COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 304
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 765
К. Ангелов : Излизаме от третата вълна, за пример сме на света. България показа как с последователни мерки може да се справи.
Веднага след това Кунчев каза, че по показателя "смъртност" страната ни е на второ място в ЕС след Унгария и на трето на Балканския полуостров - след Босна и Република Северна Македония.
Мутафчийски предупреди да не бързаме да се радваме /според него още другата седмица могат да се покачат заболелите/, даде пример със страните с голямо покритие с ваксини, смъртността там и малкото нови случаи. Както и другата стратегия - пълен локдаун и ковид нула.  И след това напълно завръщане към нормалния живот - работа, училище и т.н
По-късно днес ще има заседание на Националния ваксинационен щаб, за да се реши какво ще се прави с ваксината на "Янсен" и дали може да си позволим отваряне на "зелени коридори", каза още Ангелов.

Благодаря. Ясно, нищо ново, все още сме фърст и ще чакаме епидемията сама да заглъхне някой ден.

# 12 766
  • sofia
На мен това със смесването на ваксини ми звучи много нелогично. Не разбирам, как по половин от две съвсем различни ваксини, могат да направят цял, завършен ваксинационен цикъл.

# 12 767
Мутафчийски каза, че трябва много да внимаваме с поведението си, защото в момента са заети 60% от леглата и малко повече от интензивните.
А началото на третата вълна сме започнали с 30 % заетост.
Т.е. ако сега започнат да се увеличават заразените, много бързо ще колабира системата.

# 12 768
А АЗ изпълняваха ли си договорите февруари и март? Колко пъти намалиха договорените доставки?
Така са си подписали договорите европейските чиновници, че става номера. Кой им е виновен?

Не знам какви номера стават, но САЩ, ЕС, Индия забраниха износа на ваксини докато не си ваксинират населението.
Как в такъв случай компанията ще е виновна, че там са ѝ заводите?

ЕС реши да изнася ваксини само към страни които са по-назад с ваксинирането.... В този случай как очакват примерно Индия да изнесе първо към ЕС ваксини, при положение, че има много държави, които са доста по-назад с ваксинирането от ЕС.....

Изобщо голяма каша.....

# 12 769
На мен това със смесването на ваксини ми звучи много нелогично. Не разбирам, как по половин от две съвсем различни ваксини, могат да направят цял, завършен ваксинационен цикъл.

Не е нелогично, става дума за две стимулации, едната от които реално може и да е преболедуване. Втората ваксина се нарича бустър и целта й е да подсили, затвърди и удължи имунитета. Всяка следваща ваксина оттук нататък дори и след 1 година е бустър и е само една.
 Интервалът, който е даден между двете дози е минималния интервал, но все пак не е хубаво да се отлага прекалено много. Ваксините не са половинки а са си цели ваксини.
Давам пример с ваксината срещу морбили - първа доза се слага на 13 месеца. Втора доза се слага мисля, че на 12 години. И това го е решила България, други държави слагат бустърната доза по друго време. Минималния  интервал обаче е 28 дена.

А смесването на ваксини доколкото знам от практиката показва добри резултати, а специално за ковид ваксините има опити с животни, които показват добри резултати.

# 12 770
Излезе ми публикация във фб на Радио Шумен, че К. Анг ще увеличи обстановката с рдин месц, а след него, ако искат да отменят акта.

......

Класната на едното дете ги кани на зелено училище в Боровец в началото на юни.
Въобще животът се завръща.

# 12 771
  • София
Има брифинг за ваксините.

# 12 772
Заляха френския премиер с бикини и сутиени

Стотици управители на магазини за дамско бельо във Франция изпратиха до офиса на премиера Жан Кастекс пратки със сутиени и бикини в знак на недоволство, че бизнесът им продължава да търпи огромни загуби заради затварянето им във връзка с третата вълна на COVID-19.
https://novini.bg/sviat/eu/658199
Wink

# 12 773
  • София
Абе как го виждат това до месец-два 60% ваксинирани и приключване на пандемията. При положение, че масата  хора не искат и са толкова негативно настроени към ваксините - не я виждам тази работа, особено в тези срокове. Има хора, които чакат не знам колко месеци да минели, за да разберат безопасна ли била ваксината аджеба. Други пък чакали Спутника, а това я камилата, я камиларя.

Нашият лл спира да прави ваксини поради липса на желаещи. Нямам думи.

# 12 774
  • Варна
Дъщеря ми е в Германия. За  нашия Великден ще има гости, нейна приятелка от съседен град ( ваксинирана, студентка по медицина ). Бяха решили да ходят в някаква Зоологическа градина - много голяма. Искат ПСР тестза посещение на зоологическата градина.  И ги задължиха да работят от в къщи. От началото на пандемията винаги е ходила в офиса.

# 12 775
има повече антитела от половината ваксинирани да не може да пътува свободно? След като към момента няма адекватно решение е нормално този човек да си извади документ за ваксинация без да се е ваксинирал.
Това не е възможно и не вярвам да се случи. Антителата са си антитела; дали от ваксинация, дали от корона. Когато тук можше да се ходи на фризьор с негативен тест, зачитаха антителата, а ваксинираните с една доза - не. Проблем може да бъде международният сертификат за антитела, защото за ваксина има и сега международни имунизационни паспорти.

Лично аз като човек, който е спазвал правилата, колкото и да ми е било трудно и въпреки че съм с антитела, съм уважила всякакво тестване, маски, дистанция и не-знам-си-какви изисквания, също се дразня на затворена Виена, където не се спазват мерки и всеки ден изкачат някакви заразени от.. проветрение на жилищата сигурно, нали сме в локдаун Thinking - и пледирам вече всеки да започне да се оправя сам.

ПП Ето, цяла Австрия пламнала, само Виена и Долна Австрия стоят затворени. Безобразие е отвсякъде! Във Форарлберг и гастрономията си работи от два месеца. Ние в столицата можем само да работим, спим и ядем. От друго нужда нямаме.

Скрит текст:
Виена е тъмната точка вдясно, а Долна Австрия е около нея в по-светъл цвят. Западът ключ не го хваща.

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 14:13 от Анонимен

# 12 776
  • София
Само да кажа, че данните на Израел и Великобритания сочат, че ваксинираните са до огромна степен безопасни. На Острова бяха стигнали до проценти като 60 или 70 на сто ваксинирани, които дори не могат да "хванат" вируса в носоглътката си, камо ли да заразяват околните. Данните на Израел сочат същото, защото кривите падат, отделенията за коронавирус се закриват, но населението не е на 100% ваксинирано.
С други думи - колективният имунитет работи, но той трябва да е наистина колективен.

# 12 777
  • В заешката дупка
Новината при нас от днес. Норвегия ще даде назаем АЗ ваксини на Исландия и Швеция. Засега ваксинацията с АЗ е спряна в Норвегия, но се смята, че ще се възобнови след време. Когато това стане, Исландия и Швеция ще върнат дозите.

https://www.mbl.is/frettir/innlent/2021/04/22/noregur_stadfestir … anid_til_islands/

# 12 778
Зелени коридори за празниците от 30 април до 10 май
Избор на ваксина през електронния портал и заявяване на модерна и пфайзер след 10 май
https://www.24chasa.bg/novini/article/9731273

# 12 779
не ми стана ясно за хората, на които до 10-ти май им изтичат десетте седмици от първа игла астра в тези зелени коридори ли трябва да отидат?

Общи условия

Активация на акаунт