COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 311 915
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 490
Свещеник на Халкидики (Гърция) заявява че няма да пуска в църквата ваксинирани, правили тест и носещи маска. По думите му, мерките срещу разпространение на вируса са "дяволска работа". - https://kontranews.gr/KORONOIOS/Iereas-sti-Halkidiki-Opoios-ehei … pei-stin-ekklisia

В друга църква в района на община Солун, не са били допускани хора с маски на литургията. Доста хора са се изпозаразили, а свещеника и жена му по-късно са били приети в болница. (от ТВ).

Тука в края на месеца вероятно ще ни дадат право на избор на ваксина.
Двоумя се между Файзер и Модерна.
Вие какво мислите? Коя бихте избрали?

# 14 491
С мерките в България нито след месец, нито след 6 ще е преборила вируса, защото тя не може да си позволи да наложи строг локдаун и да може да плаща на хората.
Неочаквано и за мен до април месец бюджета е на излишък с около 100 милиона. След като пуснаха дискотеките и баровете, вече не остана затворен бизнес.
В понеделник пускали и 6 и 11 клас със другите ученици.
Така, че реално мерки в България вече няма, не че и последните месеци има сериозни, но вече няма.
За мен България с това си поведение, ще продължава да регистрира по 500-1000 заразени дневно в следващите месеци, но дано никога повече не стигаме 4-5 хиляди.

# 14 492
Според мен 500-1000 е прекалено оптимистично. Съвсем очаквано е да има скоро покачване на всичката разпуснатост, софри и събирания. Самият вирус си върви на покачвания и спадове. След ръста логично идва спад.

# 14 493
  • sofia
Имам усещането, че се въртим в омагьосан кръг. Повтаря се предишната година. Отпускане, отпуски, намаляване на заразените, лято. Но ще дойде есен. Количеството ваксинирани не е достатъчно. Не се направи усилие да се обхванат най-уязвимите групи. С това раздаване на ваксини наоколо, се появи усещането, че имаме безкраен избор и разбира се, желани са онези, които са по-недостъпни. Сега искат Спутник и Джонсън!?! Цялата стратегия е сбъркана тотално.
А аз не знам, как ще издържа още година по този начин. Детето ми е тотална жертва на ситуацията. Защото, сме едни от малкото, които направихме усилие да спазваме правилата....

# 14 494
daisy12,
Оптимизмът ми с тези 500-1000 дневно е защото предстоят летните месеци, където и без това хората са по почивки и големите градове са празни. Учениците са си 3 месеца ваканции.
Вероятно сега след софрите и баловете може пак малко да застинем в платото или да качим , но дано не е сериозно , а скоро малките ученици свършват училище и до септември си мисля , че ни е постижимо това до 1000 заразени дневно.

# 14 495

За мен България с това си поведение, ще продължава да регистрира по 500-1000 заразени дневно в следващите месеци, но дано никога повече не стигаме 4-5 хиляди.

500-1000 на ден за населението на България означава 7 дневен индекс 50-100, което нищо не е. В Германия сега е 121, което е успех и крива надолу. В нашия окръг е 195.9, а преди две седмици отиваше към 300.

# 14 496
Дано се окаже така. Надявам се тези балове да нямат лош ефект върху нещата, помня, че миналата година имаше. Ако не се лъжа миналата година юли си имаше покачване, което ни се виждаше голямо спрямо ситуацията тогава. Чудя се, ако има покачване дали изобщо ще бъдат взети някакви мерки. Ситуацията е много нестабилна политически сега. Може би ще лежим на топлото време, което хипотетично помага за ограничение на вируса.

# 14 497
При избор на ваксини, само нежеланието и ниската култура - здравна и т.н. биха ни попречили, да победим вируса до есента.
Аз се радвам, че всичко покрай нас се ваксинираха - зелени коридори и ЛЛ. Живота си тече както преди. Големи събирания, деца играят на групи и никой не трепери, какво може да се случи.

