COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 353 204
  • 22 610
  •   5
Отговори
# 20 145
  • София
Ваксинираните здравни работници са около 20%, сред работещите в системата на образованието такива са между 20 и 30% - това са "оправените"...

# 20 146
  • в страната на чудесата
Няма фази. Ваксини има засега. Всеки може да се ваксинира. Учителите и лекарите с нищо не се отличават от останалите хора за огромно съжаление (в конспиративен план). А сестрите и персоналът разпространяват такива щуротии, облечени с бели манти, че ме е срам.

# 20 147
  • София
Само за информация - лично аз не съм убедена, че това е начинът:
Френското правителство ще наложи задължителна ваксинация за здравните работници, ако до септември с поне една доза от ваксина срещу COVID-19 не са имунизирани най-малко 80 на сто от тях.
"Целта ни е до септември най-малко 80 на сто от специалистите в домовете за възрастни хора и здравните заведения да са получили поне една доза", посочват министрите на здравеопазването Оливие Веран и на автономията Брижит Бургиньон в писмо до директорите на болници и домове за възрастни хора с дата 28-ми юни.
"Ако това не стане, ще създадем възможност за задължителна ваксинация за здравните служители", добавят те, като посочват по-специално домовете за възрастни хора и звена за дългосрочни грижи, където "само 55 на сто от специалистите са получили поне по една доза". ...
"Не мога да поема риска да има вълни от COVID-19 в домовете за стари хора, да бъда принуден да затварям домовете за възрастни хора, да бъда принуден да казвам на десетки и стотици хиляди възрастни хора, че вече не могат да виждат семействата си и не могат да излизат навън, да броя болните и жертвите в домовете за възрастни хора, заради страх, който не сме успели да преборим", подчерта министърът. Той напомни, че съществуват прецеденти за задължителна ваксинация срещу хепатит В, за да се работи в болницата, както и за ваксинация срещу жълта треска, за да се посети Гвиана.

от ТУК

# 20 148
  • Mostly in my mind
но пък расте процентът положителни от PCR тестовете
именно. прави ми впечатление, че адски малко пср тестове се правят. и в процентно съотношение са доста положителните. ако тези отрицателни антигенни се изследват с пср дали ще са отново отрицателни? съмнително...предното правителство, не че му симпатизирах, но наблягаха на пср. тук обратно...което мисля не е правилно.
това пък за линейките...хайде, не всявайте паника, че едва ли не е от ковид. има хиляди причини...малко ли са жегите последните дни.

# 20 149
В Гърция ваксинацията започна да зацикля. Първо се оказа че доста хора искат да се ваксинират с Джонсън ( около 1 мил), а има проблем с доставката и няма достатъчно ваксини. Към АЗ има недоверие и хората не я искат. От Файзер и Модерна също ваксини не достигат.
     От друга страна новите записвания за ваксина доста са спаднали. По повечето острови % ваксинирани е много нисък, а предвид туризма там...
      На Делта варианта продължават да се откриват случаи и в други градове. По-подробна информация трябва да съобщят в четвъртък.
      Дано нашите се ваксинират преди да тръгнат на почивка тука.
       За протокола, до момента има 37% напълно ваксинирани, но според експертите няма скоро да достигнат заветните 60-70%.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 09:36 от geizer

# 20 150
Значи много малко учители са ваксинирани, те цяла година работеха дистанционно и може би затова са се предпазили от заразяване..Но септември като влезнат по училищата, направо незнам как ще оцелеят сред толкова деца..

# 20 151
  • София
Мнението на Георги  Маринов е кошмарно ( в Дир.бг https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/georgi-marinov-stanford-sars-ko … rat-kam-po-opasni)
За бройките- Христова каза, че е върхът на айсберга. Аз вече свиквам с мисълта за новата помитаща вълна, колкото и да ми е мъчително.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 14:24 от Мигла

# 20 152
  • Deutschland/HE
Ето след такива статии: Експерт: Самата ваксинация може да направи COVID-19 по-смъртоносен, няма как да очакваме да върви ваксинацията.

Учителите на дъщеря ми са ваксинирани, дори вчера при разговор с класната им, тя ги е насочила, къде могат да намерят по-лесно часове за ваксини ( те са на 17г и в класа вече има 4-5 напълно ваксинирани момичета и не правят двапъти седмично тест).

# 20 153
В нашето училище 2/3 от учителите преболедуваха в последната вълна.При все че бяха ДО ..

# 20 154
И в училището на дъщеря ми е така. Повечето учители го изкараха.

# 20 155
В нашето училище 2/3 от учителите преболедуваха в последната вълна.При все че бяха ДО ..
Значи остана още 1/3 да го минат сега, а някои сигурно ще го и повторят и сме изградили защитния вал за зимата.

# 20 156
Ето след такива статии: Експерт: Самата ваксинация може да направи COVID-19 по-смъртоносен, няма как да очакваме да върви ваксинацията.
Георги Маринов отдавна не вярва, че ваксините ще разрешат проблема. Той си настоява за глобален ключ за минимум 6 месеца и 0 ковид, т.е. елиминация.
Напълно неадекватен, както винаги, впрочем. Беше се заклел, че последно пише за вируса, но явно не можем да разчитаме на това и още дълго ще ни мори с мъдростите си.

# 20 157
  • Там,където се събуждам щастлива.
От вчера Нидерландия стимулира и препоръчва ваксинация за 12-17 годишни. Целта е 85% ваксинирани при цялото население.

Има оплаквания срещу лекарка, която е поствали конспиративни теории на стената си във Фейсбук. Публично е била порицана + с име и място на работа във всички медии. Излизала в пенсия и щяла д празнува тази седмица. Затова и го направила (нейно обяснение).

# 20 158
  • София
Е, как така куп коронавируси са мутирали до обикновена настинка, точно този само по-смъртоносен ще става? Ако е така - да пишем завещанията отсега. Този Георги Маринов с хеликоптерните пари и блокираните с бали пътища нали беше обещал да спре да пише, защо не си спазва обещанията... На изкудкудякалите от притеснение само той им трябва да им налива масло в огъня, макар че момчето просто си пробутва опорките. И сефте чувам, че ваксините правели заболяванията по-смъртоносни...
В този ред на мисли, редно е човек да използва правилните думи в правилния момент. Често в тази тема се повтаря, че здравето е най-важно. Тези хора всъщност имат предвид, че физическото здраве им е най-важно. Тоест, в името на физическото оцеляване всички мерки са оправдани, независимо колко тежки ще са психологическите последици от тях. По тази причина когато някой се оплаче, че психиката му страда от тази пандемия, той бива обявен за лигльо, оплакванията му - за глезотии, и прочее.

# 20 159
Ами няма психика без физическо тяло (поне не е доказано), докато физическият живот позволява да се работи над психични/психологически (разликата е сериозна) проблеми. Само философски спор за първично и вторично не беше воден в бг.мамма. Явно е дошло време и за това.

Дали не прави впечатление, че потребителите със сериозни коментари напуснаха темата?

Общи условия

Активация на акаунт