COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 834
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 20 955
Не съм забелязала някой да ни гледа изпод вежди в Европа, но от друга страна процентът ваксинирани говори по-лошо за нацията ни от каквото и да било друго.

Правителството отхвърли предложението пропуснали те часовете за ваксинация да бъдат глобявани. 
"Искаме да мотивираме, а не да възпираме", каза говорител на министерството.

https://www.tagesschau.de/inland/corona-rki-zahlen-impfung-geimpfte-103.html

# 20 956
Ваксинираните не са балами. Всеки е преценил собственото си състояние и обкръжение.
Неваксинираните също.

Не мога да разбера свръхактивността ти по този въпрос в темата. Нали сте преболедували? Кой въобще ви кара да се ваксинирате, или да убеждавате другите в мнението си за ваксините.

Не мога да разбера свръхактивността ти по този въпрос в темата.  Нали сте ваксинирани? Кой въобще ви кара да не се ваксинирате или да убеждавате другите в мнението си за ваксините.

# 20 957
  • София
Ама нали се сещаш, че нашето решение да се ваксинираме не влияе върху теб, а твоето да не се - влияе на нас. Забрави ли, че свободата ти свършва там, където почваш да пречиш на другите?

# 20 958
Ама нали се сещаш, че нашето решение да се ваксинираме не влияе върху теб, а твоето да не се - влияе на нас. Забрави ли, че свободата ти свършва там, където почваш да пречиш на другите?
Самоцитирам се: “Имам няколко близки хора, които се ваксинираха. Притесняваха се много, а знаят колко е опасен стреса. Предпочетоха да си живеят спокойно. Точно както преди.” С две думи ваксинирай се и си живей нормално и без стрес както преди. Не са ти виновни неваксинираните. Само виж при ниска ваксинация как вървим с новите случаи. По-добре отколкото страните с много ваксинирани и сериозни мерки.

# 20 959
Дори  министърът екс-мангъровист каза, че това е измамно спокойствие.

# 20 960
Ама че то всички носим маски-болни,здрави,преболедували,ваксинирани....
Само че някои хора искат и на очите и ушите да носим.
Носим, защото не е ясно, колко от търкачите на билетче "изкарах го" наистина са го изкарали.  
Едни съседи и те са го изкарали, пък всеки ден се засичахме по стълбищата.
И се налага практически да си утихне вирусът сам. Знам, че е защото държавата си седя на ръцете, когато трябваше да прави тестове, но това не променя нещата.

Жасмин, колко удобно пропускаш, че Англия, след като видя, че хоспитализациите не растат от делтата, определи дата на махането на маски.

След като хоспитализациите не растат от делтата, то ние, дето дори нямаме делта, защо да не махнем маските?
Не работя с маска и не ползвам ГТ, та нямам особен личен интерес, но въпросът е принципен.

# 20 961
По-добре отколкото страните с много ваксинирани и сериозни мерки.

Например?

# 20 962
  • София
Самоцитирам се: “Имам няколко близки хора, които се ваксинираха. Притесняваха се много, а знаят колко е опасен стреса. Предпочетоха да си живеят спокойно. Точно както преди.” С две думи ваксинирай се и си живей нормално и без стрес както преди. Не са ти виновни неваксинираните. Само виж при ниска ваксинация как вървим с новите случаи. По-добре отколкото страните с много ваксинирани и сериозни мерки.
Самоцитатите ти нищо не допринасят за състоятелност на тезата ти. Мен ме е грижа и за племенника ми, например, който е на 2 години и не може да се ваксинира, и за дъщеря ми, която изкара почти цяла година на дистанционно обучение. Не се вълнувам само от собствения си г.з, каквото можах да направя да си го защитя, го направих. Ама какво ли обяснявам на човек, който мисли, че ваксините се правят само заради вредния стрес.

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 18:21 от бъръльо-бъръльо

# 20 963
  • В заешката дупка
Както вече беше казано, 3 фаза премина. Седнете и прочетете за фазите преди да напишете поредното невярно нещо чели-недочели, разбрали-недоразбрали.  В официлания сайт на ЕМА, примерно.

