COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 778
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 015
Като удари вълната, къде ще ходят? Даже може и преди есента да стане.

# 21 016
Ти май не четеш.

Като не си правила тест, ще си направиш такъв за антитела, ако си го преболедувала - кой те кара да се ваксинираш?

Ама така - преболедувах го, щото то тогава друго нямаше, извинявай. Не е толкова трудно всеки да разбере преболедувал ли е, или си въобразява.
Алооуу,ти беше ли две седмици до леглото ми че да ми обясняваш какви въображения имам...Или ми плати лечението,или ми гледа децата...
Значи вярваме за фалшиво ваксинирани,но не вярваме за нетествани болни?
Никой тук не агитира никого да не се ваксинират,особено с неподходящ за диалог тон.Обратно,агитаторите за ваксиниране са безпардонни.И не търсят диалог,а послушание...

Ама наистина много странно отношение имаш. Като си преболедувала кой въобще те кара да се ваксинираш защо непрекъснато пишеш за агитиране за ваксиниране и то толкова агресивно? То малко излиза гузен негонен бяга, а защо, ти си знаеш, всеки случай не е, защото някой тук го иска от тебе.

И между другото, никой не може и да е сигурен, без съответните тестове, има доста случаи на болни, в семействата на които са имали разни неразположения и симптоми хората, ама не ковид. Тя защитата е индивидуална, все пак и само  убеждението не пази. Един тест в семейството и всички решават, че са изкарали ковид доста мами. Само между другото това.
Значи Ковид е измама,тъй ли?Хм, от какво ли сме се тръшнали цялото семейство ?Първи болен-неделя,останалите трима-сряда....Ееех,ама трябваше да си наруша самоналожената карантина и да ида до бързите кредити да взема 4стотака да пуснем ПСРи....Щото то сега кво излиза....просто ..нещо сме минали...Щото...ваксинирането да върви трябва..

# 21 017
Не знам за какво се дърлите, като на есен все антиваксъри, доказано преболедували и такива по убеждение, без убеждение ще хукнат за ваксини. Малко като албански реотани, но по- добре късно отколкото никога.
Май-май така ще се окаже. Всички ни се чудят на малките проценти ваксинирани, само ние се дърлим, че много сме го изкарали. Все едно сал ние тука го караме масово, другите по-обрано и затова да си се ваксинират като си нямат друга работа. Нищо, че нямаме досега ни едно истинско изследване, всичко ни е на вероятности и нелепи съотнасяния на малки бройки изследвания към населението.

# 21 018
Минали са го всички друг път.
Мне,не сме го минали,кихахме със слон на гърдите...

# 21 019
само ние се дърлим, че много сме го изкарали. Все едно сал ние тука го караме масово
Искаш да кажеш, че през изминалите месеци броят на заразените в България е бил пренебрежимо малък? В такъв случай защо беше това тръшкане за строги мерки? А аз да се заблудя, че мерките са били необходими. Тцъ, тцъ, тцъ.

# 21 020
  • в страната на чудесата
Е какви пък толкова мерки имаше? Освен за ДО и затворен мол друго повече от 2-3 седмици не се сещам...

# 21 021
Минали са го всички друг път.
Мне,не сме го минали,кихахме със слон на гърдите...

Ама ти от кихането си сложи диагноза ли? Тестове прави ли? Защото аз няколко пъти си мислех, че съм на умирачка, включително и тези дни, но тест положителен така и нямах.

# 21 022
Е какви пък толкова мерки имаше? Освен за ДО и затворен мол друго повече от 2-3 седмици не се сещам...
Все тая какви мерки е имало. Въпросът е защо амнайсет теми подред се носеше вой колко драматично много са заразените и как са нужни драконовски мерки у нас, а сега внезапно се оказва, че броят на заразените е бил малък. Е, малко или много бяха? Последно?

# 21 023
Много като за рухналата здравна система
Малко като за стаден имунитет

# 21 024
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Все тая какви мерки е имало. Въпросът е защо амнайсет теми подред се носеше вой колко драматично много са заразените и как са нужни драконовски мерки у нас, а сега внезапно се оказва, че броят на заразените е бил малък. Е, малко или много бяха? Последно?

Достатъчно много за да претоварят кекавата ни система, а времето ще покаже, дали са достатъчно, за да предотвратят тежка вълна с черна жътва скоро, благодарение на мижавото ваксиниране.
Но както знаем, твоите критерии за значение на човешкия живот са лекинко по-различни.

# 21 025
Е, щом са ти достатъчно, чудесно.

# 21 026
Да,у нас случаите в момента са малко.В страни като Англия и Недерландия,не са,но спокойно си разхлабват мерките.И призиви на политици,че разчитат на мъдростта на хората,са меко казано долни и подли.Хората и те изглежда са малоумни,и кой знае,какви затваряния предстоят.У нас пак ще си играят на ластик.

# 21 027
  • При семейството си
Да, когато обясняваме свръхсмъртността, цитираме Велков, Томов и Сие как официалната статистика заразени следва да я умножим по 5.6,7.  Когато говорим за заразени в контекста на ваксинацията на същите, то те са само 420 000.
И все пак ваксинацията следва да се насочи основно към незаразените до момента.

# 21 028
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Barsa, един познат беше убеден, че са го изкарали март 2020 с жена си - кашлица, тежест в гърдите, загуба на обоянние. Този април се разболя и за съжаление не успя да се справи. Може и да го е повторило, ама без тест тогава всичко си остава в зоната на предположенията.

# 21 029
Не знам колко хора обърнаха внимание на линка, даден по-рано (не помня от кой, но искрени благодарности) за лечението.

Чудехте се как има толкова хоспитализирани?!
Ами ето така: всички на средно тежко протичане боледуват над две седмици.
Доклада е писан от лекари на първа линия.
Каквото пишем от самото начало: 15% в болница + 5% критични.
20% със нужда от болнично лечение.

Общи условия

Активация на акаунт