението?!

Е, в Стокхолм не са "смешните 23 човека в Швеция на км2", a 5 212 жители/km².

Иначе целият регион Стокхолм е с 2,4 милиона души население.

Съгласна съм, че разстоянията между градовете са по-дълги, но все пак да се отбележи и че по-голямата част от населението живее на юг от Стокхолм.  Северна Швеция е много слабо населена.

Данните за Берлин ги взех от Уикипедия и може би не са обновени, но разликата не е съществена. Цифрите бяха за ориентир, че тези  "23 човека в Швеция на км2" не важат за заселените райони.

# 12 679
Въпросът е този 1 милион в Стокхолм с каква плътност е, нали това е аргументът - гъстотата на населението?
Мисля, че не зная вече на какъв език да го обясня. Сигурно не си видяла това. А, ако си го видяла, предполагам, че ме питаш нарочно и започвам да се чувствам тъпо, когато ти отгаварям.

"Има 14 града в Швеция с гъстота над 600, в Германия са над 490 такива."

# 12 680
Хипотеза на екип от немски учени за това какво предизвиква редките тромбози във ваксината на Астра Зенека:

Посочва се съединението ЕДТА - етилендиаминтетраоцетна киселина - което се използва от години като антикоагулант в епруветки за кръв.

Ако хипотезата бъде доказана, тогава ваксината може да се преработи и причината не е във векторната технология.

https://www.researchsquare.com/article/rs-440461/v1?

# 12 681
Хипотеза на екип от немски учени за това какво предизвиква редките тромбози във ваксината на Астра Зенека:

Посочва се съединението ЕДТА - етилендиаминтетраоцетна киселина - което се използва от години като антикоагулант в епруветки за кръв.

Ако хипотезата бъде доказана, тогава ваксината може да се преработи и причината не е във векторната технология.

Това съединение дали го има и във ваксината на Джонсън?

# 12 682

Тази съставка има ли я във ваксината на Янсен?

Ако я няма, вероятно не тя е виновна. Ако я има - може и да е интересно.

# 12 683
Въпросът е този 1 милион в Стокхолм с каква плътност е, нали това е аргументът - гъстотата на населението?
Мисля, че не зная вече на какъв език да го обясня. Сигурно не си видяла това. А, ако си го видяла, предполагам, че ме питаш нарочно и започвам да се чувствам тъпо, когато ти отгаварям.

"Има 14 града в Швеция с гъстота над 600, в Германия са над 490 такива."

А аз се чувствам още по-тъпо и не проумявам защо сравняваш държава с 10 млн. население (Швеция) с държава с 84 млн. население (Германия)?! Много ясно, че в Германия има повече градове.

Сравнявай Швеция с Австрия, съответно с 10 и 9 милиона население.

И не знам с какви мерки, маски и блокировки сте в момента, но текущите цифри в момента сочат, че Австрия има повече критично хоспитализирани от Швеция и по-восока смъртност за последния 14-дневен период.

И да, Швеция има по-голяма незаселена територия от Австрия и това ще да е причината, нищо че Стокхолм е с по-висока гъстота на населението от Виена. Wink

# 12 684
Пуснах си днес тест за антитела:

Някой по в час с теста на Roche да каже добре ли е или не?
За мен поне си супер)) Браво, цъкаш, цъкаш антитела)) Само дето се оплакваш от ваксинката, виж как те е харесала и си реагирал)) Не съм наясно и не разбирам, ама по стойности си много над минимума. Може да се считаш защитен, реагирал си и ти е подействала. Сега след втората доза ще си терминатор направо))

# 12 685
  • Немция
А аз четох в друга тема разказ на живеещи българи в Южна Норвегия, в малко градче как чак сега имали случаи с ковид и чак сега започват да носят маски! Една година след началото на пандемията!
Децата са през цялото време на училище, спорт, без ограничения.
Това е показателно как с други темпове върви епидемията в по-слабо заселени места и с по-малко динамика в Европа.
Просто няма смисъл от сравнения.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 19:28 от Бибит

# 12 686
Разликата между Швеция и нас и останалите в случая не е гъстотата на населението, а манталитета му.
Пример (конкретен) - в едно сериозно обезлюдено село, разпръснато на махали на голяма площ, с около 160 жители, има доста починали от коронавируса. Миналата вълна разбрах за двама, тази явно са доста повече, защото само от една махала имало няколко починали!
Единственото обяснение е, че за тях вирус няма, а заразяването явно става на домашни сбирки на шльокавица.

# 12 687
Хронологичен разказ и снимки за боледуването на едно 12 годишно дете с Мултисистемен възпалителен синдром.
Смела майка,която  дава гласност на случая.
https://www.facebook.com/groups/164826422176950/permalink/166357125357213/

# 12 688
Сравнявай Швеция с Австрия, съответно с 10 и 9 милиона население.
Ама аз не съм казала нищо за Австрия, какво ме занимаваш с Австрия точно в тази дискусия? Аз ти казвхх, че Германия има също 6% повече обща смъртност, както и Швеция, въпреки че е по-гъсто населена. И какво като е осем  пъти по-голяма, ти нали знаеш каква е разликата между 14 и 490? Въобще не съм говорила за Австрия, дори казах, че те се провалиха и им умряха над 5.000 от 10.000 общо за два месеца, в които не знаеха дали да затварят. Какво ти става, шегуваш ли се?? Това е някакъв майтап май.

Даже сега видях, че дори не съм се обърнала към теб, а към някакъв друг човек в първия ми постинг от днес. Боже, колко време изгубих в глупости. Smile

ПП За мерките ще ти отговоря, де, въпреки че няма общо с разговора преди това, възпитана съм все пак. В една община всичко е отворено, в няколко други всичко без гастрономията, мерки има само във Виена и Долна Австрия, като по мое мнение те не се спазват, както писах вчера.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 19:42 от Анонимен

# 12 689
  • Там,където се събуждам щастлива.
А аз четох в друга тема разказ на живеещи българи в Южна Норвегия, в малко градче как чак сега имали случаи с ковид и чак сега започват да носят маски! Една година след началото на пандемията!
Децата са през цялото време на училище, спорт, без ограничения.
Това е показателно как с други темпове върви епидемията в по-слабо заселени места и с по-малко динамика в Европа.
Просто няма смисъл от сравнения.

Същото и при нас на север в Нидерландия. Миналата година март-май имаше хиляди заразени в южната част на страната, а при нас на север ужасно малко бройки. Все още се заразяват по-малко хора, но от декември има явно процентно увеличение и дори имаше периоди, в които изпреварвахме южната част,
И в училище се вижда. Слушахме по новините за заразени деца в Рандстад (Ротердам, Амстердам), а при нас нямаше и една бройка. Сега имаме по 6  случая на деца на седмица.
На север в Нидерландия живеят по-малко хора, няма супер големи градове( може би, два със 70000-80000 човека и повече пространство.) В добавка живеят и изключително малко, като процент чужденци.

Общи условия

Активация на акаунт