Чукча не читател, Чукча писател.
Фаза 3 не е преминала. 2022/2023 ще приключи.
Достигнати са някои от основните endpoints във Фаза 3 - на тази база беше издадено EUA. Това не означава, че цялото проучване е приключило.

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04368728

02.05.2023 разбираме ли какво значи?

А ти разбираш ли, че сейфти мониторинг и стадис на ваксините, оценка на дългосрочната ефективност, оценка на бустърни дози продължават и след 3 фаза? Наблюдението на ваксините не приключва с приключването на 3 фаза.

Ето от ЕМА в картинки, че да е по-лесно:

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 18:28 от ЧеКа

# 20 964
  • Пловдив
Дори  министърът екс-мангъровист каза, че това е измамно спокойствие.

Ей, наистина ли го е казал? Това е положителна изненада, показва, че имаме загрижен министър. Откакто го няма Ангелов, просто се загуби усещането, че сме все пак в надеждни ръце.

# 20 965
Досега не съм срещала в статистиките за ваксинирани да отчитат колко от ваксинираните са преболедували - имам предвид Израел, Англия, САЩ - държавите с масова ваксинация. И да включват преболедувалите заедно с ваксинираните за т.нар. "стаден имунитет". Срещала съм само, че примерно 70 или 80 процента от населението трябва да е ваксинирано. За преболедувалите препоръката е да се ваксинират няколко месеца след това, като не съм срещала препоръка да се чака повече от 6 месеца.

Ето и тук, например, говорят само за неваксинирани и ваксинирани - преболедувалите са изключени от "уравнението":
https://www.bloomberg.com/news/newsletters/2021-07-04/will-your- … nd=premium-europe
Колкото по-голям е броят на неваксинираните хора, толкова по-голям е рискът от инкубиране на нови, още по-заразни форми на вируса. И по света все още има огромен брой неваксинирани хора.
Дори в САЩ, където две трети от възрастните са имали поне една доза ваксина, има много регионални джобове, в които много малко хора са имали изстрел. В анализ на Bloomberg тази седмица открихме, че сред най-малко ваксинираната пета от американските окръзи само 28% са получили поне един изстрел средно.
За ваксинираните тези джобове на недостатъчна ваксинация са по-голямата заплаха.

За съжаление с този вирус и да иска човек, сам не може да се опази.
Вече сме юли. Ако човек е преболедувал миналата година, вече са минали 6 месеца и може да се ваксинира.

Между другото, някой знае ли в САЩ например, дали дават сертификат за "преболедувал" и да го приравнят на "ваксиниран"? И ако има привилегии за ваксинирани, същите да важат и за преболедували? Там за ваксинирани дават някакъв документ, доколкото зная.

# 20 966
Ах, недей. Онзи с неограничения брой кревати ли?

Американците имат да наваксват с изстрелите😀

# 20 967
Гугъл така превежда. Но хората в темата са печени и знаят за какво става дума. Smiley

# 20 968
ЧеКа, да, разбирам. Ти разбираш ли, че тази картинка на ЕМА се отнася за стандартната процедура по разработка и производство на лекарства в нормални времена?

При ваксините против ковид, масовото производство започна дори преди EUA и съпадна с Фаза III, която тече и в момента. Това се прави във форс мажорни обстоятелства за значими заболявания, за които няма известно лечение.

Това, за което говориш ти, се нарича postmarketing surveillance, Фаза IV, в която продължават да се следят безопасността и ефективността на даден продукт след одобрението му и стъпването му на масовия пазар. Ваксините все още са оторизирани за извънредна употреба, което е различно от одобрение. И второто ще се случи, но когато си приключат Фаза III.

В опитите си да изкривите реалността ме карате да звуча като антиваксър, а реално смятам, че ползите драстично надвишават рисковете от ваксините за 99% от хората. Неслучайно всички в семейството ми (и аз) сме ваксинирани.

# 20 969
Ако е преболедувал, защо решението му да не се ваксинира да влияе на околните?

Общи условия

Активация на акаунт