COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 326
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 220
Да де, хората пътуват насам натам, защото им позволяват да пътуват.
А там дето ги ваксинират организирано пътуването им е до магазина с тест.
Оправдания винаги има.
В съседната тема поне 10 човека са писали, че са се ваксинирали предните дни по коридорите с пфайзер и им е отнело десетина минути.
Тези с астрата са си втори дози и това е ясно, даже ми се виждат малко.
Все пак тези дни трябва да се ваксинират над 200 хиляди с втора игла астра.

# 14 221
Това със Сейшелите е много лоша новина. Но само с ваксини едва ли ще можем да овладеем пандемията, очевидно е, че ще трябва да е комбинация от ваксини + мерки.

# 14 222
Това за Сейшелите според мен се дължи на китайския лек, дето един китаец каза, че не е ефективен и трябва да мислят с нещо да го комбинират.
И в Сърбия дето се хвалят с многото ваксинирани и там го използват масово.
Мен пък ме зарадва инфото, че хора които са се сблъсквали с ковид и след една доза от иРНК ваксините са защитени от новите варианти.
Това може доста да облекчи ситуацията в България, но трябва да се направи организация.
В България има достатъчно ваксинирани естествено и ако им се добави по една пфайзерка следващите месеци, може да са железни за зимата.

# 14 223
Публикувани са данните за вчера. Над 32000 ваксини, от които над 13000 са АЗ ( вероятно почти всички са втори дози). Наваксваме и изоставането в последните дни и при естествените имунизации - 1635 случая. Починали - 164 души.
Как се движи кривата на хоспитализираните?  Интензивните пълнят ли се или напротив? От известно време абсолютно всичко е отворено. Дискотеките са претъпкани. Празнува се на макс. След седмица или две заразените повече ли ще бъдат спрямо преди 2-3 седмици? А смъртността? Аз си мисля, че не, но ми е любопитно да прочета и други мнения.

И според мен ще са повече. Даже мисля, че ще се наложат и нови ограничения.
Дано не стане така, обаче.

# 14 224
Публикувани са данните за вчера. Над 32000 ваксини, от които над 13000 са АЗ ( вероятно почти всички са втори дози). Наваксваме и изоставането в последните дни и при естествените имунизации - 1635 случая. Починали - 164 души.
Как се движи кривата на хоспитализираните?  Интензивните пълнят ли се или напротив? От известно време абсолютно всичко е отворено. Дискотеките са претъпкани. Празнува се на макс. След седмица или две заразените повече ли ще бъдат спрямо преди 2-3 седмици? А смъртността? Аз си мисля, че не, но ми е любопитно да прочета и други мнения.

И според мен ще са повече. Даже мисля, че ще се наложат и нови ограничения.
Дано не стане така, обаче.
В реда на нещата е да има увеличение. За мерки не съм съвсем сигурна като знаем, че идва служебно правителство, но ще видим. Много се разчита на топлото време, но нещата бяха различни миналото лято. Миналата лято се питаха хората познаваш ли заразен, докато сега вируса си е доста добре разпространен.

# 14 225
Скрит текст:
Скрит текст:
Оправдания винаги има.
В съседната тема поне 10 човека са писали, че са се ваксинирали предните дни по коридорите с пфайзер и им е отнело десетина минути.

Това не е вярно.
В Англия се ваксинира организирано и никога не са искали предварителни тестове за посещаване на магазин.

# 14 226
Цитат
В България има достатъчно ваксинирани естествено и ако им се добави по една пфайзерка следващите месеци, може да са железни за зимата.
Железни ще са, ако не си внесем през лятото нови щамове отвсякъде. И не си ги разнесем после по дискотеки и училища.
Което и ще стане.
В период на пандемия, в момент, в който пак сме се качили на шесто място в света по смъртност на милион, ние си правим политически игрички и сме оставени без мерки да пренасяме сериозно заболяване. Не искам да си мисля колко от свободно празнуващите сега ще са влезли в кюпа на естествено изкарващите го.
Приятели преди тръгване към роднините за първи май си направиха тест за всеки случай. Излезе положителен за единия и се отказаха от пътуването. Без никакви симптоми бяха. Сега, само след седмица са положителни всички и със симптоми. Ако бяха тръгнали напът, целия род щеше да е заразен.

