COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 282
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 640
Не зная дали сте го обсъдили, но нови проучвания доказват, че Сарс- Ковид се интегрира в хромозомите на човешката ДНК

Учените дълго време са се чудили как така излекували се пациенти изведнъж отново стават позитивни в ПСР тестовете. Разбира се възможно е и повторно заразяване, но в случая не говорим за това...

In the paper, published online May 6 in the Proceedings of the National Academy of Sciences, Jaenisch and collaborators show that genetic sequences from the RNA virus SARS-CoV-2 can integrate into the genome of the host cell through a process called reverse transcription.

Тук

Тук

и ето ги тук  известията на Националната агенция на науките на САЩ

Статиите от последния брой, ще излязат на 25.05
Въпреки това, мнозинството от българите предпочитат това чипиране, пред чипирането с ваксина Wink
П.с. Голям процент от човешкото ДНК всъщност е вирусно. Около 10% мисля, че беше.

# 14 641
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
17-18% от човешкия геном е съставен от вирусно ДНК

Но аз мисля, че това се е случило с Ковид, по време на мутация.
Възможно е, в самото начало да не се е държал така.

# 14 642

Куба?

Интересна страна с проблеми, което е за друга тема, но има и някои добри страни и е една от тях е, че предимно поради изолацията се е стигнало до там, че са от малкото развиващи се държави, които могат да си произвеждат ваксини. Всъщност са развили сериозен биотехнологичен сектор с 30 института и производствени компании, който е конкурентоспособен и с капацитет да си произвеждат голяма част от необходимите им медикаменти и да изнасят за други бедни държави. Сами си произвеждат 8 от 11-те ваксини в имунизационния календар на страната, ваксината им срещу Менингит Б от 90-те се смята за първата ефективна в света и т.н. Конкретно за КОВИД-19 разработват и вече тестват 5 различни ваксини (векторна, генетична, инактивирана, атенюирана и протеинова). Също така твърдят, че могат да осигурят 2 независими вериги за производството на над 90 милиона ваксини годишно без това да оказва влияние на останалото им производство.

Друг е въпроса как точно си тестват ваксините, но да кажем, че е малко като руснаците и ще ваксинират стотици хиляди здравни работници и милиони от населението преди все още да имат приключена фаза 3. Надяват се до август да са ваксинирали 6 милиона кубинци, което е половината от населението им, а до края на годината и останалите. Освен това работят съвместно с Китай за т.н. панкоронавирусна ваксина, която да е устойчива на варианти, но за тази идея, както и за текущите проекти съм писал преди. Може в крайна сметка, ако нещата им се получат да се окажат производител на ваксинната за "Глобалният юг" (полит. корекната форма на "Третия свят"), което им го пожелавам, разбира се.

Cuba’s five COVID-19 vaccines: the full story on Soberana 01/02/Plus, Abdala, and Mambisa
https://blogs.lse.ac.uk/latamcaribbean/2021/03/31/cubas-five-cov … dala-and-mambisa/

Cuba's National Immunization Program
https://www.medicc.org/publications/medicc_review/1004/pages/spotlight.html

Ние не сме и Куба, поне не и в това отношение и тези неща не стават случайно и не от днес за утре.

# 14 643
  • София
Значи договорите с АЗ няма да се подновят от ЕК заради неизпълнени договори по доставките, а не защото на ваксината нещо не й е наред. Само дето подлудиха народа на цяла Европа.

# 14 644
  • София
Ситуацията в Индия е ужасна. Не знаех, че и на Малдивите положението е толкова тежко, а нашите си пътуват без проблем. Ей така става менкането на вируси между държавите
аз незнам какъв е ужаса. Индия е с 200 пъти повече население от нашето.
имат 4000 починали за ден, което се равнява на 20 починали в БГ. доскоро у нас имаше 80-100 и повече починали за денонощие.  кой е по-зле в този случай ...?

Ужасът е, че на всяка минута умират по двама души. Ако за теб това не е ужас, то не знам какво е. Или са важни само хората в БГ и това, че там да си мрат??? Пандемията засегна цялата планета и не се интересува от граници

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 21:52 от Yellow_girl

# 14 645
Мда, а като си спомня как някои хора се притесняваха, че иРНК ваксините ще им "влезнат в генома", а то какво било.

Между другото във фейсбук хората се оплакват, че не можеш да сложиш Файзер след първа доза Астра Зенека. Уж обявиха, че можело, но понеже няма официална заповед, в центровете отказват. Поредната недомислица.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 21:54 от LillyM

# 14 646
Значи договорите с АЗ няма да се подновят от ЕК заради неизпълнени договори по доставките, а не защото на ваксината нещо не й е наред. Само дето подлудиха народа на цяла Европа.

И какъв е проблемът? Едните не могат да доставят обещаното, другите не искат да си обвързват плановете с неспазващите обещания. Връзката с това и тромбозите и хора, които полудяват лесно е никаква.
Аз ако не е този форум, нямаше да знам, че масово се побъркват и полудяват хората, пък стана седем месеца в тежък локдаун живея.

