COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 356 613
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 19 785
Само в Бг прекаралите вируса изследват антитела и гадаят по тях много ли са, малко ли са, да се ваксинират ли изобщо и кога. В другите държави се изповаксинираха според препоръките, без нищо да изследват и са си добре хората. Само в Бг се съобщава за случай на усложнения на преболедували и ваксинирани.
     А в другите държави нищо.

# 19 786
  • София
Къде точно се посочва, че посоката на вируса е към по-тежко протичане? Освен в съзнанието ан Лили, добре че не участва в някой щаб.

Не знам официално да са представени числа. Всички доктори, които се изредиха по телевизиите и от репортажи от изявлението на чужбинските капацитети казаха, че засяга по-младите хора и е с по-тежко протичане и като цяло вариантът е по-силен от британския.

# 19 787
От Индия нали съобщават за болки в корема, диария и повръщане. Подозират че причината е микротромбози в корема.
     Та пак не е розово положението.
      А и държавите които го имат гледат как да го ограничават, та явно не е лека настинка.
      Може би хрема и кашлица са най първи симптоми, а после идва ред и на останалите.
      Иначе не виждам как ще е с по висок % хоспитализации заради една хрема и кашлица.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 19:04 от Не се сърди, човече

# 19 788
  • sofia
Същевременно в Полша са поставени над 27 милиона дози. Близо 12 милиона са с напълно завършен ваксинационен цикъл. 100 са потвърдените случаи от вчера. Това на фона на подобни на тукашните байганьовци. Щото, простотията и невежеството не са само българска черта.

# 19 789
Сега последно новата Делта преодолява ли ваксините или не?

# 19 790
  • София
Доколкото помня, Soft Click е споделяла, че в Германия има препоръка преболедувалите да се ваксинират Х време след положителната проба. И се съмнявам само в Германия да я има тази препоръка. Явно специалистите се колебаят добре ли е да се бърза с ваксинацията след болестта, или не. Аз за себе си изградих мнение, пък нека съм Ганьовица.
milittana, не, не преодолява ваксините. Засега всички ваксини предпазват прилично от вариантите.

# 19 791
То от много мислене сме на тоя хал. Първи по смъртност и последни по ваксини.
Хората действат, не губят времето си във празни мисли.
След боледуване, до месец се ваксинират.
Може да се потвърди от живеещите в чужбина.

# 19 792
Доколкото помня, Soft Click е споделяла, че в Германия има препоръка преболедувалите да се ваксинират Х време след положителната проба. И се съмнявам само в Германия да я има тази препоръка. Явно специалистите се колебаят добре ли е да се бърза с ваксинацията след болестта, или не. Аз за себе си изградих мнение, пък нека съм Ганьовица.
milittana, не, не преодолява ваксините. Засега всички ваксини предпазват прилично от вариантите.
Да де. Препоръките са да мине Х време. А не да иследват антитела и да се чудят много ли са малко ли са...
Няма критерии по лабораториите колко антитела се водят за много. Някой производители са дали някакви референтни граници на база на сравнения, но те не са официални и са под въпрос.
      Като цяло тестовете показват дали  си имал среща с вируса и толкова.
      Няма установена и горна граница над която има риск от усложнения.
        В други държави се изповаксинираха и НЕ се е чуло нищо за такива усложнения от много антитела.

# 19 793
Какви са тези усложнения от много антитела?
За пръв път чувам.
Моите след втората доза АЗ са 400 пъти над нормата, да се смятам за пътник? Simple Smile

# 19 794
  • София
geizer, аз познавам тъкмо трима човека, които се тръшнаха жестоко, защото избързаха с ваксините. Дни наред ужасно висока температура, мегасилна умора, замайване, повръщане, чудо. Сега аз на очите си ли да вярвам, или на специалистите? Защото отначало единствените, които съветваха за ваксинация веднага след края на симптомите, бяха американците.
Сега не знам къде как е, но явно и в тази насока има колебания. Майка ми е 40 килограма с мокри дрехи, изкара го март месец след една доза ваксина, преди септември няма да й дам да се ваксинира. Пак казвам - нека съм проста Ганьовица и ЕЖК, не ми пука, важно ми е моите близки да са добре.

# 19 795
  • Пловдив
geizer, аз познавам тъкмо трима човека, които се тръшнаха жестоко, защото избързаха с ваксините.

Как пък само при нас се случват такива неща.

# 19 796
В какъв смисъл избързаха?

# 19 797
  • София
geizer, аз познавам тъкмо трима човека, които се тръшнаха жестоко, защото избързаха с ваксините.

Защо да е само при нас? Очевидно има държави, в които съветът е преболедувалите да изчакат с ваксинацията 3 или 6 месеца.
Сирос, в смисъл, че се ваксинираха в рамките на дни след края на карантината си.

# 19 798
  • Пловдив

Защо да е само при нас? Очевидно има държави, в които съветът е преболедувалите да изчакат с ваксинацията 3 или 6 месеца.
Сирос, в смисъл, че се ваксинираха в рамките на дни след края на карантината си.

Не се е чуло за други случаи за тръшване зарази избързване с ваксина, затова.
Първоначално не беше уточнила колко са  избързали. Но това, да се ваксинират веднага след карантината, си е малко странно решение наистина. Консултираха ли се с личните си лекари?

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 10:37 от marzeliva

# 19 799
Успокоява ме единствено фактът, че преминалите през вируса у нас са много, знайни и незнайни. Другите народи се пазеха в очакване на ваксини, ние се пазим от ваксините в очакване, че сме го минАли

Общи условия

Активация на акаунт