COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 309 854
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 790
Това за Стойчо Кацаров сигурно ли е?
Той май изобщо не е практикувал медицина. Като съвсем млад лекар влезна в политиката, беше депутат от СДС, когато Иван Костов управляваше. После оглави някаква организация бюрократична. Толкова ли не се съгласи някой истински лекар.
Едит:
Ужас, вярно било!
Като съм попаднала на негови изказвания в последната година, е против каквито и да е мерки.
Дано да не съм права, но май приключихме с извънредната обстановка, маските и хоум офисите. И по изборите отново ще изправяме вертикалата, или в разгара на лятото.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 13:46 от Недоволна

# 14 791
  • София
Лошото е, че ако сте прави и този е безотговорен, но дано не е така, тъй като останалите от служебното изглеждат доста стабилно, няма да има въобще данни за вертикалата. Кацаров, ако е такъв, какъвто казвате, ще се заеме да светнем в "зелено" на база липса на данни, брифинги и пр.

Представям си какво мазало може да стане, после не Занзибар, ами... Индия на балканите ще сме

# 14 792
  • Другата България
Скрит текст:
Той май изобщо не е практикувал медицина. Като съвсем млад лекар влезна в политиката, беше депутат от СДС, когато Иван Костов управляваше. После оглави някаква организация бюрократична. Толкова ли не се съгласи някой истински лекар.
Едит:
Ужас, вярно било!
Като съм попаднала на негови изказвания в последната година, е против каквито и да е мерки.
Дано да не съм права, но май приключихме с извънредната обстановка, маските и хоум офисите.
Скрит текст:
И по изборите отново ще изправяме вертикалата, или в разгара на лятото.
Разбира се, че си права.
С това сме приключили много отдавна, на практика.
Предполагам никой не смята, че теорията и приказките, само и единствено имат някакво значение за каквото и да било?

# 14 793
  • София
Дано ваксините действат, че иначе не ми се мисли. Загубена държава сме ние.

# 14 794
Скрит текст:
Едит:
Ужас, вярно било!
Дано да не съм права, но май приключихме с извънредната обстановка, маските и хоум офисите.
Скрит текст:
И по изборите отново ще изправяме вертикалата, или в разгара на лятото.
Разбира се, че си права.
С това сме приключили много отдавна, на практика.
Предполагам никой не смята, че теорията и приказките, само и единствено имат някакво значение за каквото и да било?
Ако отпадне извънредната обстановка, маските и хоум офиса, в София ще настане ад. Пак в час пик в метрото ще е проблем да успее да се на тъпче човек, а там се върти скапан въздух.
Повечето офиси са огромни помещения с много хора в големи сгради с обща вентилация за цялата сграда.
А в момента в магазините тук почти всички са с правилно поставени маски, много са с висока степен на защита.

# 14 795
Дано поне стимулира хората да се ваксинират. Че хората се успокоиха и хем не спазват мерки, хем не искат да се ваксинират.

На мен много ми допада 0 ковид стратегията. Затваряш докато се изчистиш и после пазиш границите и новодошлите само, а останалите живеят спокойно. Ние нито затворихме, нито тестваме, нито имаме здравеопазване...

# 14 796
https://www.google.com/amp/s/m.investor.bg/ikonomika-i-politika/ … atoto-326284/amp/ Открих едно интервю на Стойчо Кацаров, това май е най-скорошното му.                                      

Ето малко от него: "По думите му не вършат почти никаква работа ограничителните мерки, дистанцията, маските. Той определи като грешка решението, че не бяха ваксинирани първи възрастните хора.

„Единственият начин да се спре разпространението на вируса е ваксинацията. Ограничителните мерки и дистанцията е видимо, че не вършат почти никаква работа. В Европа сме на едно от последните места по ваксинация в ЕС – под 10% от населението са получили първата доза от ваксината, което означава удължаване на лошата ситуация в страната“, коментира д-р Стойчо Кацаров.

Той е категоричен, че причината за високата смъртност в България е лошото състояние на здравната система."

# 14 797
Какво се говореше когато отвориха всичко и дискотеките, ресторантите, и хотелите се претъпкаха? Някои хора тук прогнозираха унищожителна нова вълни. За момента слава Богу няма нищо такова и хоспитализираните, интензивните, и умрелите продължават да намаляват.

# 14 798
Стойчо Кацаров е много лоша новина като здравен министър. Абсолютно манипулативно представяше различни данни и е против всякакви мерки. Администратор, устремен към постове без особено покритие. Очаквам извънредната епидемична обстановка да падне от юни.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 18:20 от TafTaf

# 14 799
  • София
Стойчо Кацаров е много лоша новина като здравен министър. Абсолютно манипулативно представяше различни данни и е против всякакви мерки. Администратор, устремен към постове без особено покритие.Очаквам извънредната епидемиологична обстановка да падне от юни.
Като гледам целия кабинет повтаря този на Герджиков и най-вероятно няма да направят нищо съществено по никакъв въпрос. Очаквам да останат с правилата от старото.
За Кацаров се коригирам, явно съм попаднала на три от по-смислените му изказвания, сега му разбрах тезите, но не вярвам да посмее да ги прилага на практика.

# 14 800
Едва ли ще прави експерименти да маха мерки, маски и после да рискува да се влошат нещата. Най-вероятно ще "играе" на сигурно. Абе по-добре да беше другия Кацаров (Крум) както се говореше. Неговото име се спрягаше и беше по-добра идея, човекът ръководи катедра "Гастроентерология,чернодробна-панкреатична хирургия" във ВМА. ДА, ама не.

# 14 801
Какви са ви точно очакваният за действията на един служебен кабинет? Задачите са му да подготви и проведе предстоящите избори. А времето е ограничено в рамкте на оставащите точно два месеца.

# 14 802
https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Noviiat-zdraven-ministar- … NOSht_751309.html Новият здравен министър Стойчо Кацаров – десен, критик на НОЩ, за ваксинациите срещу COVID-19                                                            
                                                                                 "С обявяването на извънредното положение заради пандемията от коронавирус Кацаров заяви, че правителството действа сляпо, прилага най-драстичните мерки, които са напълно неадекватни спрямо ситуацията у нас.

Впоследствие се затвърди като един от критиците на оперативния щаб, според когото здравната система не е претоварена, а бездейства.

В свои публични изяви подчертава неравнопоставеността на българския пациент, който доплаща най-много за лечение, изтъквайки факта, че българите предпочитат да лежат в болница, защото така диагностиката и лечението им излизат по-евтино.

Кацаров е сред експертите, които поддържат тезата за силна доболнична помощ с акцент върху профилактичните прегледи.

Той разкритикува и ваксинационния план на бившето правителство, с аргумента, че имунизациите е трябвало да започнат от най-възрастните и хронично болните. Според него ваксините срещу COVID-19 са единственият ефективен начин да се овладее пандемията, но кампанията трябва да се провежда много по-интензивно.

Не споделя тезата за въвеждане на ваксинационни паспорти."

# 14 803
Това че мерките у нас не вършат работа, а вълните се движат нагоре-надолу въпреки тях (по една или друга причина) и че не започнаха ваксинацията с възрастните хора, не е лишено от логика изобщо.

# 14 804
Аз пък чета, че е противник на извънредното положение и на мерките, и че смята, че системата може да поеме спокойно всички болни ... Ако е така, няма да е леко лято.
Значи е фен на този лудия Мангъров, много лошо..
Нямаше ли някой по-подходящ и трезво мислещ човек, аман вече от откачалки...добре поне че ще е само за 2 мес..

Общи условия

Активация на акаунт