COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 311 707
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 550
Видях, че сте коментирали Сърбия - за интересното развитие на ваксинацията там. Да ви кажа, една моя позната от маркетинговия бранш още преди месеци предсказа, че ще се получи там така.

Сигналите бяха, че има за всеки, че даже и повече, докато в Германия например строго си спазваха ограниченията и накараха хората да се чувстват привилегировани, когато са наред. Сега, когато пускат Астрата за абсолютно всички възрасти и групи, защото и изтича срокът най-вероятно, хората ще се нареждат за опашки дори и за нея.

В Австрия все още не отпадат ограниченията за ваксинирини, иначе се вижда раздвижване и извън групите, които са наред.

документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция (PCR) или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата, преболедували
Мен също ме учудва, че не се гледат антителата, а официален документ за самия позитивен тест. Ако не беше само шест месеца валиден, щях да протестирам. Които не са получили тестове през март и април 2020, как да докажат освен с антитела? Според мен е стратегически ход, за да се ваксинират повече хора.

Не е стратегически, по-скоро бих го нарекла “медицински причини”.
Количествените тестове не е редно да се сравняват, защото всяка лаборатория ползва различни тестове, съответно различна методика.
Аз работя в лаборатория и днес точно един мъж ми държа тон, защото на друго място е пускал тест за антитела и имал стойност 400, пък при нас имал само 69,8. Аз съответно съм обяснила, че колегите са правили ECLIA методика, а при нас правим CLIA. Аналитичните методики не бива да бъдат сравнявани.
   Само си представям по границите ако важаха антителата митничарите как ще сравняват референтните стойности и  методиките...

# 14 551
  • При семейството си
Новите данни:
https://coronavirus.bg/

466 нови
+ 27 хоспитализирани
- 4 интензивни
16 починали
10 048 ваксинирани

# 14 552
  • София
Балтов казал, че до края на юни ще имаме колективен имунитет. Няма да коментирам.

# 14 553
  • София
Ние тоя колективен имунитет всеки месец го придобиваме, аман вече.

# 14 554
  • София
Това стана "мармалад утре". На Балтов и повечето вече не само не им вярвам, ами и са ми ужасно досадни. Сто пъти излъгаха.

# 14 555
С около 4300 първи дози вчера, направо ще го задминем колективния имунитет.

# 14 556
Те може да визират от преболедуване. Не от ваксини
Ние ограничения нямаме.
Тази седмица беше великото търкане човек до човека. Софри с родата. Хотели натъпкани догоре.
500 000 коли напуснаха само София. Бройте средно по 3-ма вътре, които пътуват при роднини или на почивка.
Сега си представете и от другите градове колко семейства пътуват и как хубаво се омесихме.
До края на Юни ще се видят резултатите.

# 14 557
  • София
Те може да визират от преболедуване. Не от ваксини
Ние ограничения нямаме.
Тази седмица беше великото търкане човек до човека. Софри с родата. Хотели натъпкани догоре.
500 000 коли напуснаха само София. Бройте средно по 3-ма вътре, които пътуват при роднини или на почивка.
Сега си представете и от другите градове колко семейства пътуват и как хубаво се омесихме.
До края на Юни ще се видят резултатите.
Именно ваксините визира. Преболедуването не го броят като цяло, защото повтаряло, а никой не знае колко са преболедувалите всъщност.
Пък резултатите още тази седмица ще ги видим от другите неща, а и най-вече от 10-те дни ваканция на лабораториите.

# 14 558
  • Пловдив
Не знаех, че има лаборатории в 10 дни  ваканция. До кога е това?

# 14 559
  • При семейството си
Аз като написах, че СПА хотелите и дестинациите са пълни (и то не от Великден) ме изтриха, все едно ще заличим фактите.
И нали никой не си е мислил, че колективен имунитет ще постигнем само с ваксини?!

# 14 560
Това с броенето на колите, че е само по големите празници го насаждат телевизиите, специално стоят да броят тапите по улиците.
Колите се движат и без големи празници.
Цяла зима народа се пляцикаше по  спа хотелите и не се спазваха никакви мерки.

Епидемията тази пролет си следва естествена вълна.

И миналата година математици потриваха ръце какво ще стане след Великден и Гергьовден....... и  стана  почнаха да агитират да ходим на море с ваучер за чадър.
Сега ще е същото.
Всеки трябва да се пази според разбиранията си

А, този Великден на Бачково си беше гъчкане, тук - там маска.
Извън манастира наблизо, водоем с риби, едно семейство се взира и гледа рибите, детето вика "тук има медуза, май не е жива", майката - "ааа, това е прилеп, детето -" това е коронавирус"

# 14 561
С около 4300 първи дози вчера, направо ще го задминем колективния имунитет.

Ами това е едно голямо нищо.

# 14 562
  • София
Не знаех, че има лаборатории в 10 дни  ваканция. До кога е това?
Еми много почивни дни имаше и чета по групите за чужденци във Фейсбук, че едва намират къде да си направят тест за пътуване. Това имам предвид. То и по данните се вижда – броя тестове е почти като миналата година по това време. Починалите също се обявяват със закъснение, та няма да е невероятно през седмицата да ни залеят бройки от всичко.

# 14 563
Не знаех, че има лаборатории в 10 дни  ваканция. До кога е това?

В нашия град има само една лаборатория, която прави ковид тестове. Миналата седмица работи с намалено работно време само в работните дни  - 5 и 7. Останалите дни почиваха. Най-близката друга лаборатория е в областния град - на 80км. Предполагам, че и по другите малки населени места е било така. Другата седмица ще се разбере - затихва ли вълната или просто имаше много почивни дни и не се е тествало.

# 14 564
Балтов казал, че до края на юни ще имаме колективен имунитет. Няма да коментирам.
И той като здравния министър Grinning

Общи условия

Активация на акаунт