COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 381
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 430
Моята приятелка е с по-тежка реакция след 1 доза Модерна, отколкото аз с АЗ.

# 14 431
Коя е най-ефокасната и с най-малко странични реакции ваксина?

По данните до момента - Модерна и Спутник. Yum
Линк?

# 14 432
Коя е най-ефокасната и с най-малко странични реакции ваксина?

По данните до момента - Модерна и Спутник. Yum
Пфайзер също. Но си зависи. Имам познати с лоши реакция след втора доза Модерна и така наречена ковид арм.

По статистиките след Файзер има най-много смъртни случаи - дали са от ваксината - но е факт. Дори АстраЗенека по този показател е преди Файзер.

За линковете - ами намирайте си сами информация. Откакто участвам в темата, достатъчно линкове и информация съм давала.

# 14 433
Днес говорих с работеща дама в Брюксел. Каза, че нямаш избор на васина. Ако не харесаш, това което ти предложат, не те ваксинират.

Бащата на моя колежка получи лоша реакция от първа модерна. Нещо като зачервяване, но и повишен д димер, тромбофлебит, лечение с антибиотици, вливания и от ВМА са дали становище да не слага втора доза засега.

# 14 434
  • в страната на чудесата
Ех...не одобриха да има още една ваксина, която при това е желана не от един и двама.
Желана защото е руска. А не защото е по-добра от астрата. Загрижил се Чорбанов, нямало проблем, че аденовирусът се размножава. Падението на биолога. Добре, че свършва времето му.
А корнела да беше се обърнала към електората си да се ваксинира. Вместо да лъжат хората с путинофилията си.

# 14 435
"Днес англосаксонците блокират много от съставките и от ваксините. Днес 100 процента от
ваксините, произвеждани в САЩ, отиват за американския пазар", подчерта Макрон.
Президентът подчерта, че от над 110 милиона дози, произведени в Европа, ЕС е изнесъл 45
милиона, а 65 милиона е запазил за себе си. "Ние сме най-щедрите в света сред общността на
развитите държави", отбеляза той.

https://www.24chasa.bg/novini/article/9773919

# 14 436
Нов анализ изчислява, че смъртните случаи по света досега са около 7 милиона на базата на надвишената смъртност.

Топ 5 държави с най-много смъртни случаи:

1. САЩ - 905,289
2. Индия - 654,395
3. Мексико - 617,127
4. Бразилия - 595,903
5. Русия - 593,610

Топ 5 държави с най-много смъртни случаи на 100 хиляди души:

1. Азербайджан - 648.8
2. БиХ - 587.2
3. България - 544.5
4. Албания - 525.7
5. Мексико - 493.9

http://www.healthdata.org/special-analysis/estimation-excess-mor … d-covid-19-deaths

# 14 437
  • София
Всеки иска най- доброто за себе си и децата си, близките си и родителите си. Но цяла година напрежение, затаили дъх за ваксина, толкова хора умряха, някои от тях наши близки и познати. Сега има избор между 3 ваксини и пак има спорове и претенции. Все една от тях е окей, не мислите ли.

# 14 438
Всяка една от тях е около милион пъти по-добре от ковид.

# 14 439
Скрит текст:
Ех...не одобриха да има още една ваксина, която при това е желана не от един и двама.
Желана защото е руска. А не защото е по-добра от астрата. Загрижил се Чорбанов, нямало проблем, че аденовирусът се размножава. Падението на биолога. Добре, че свършва времето му.
А корнела да беше се обърнала към електората си да се ваксинира. Вместо да лъжат хората с путинофилията си.

Ex, Лейка..
Ако Спутник не беше по-добър от Астрата, нямаше да ги има проектите още от миналата година за някаква кооперация между двете ваксини - точно, защото Астратата е с по-ниска ефикасност..Друг е въпросът, че най-вероятно няма да се осъществят, единствено защото се намесва политиката и търговските интереси..

Мен лично не ме интересува коя държава е разработила ефикасна и безопасна ваксина - ако ще и Северна Корея да е.

Който иска линкове - да напише в Гугъл. Аз не бих искала да си увеличавам диоптъра, за да доказвам, че "такова животно има".

# 14 440
  • В заешката дупка
При нас правителството обмисля вариант за закупуване на Спутник за около 100 000 души ( за около 1/3 от наслението). При условие обаче, че можем да получим 75% от дозите най-късно до началото на юни и ваксината получи одобрение от ЕМА дотогава. Вече има предложение от руска страна. Предлагат ни ваксина за 200 000 души.

https://www.ruv.is/frett/2021/05/07/bjoda-islendingum-sputnik-v- … 200-thusund-manns

Аз разбирам каква е идеята. При сегашните доставки от трите одобрени ваксини се очаква около 75% от подлежащите на ваксинация (над 16г, вкл.) да бъдат ваксинирани, поне с една доза, до края на юни. Ако има повече доставки по-рано, по-рано ще може да се достигне до стаден имунитет. Исландия има организацията и капацитета да ваксинира повече хора за кратък период от време, а също и желаещи да се ваксинират.

# 14 441
факт ли е обаче, че многото"излишни" антитела след ваксина+ боледуване не вредят по никакъв начин? според мен - да

припомням собствения си случай - 90 жалки единици преди ваксината и 38600 19 дни след първа доза, и за секунда не се поколебах, че трябва да си сложа и втората

две седмици след втората доза бях на контролни изследвания и скенер, и заключението беше, че съм се възстановила съвсем от ковидннте усложнения, и ми спряха антикоагуланта, отделно и чисто субективно се усещам в чудесно състояние, не мога да твърдя, че ваксината ми е помогнала, но категорично не ми е и навредила

# 14 442
От брифинга в Англия:
"зелени" страни, до които може да се пътува без да се изисква карантина при пристигане обратно в UK
Португалия, Гибралтар, Израел, Австралия, Нова Зеландия, Сингапур.

"червени" страни - връщането от които води до хотелска карантина  се прибавятТурция, Малдиви, Непал/бяха 30, а вече са 33/.

"кехлибарени" страни си остава задължителната домашна карантина
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-57019702

# 14 443
  • В заешката дупка
Като прочетох Гибралтар. Тъкмо онзи ден четох, стара новина всъщност, че Гибралтар е първата страна васкинирала почти цялото си население (без децата де). Това още края на март.

# 14 444
две седмици след втората доза бях на контролни изследвания и скенер, и заключението беше, че съм се възстановила съвсем от ковидннте усложнения, и ми спряха антикоагуланта,
И аз не вярвам да вредят, а при теб е направо уау. Тоест ти си била с остатъчни проблеми от короната преди да се ваксинираш и ваксината ти е помогнала да ги пребориш?

Общи условия

Активация на акаунт