Иначе възможно е броят заразени да пада, но това ще е заради опити за спасяване на сезона.

# 14 227
  • София
Всъщност, това за Сейшелите е изключително притеснително. 1/3 от новите случаи са на хора след втора доза.
Не знам дали причината е в китайските ваксини или в това, че там е сборище на туристи, които - може би - внасят всякакви варианти на вируса....

# 14 228
  • Пловдив
Не само на Сейшелите, ами и в Чили където използват китайка положението е много зле.Над 40% ваксинирани и голям ръст на случаите.Нещо подобно става и в Бахрейн, а от Европа показателна е Унгария.Чак сега там взе да затихва, но масовата им ваксинация отначало беше също с китайка.В Турция също май са основно китайки.Очевидно е че тези ваксини не са достатъчно ефективни.

# 14 229
Лейди, знаем ви организацията.
Производителят на ваксината дава 21 ден между дозите, ама в Англия решили, че ще е слагат след няколко месеца.
В България знаеш ли какво ще стане, ако на някой с пфайзер му кажат, не идвай на деня си за ваксинация , защото няма достатъчно ваксини. Ще ти се обадим след няколко месеца Simple Smile

# 14 230
https://www.google.com/amp/s/www.bgonair.bg/a/4-world/225570-ema … shtu-kovid-19/amp https:// ЕМА започна наблюдение на ефективността на китайската ваксина срещу Ковид-19

"Показателите за създадения имунен отговор ще бъдат оценявани веднага. Европейската агенция за лекарствата (ЕМА) започна наблюдение в реално време на ефективността на китайската ваксина срещу Ковид-19 Sinovac като отчита досегашните резултати от изпитанията върху животни и доброволци, предаде БНР.

Показателите за създадения имунен отговор ще бъдат оценявани веднага, след като бъдат налични, за да бъде ускорен процесът на възможно одобрение на препарата.Това е първата китайска ваксина, включена в процедурата за оценка в реално време и общо четвъртата след CureVac, NovaVax и руската Sputnik V. Според различните проучвания Sinovac е показала ефективност между 50 и 90 процента и вече е получила одобрение за употреба в Китай, Индонезия, Бразилия и Турция.
Досега са били доставени около 200 милиона дози от препарата."

# 14 231
Лейди, знаем ви организацията.
Производителят на ваксината дава 21 ден между дозите, ама в Англия решили, че ще е слагат след няколко месеца.
В България знаеш ли какво ще стане, ако на някой с пфайзер му кажат, не идвай на деня си за ваксинация , защото няма достатъчно ваксини. Ще ти се обадим след няколко месеца Simple Smile

Каквато и да е организацията, то явно работи повече от добре.

За Сейшелите - някъде има ли информация дали са се увеличили хоспитализираните и починалите?
Все пак ваксините не предпазват от заразяване, а от тежко протичане.

# 14 232
За по-голямата част от света масовите ваксини ще бъдат тези - китайските, векторните и т.н. затова е лоша новина, защото за да има светлина в тунела, този вирус трябва да бъде притиснат от всички страни. Явно не става да ваксинираш 60% от населението и да отвориш всичко, особено международните пътувания. В Израел намалиха до минимум инфекциите с ваксини + мерки, но доколкото знам по границите все още имат строги мерки, което всъщност е и най-важното. Тук кунчевци и мангъровци ни обясняват, че това нямало значение, но те се грижат за други интереси.

# 14 233
Вие сте поданици на кралицата, затова е така.
Тук хората са свободни. Не може да им кажат, че ще им сложат втората доза пфайзер с два месеца по късно и ще получат сертификат чак август, защото те юни месец имат планове да ходят по гръцките плажове и само заради това са се съгласили да ги чипират, не защото има вирус.

# 14 234
Скрит текст:
Скрит текст:
Оправдания винаги има.

Това не е вярно.
В Англия се ваксинира организирано и никога не са искали предварителни тестове за посещаване на магазин.

Само бяха затворили магазините месеци наред.

Общи условия

Активация на акаунт