# 14 647
  • София
Не е така. Много държави започнаха изведнъж да рапортуват за някакви случаи на тромбози и стана вълна от спиране на ваксинирането. Сега се оказва, че каквито ваксини останат, ще ги дават на незнайно кого, но няма да ги използват. Хората в цяла Европа, че и по света се притесниха какво се случва и имаше отлив от ваксината. Сега се оказа, че било нещо съвсем административно, а не за характеристиките на самата ваксина.

# 14 648
АЗ се "атакува" от ЕС още от декември месец, преди изобщо ЕМА да я одобри.

# 14 649
Сега се оказва, че каквито ваксини останат, ще ги дават на незнайно кого, но няма да ги използват. Хората в цяла Европа, че и по света се притесниха какво се случва и имаше отлив от ваксината. Сега се оказа, че било нещо съвсем административно, а не за характеристиките на самата ваксина.

Административното в съобщените факти е само регистрирането им. А фактите са си факти.

За болднатото, ами в Германия ще ги ползват. Пуснаха Астра Зенека свободно за всички. Искаш лятна ваканция - бягай при ЛЛ за Астра Зенека.

Назландисваш се и избираш като не знаеш що е локдаун и контрол на спазването на мерки. Даже имаш време и енергия да слушаш и щаба. Като поживееш дълго време заключен, гледаш да се ваксинираш с нещо за да се почувстваш пак като човек.

# 14 650
  • София
Само няколко поста или страници назад писа някой за Швеция. Чуха се и за други държави същите неща. А ти по-спокойно с личните нападки към мен - само цитирам това, което съм чула в новините, пък ти както щеш!

# 14 651
Какви нападки?

# 14 652

Назландисваш се и избираш като не знаеш що е локдаун и контрол на спазването на мерки. Даже имаш време и енергия да слушаш и щаба. Като поживееш дълго време заключен, гледаш да се ваксинираш с нещо за да се почувстваш пак като човек.
Така е, ама в другите страни. У нас е едно чудене, едно отричане, не виждам никакъв стаден имунитет на хоризонта в скоро време. Тези с вече поставени ваксини май скоро ще трябва да се боцкат отново (ако предложат нещо), тези преболедувалите също скоро ще им паднат антителата след няколко месеца (другите от есента  вероятно и нямат вече нищо) Та септември вече и това количество на стадото ще изчезне си мисля.
Не се стърпях, защото преди се обиди като написах, че в "белите" страни няма да допускат хора ей-така след всичко преживяно и изтърпяно -затворени, тестове, вечерен час, бизнеси разбити, хора променили живота си. У нас това го нямаше или  беше съвсем за кратко (в началото) Та се питам после дали ще сте съгласни такива като нас да ви влизаме и да се развяваме ръсейки зараза (без имунитет, без ваксини) Нито държавните органи ще го позволят, нито местните ще рискуват да бъдат отново затваряни. Те си поемат риска с ваксините, изживяха кошмара на затварянето и пазенето, искат си отново живота и правят необходимото. Но ние...ние ще си караме и надлъгваме, пълним болниците, крием тестове и състояние, ще отричаме и ще мотаем сред незаразените щото вирус няма и не е страшен или пък...ние го изкарахме и не сме опасни. Е кой ще ни повярва, хората искат да са сигурни, да са защитени, как ще става това след като си имунизират хората и после...екскурзии, работещи, приходящи...не знам, не го виждам това да стане за българите както го мислят. Едната Гърция няма да ни накара да се ваксинираме. Вярно и това е риск, ама иначе...кога ще свърши всичко не знам. Хората и децата вече ще ваксинират ние..не става само с искане за връщане към нормалното без ваксини, без мерки, без нищо. Просто сме в задънена улица и изход не виждам за нас. Това, че с преболедували и ваксинирани сме някакъв процент постигнали...ми не е така , защото и на едните и на другите защитата е до време. Трябва в няколко месеца да се покрие населението максимално , за да има ефект и да няма нови хора без защита било без ваксина, било след преболедуване, т.е. вируса да не може да намери приемници в тези месеци и да изчезне. Така поне опростено си го обяснявам за изход и се ядосвам, че няма, ама няма как да стане и на септември ще сме...дано не станем по-зле.

# 14 653
fanfanito, всичко е така, с изключение пак на това, че някой няма да позволява специално ние да му ръсим зараза. Ти даже  очакваше ЕС да се намесят. Или ваксина, или тест, което важи за всички, а не специално за българи. Даже от вчера България не е в най- рисковия списък за Германия.

# 14 654
Между другото във фейсбук хората се оплакват, че не можеш да сложиш Файзер след първа доза Астра Зенека. Уж обявиха, че можело, но понеже няма официална заповед, в центровете отказват. Поредната недомислица.
Не, че е точно недомислица а се държи да се спази схемата на AZ. Ако човекът не иска Кирилов каза, че сега се чакало 84 дни от първа доза за да може да се сложи иРНК, т.е. толкова колкото се надхвърля технологичното време за 2-ра доза AZ. Kaза още, че скоро се чакали резулати от големи клинични проучвания в UK и други от комбинирания на ваксини, така, че вероятно и това ще се промени. Мисли се и за 3-та доза, вероятно ще е различна от първите две.

Общи условия

Активация на акаунт