# 14 498
Ами явно е ниска културата щом още месеци се върти тази мантра и най-интересното, че върви - "колко хора са починали след ваксина". И също - "или имаш акъл или се ваксинираш." И най-великата от всички мантри - "ваксина изпробвана три месеца, не слагам" Ще чакат явно някои и ще наблюдават другите "глупаци", които рискуват.  И как давали пари, бири, ваучери само да те ваксинират. Щяло да следват и терор и заплахи скоро. Та това си е милата родна картинка, която се забелязва.

# 14 499
  • Буркина Фасо
При избор на ваксини, само нежеланието и ниската култура - здравна и т.н. биха ни попречили, да победим вируса до есента.
Аз се радвам, че всичко покрай нас се ваксинираха - зелени коридори и ЛЛ. Живота си тече както преди. Големи събирания, деца играят на групи и никой не трепери, какво може да се случи.
ти мислиш ли, че ако до лятото цяла БГ се ваксинира есента няма да има заболели от короната ?

# 14 500
  • При семейството си
Ами явно е ниска културата щом още месеци се върти тази мантра и най-интересното, че върви - "колко хора са починали след ваксина". И също - "или имаш акъл или се ваксинираш." И най-великата от всички мантри - "ваксина изпробвана три месеца, не слагам" Ще чакат явно някои и ще наблюдават другите "глупаци", които рискуват.  И как давали пари, бири, ваучери само да те ваксинират. Щяло да следват и терор и заплахи скоро. Та това си е милата родна картинка, която се забелязва.
А от страна на официалните власти, институции какво върви...едно голямо нищо. Наложените мерки, тяхното спазване или не, ваксинацията, изборите, всичко последната една година и малко показва точно доверието или по-скоро липсата на такова в официалните институции. А без такова пандемия, държава не се управлява.

# 14 501
Ами явно е ниска културата щом още месеци се върти тази мантра и най-интересното, че върви - "колко хора са починали след ваксина". И също - "или имаш акъл или се ваксинираш." И най-великата от всички мантри - "ваксина изпробвана три месеца, не слагам" Ще чакат явно някои и ще наблюдават другите "глупаци", които рискуват.  И как давали пари, бири, ваучери само да те ваксинират. Щяло да следват и терор и заплахи скоро. Та това си е милата родна картинка, която се забелязва.
А от страна на официалните власти, институции какво върви...едно голямо нищо. Наложените мерки, тяхното спазване или не, ваксинацията, изборите, всичко последната една година и малко показва точно доверието или по-скоро липсата на такова в официалните институции. А без такова пандемия, държава не се управлява.
Липсата на доверие към управляващите и здравните власти е огромен проблем. Към лекарите и специалистите също доверието не е голямо, но и там знаем каква разнопосочност има в говоренето.  Всичко това само вреди и усложнява ситуацията. Мои познати ми споделят - мислех, че всичко това с вируса е политика докато не се сблъсках челно. Не се ваксинирали, защото не искали да са едни от първите, явно от страх. За съжаление кой знае колко хора са така. Надявах се някои мантри да се поразсеят с появяването  на информация и с минаване на времето, но не за съжаление още си им вярват хората.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 10:31 от daisy12

# 14 502
ти мислиш ли, че ако до лятото цяла БГ се ваксинира есента няма да има заболели от короната ?

Ще има. Ще са много малко и ще го кара леко, както се вижда от държавите с над 60% ваксинирани.
Както и с другите ваксини -от задължителния календар. Винаги има вероятност някой да не развие тела, с които ефективно да бори вируса.
Ваксината не само намалява тежкото протичане, тя спира разпространението!
Вече давах пример с мой приятел - ваксиниран, с който 20 човека бяхме цял уикенда, а той се оказа положителен.
Никой не се зарази, включително жена му.
Този ефект гонят "нормалните" държави.

# 14 503
Има ли в България хора страдащи от long covid?

# 14 504
Има ли в България хора страдащи от long covid?
Доста като че ли. Аз познавам такива, дори и деца.

Общи условия

Активация на акаунт