COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 993
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 22 005
Ако бяха изтърпели деветмесечен истински локдаун, друга песен щяха да пеят.
Вярно е, герои сте. Там при вас знаят как се промива мозък.

Защото се набляга на превенция, профилактика, а не на лечение.

По-важно е хората да не се разболяват, отколкото да се лекуват.
Така е. Затова пия витамин Д целогодишно.

Викаш едните само козируват и маршируват, другите виждат слънце само през отпуската, ако ги пуснат евентуално.
А ние тук доверие в държавата нула и всеки е пълен индивидуалист, затова ваксинацията върви без никакъв ред и без никакъв почти успех.

Мисля, че трябва да възложат кампанията на Софийска вода. Представям си:
Звъъъъън телефона.
Да
Иванка Петрова
Да
От ваксинационния център се обаждам, Иванова. Разговорът се записва …..
Ъъъъ
Виждам, че не сте се ваксинирали. Имате пропуснати шест месеца. Ще можете ли до края на седмицата да поставите първа доза ……

# 22 006
Ако бяха изтърпели деветмесечен истински локдаун, друга песен щяха да пеят.
Вярно е, герои сте. Там при вас знаят как се промива мозък.

Защото се набляга на превенция, профилактика, а не на лечение.

По-важно е хората да не се разболяват, отколкото да се лекуват.
Така е. Затова пия витамин Д целогодишно.

От човек, който бърка костен и гръбначен мозък не мога да приемам здравни съвети. Всъщност, аз също приемам витамин Д в малки дози и си следя нивата, защото той е един от витамините, които могат да се предозират с много неприятни странични ефекти. Това не ми осигурява защита от ковид. Затова се ваксинирах.

# 22 007
Нищо стойностно, конструктивно и полезно не виждам в реплики за кой карал колело, кой пиел витамини и къде промивали мозъци.
Дай Боже, България не я застигне силна ударна вълна на Делта. И естественият имунитет на преболедувалите, послужи като щит за разпространението й.
Разбира се, силно се надявам, да има все повече и ваксинирани.

# 22 008
Абсолютно. Защо има в Нидерландия малка заетост на болничните легла и малка смъртност?

Защото почти всеки нидерландец кара колело редовно.

Няма друго обяснение за драстичното и устойчиво намаляване на новите случаи.

Лято е, наесен ще има случаи колкото поискаш, даже повече. Ваксинирани и неваксинирани наред.
Навсякъде е лято. Включително в Гърция, ОК, Нидерландия и т.н. Там обаче качват яко. В интерес на истината това е много странно. През лятото всички масово са навън и е логично новите случаи да спадат, а не да хвърчат нагоре. Ние също сме основно с Делта и британец, но засега се справяме доста добре.

# 22 009
Справяне се нарича, когато нещо се прави, у нас не се прави нищо и  думата е по скоро затишие...дано не е пред буря.

# 22 010
  • Mostly in my mind
Наистина е странно, че качват толкова много...

# 22 011
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Чета тук Mia и нещо не разбирам - съфорумката не иска затваряния повече, не иска вече ДО и поради тази причина ще направи бойкот като НЕ се ваксинира?
Или е ирония, пък аз съм изморена и не съм схванала.

Не е ирония, а принципна позиция.
Затварянията, ДО и ваксинацията са неща от един и същ порядък и целят едно и също нещо - лишаване на населението от основни граждански права, психическо и икономическо мачкане и подчинение, всяване на страх и зомбиране.

Друго си е да измират хората, нали!
Искаш ли препратка към една тъжна тема в тоиз форум и да прочетеш колко млади и прави мъже на възраст между 40-50 години са си отишли в тези месеци от грипчето, и после ми дрънкай за зомбиране и подчинение!
Зомбирани и подчинени сме доста преди ковид, и то самоволно, ама ни се ще да си мислим, че просто вървим в крак с времето!

# 22 012
Нищо стойностно, конструктивно и полезно не виждам в реплики за кой карал колело, кой пиел витамини и къде промивали мозъци.
Дай Боже, България не я застигне силна ударна вълна на Делта. И естественият имунитет на преболедувалите, послужи като щит за разпространението й.
Разбира се, силно се надявам, да има все повече и ваксинирани.
Няма лошо човек да спазва здравни съвети, но точно преди няколко дни позната ми разправя как се справила с ковид с положителна нагласа и мисъл. Аз в прав текст си й казах, че това, че тя е успяла почти без лечение да мине вируса, не значи, че при други хора това ще е достатъчно. Ако ставаше с положителните мисли нямаше да хората да имат нужда от лекари, а други с месеци да се борят за живота си в болница, трети пък да дават луди пари за лекарства. Въобще не е ок човек да съди по себе си и това, че той в минал леко - това е голяма грешка.

# 22 013
Навсякъде е лято. Включително в Гърция, ОК, Нидерландия и т.н. Там обаче качват яко. В интерес на истината това е много странно.
Всъщност, не е странно, а напълно логично. Там, където бяха най-тежките локдауни, след отварянето последва драстично качване на случаите. Не за друго, а защото е неизбежно. Да се опитваш да спреш епидемия с локдаун е все едно да опитваш да спреш гората да се разлиства напролет.

# 22 014
Е да, още не са ни стигнали, с 10 000 хоспитализирани.
Дори и Швеция, без локдаун.

# 22 015
  • Mostly in my mind
Е да, още не са ни стигнали, с 10 000 хоспитализирани.
Дори и Швеция, без локдаун.
Тук вече играе роля и качеството на здравеопазването. Няма смисъл да коментираме това в България. Както и прекалената вяра в конспирации карат доста заболели да не си обръщат внимание и да чакат до последно.

# 22 016
Справяне се нарича, когато нещо се прави, у нас не се прави нищо и  думата е по скоро затишие...дано не е пред буря.
Имаме много преболедували с имунитет, който се справя с новите варианти на вируса. Жалко, че не го постигнахме по шведския начин.

# 22 017
  • В заешката дупка
На кое викате “локдаун”? Защото се срещат разни степенувания като частични, пълни, слаби, строги и прочее.

Всяка  мярка и ограничение ли спада към “локдаун” и е “с цел подчинение” или има мерки и ограничения, които за за да се предпази здравето на хората?

# 22 018
В това да те е страх няма нищо лошо. Както казва любим мой ютубър:
"Страх ме е от катастрофите, затова не минавам на червено. Защото страхът е нещо, което ни пази. И страхът от вируса е също толкова нормален. "
Защо да се бутаме зорлем да се заразим?

Аз дадох подобен пример на моя приятелка, която ми каза, че не не била очаквала от мен да се ваксинирам. Казах и, че ваксините са като подлез на Цариградско, има някакъв риск подлеза да се срути или някой да те нападне, но е несравним с рискът да пресечеш отгоре.

# 22 019
  • Пловдив
На мен ми е странно, че някой изобщо е видял локдаун в България. И като се говори за подчинение, добре е да се уточни - кой иска да ни подчини? Аз съм сензитивен човек, но за година и половина не видях дори намек някой да се опитва да ни подчинява. Кой? Бил Гейтс?

Общи условия

Активация на акаунт