COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 309 849
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 22 485
Хора, изкарайте спокойно едно хубаво лято.
Точно това искам, но за съжаление няма да се случи заради неадекватните ни управляващи.
Вместо да предприемат бързи и адекватни мерки, те бездействат. Всеки ден нищоправене е загубен ден.
Не се ли разбра, че делтата е доста по заразен от досегашните варианти и че само за две, три седмици от под 100 заразени дневно , може да минем 1000. Не виждат ли какво се случи в Испания, Португалия и колко бързо от зелени зони се превърнаха в оранжеви в разгара на лятото.
За да не се наложи пак да затварят ресторанти, молове, училища и градини, сега трябва да не се допуска масово навлизане на вируса и да се затегне контрола на границите ни.

# 22 486
Животът не е само корона и доброто изкарване не зависи само от това. Ето например в Германия онзи ден почна силно да вали и 24 часа по- късно има 70 загинали, над 1000 изчезнали човека и щети за над милиард евро. Извинете ме за спама, но не се сдържах.

# 22 487
  • Mostly in my mind
0001, предлагам да напишеш едно писмо на Стойчо.  Ще се подпишем след теб. Вижда се, че ще се позадържи на поста, та дано се стегне да предприеме нещо.

# 22 488
  • София
Аз само се надявам този път да вземат мерки преди да започнат да преливат болниците, за да не стане ДО-то пак 8 месеца. Освен всичко останало. Миналото лято ако бяха предприели нужното в края на август, началото на септември, можеше да ни се размине отвращението през цялата зима.

# 22 489
  • София
Какво става с Израел?
Нали уж бяха ваксинирани всичките, бяха номер 1 и т.н. и т.н. сочени за пример и какво ли още не.
Е, какъв е смисълът тогава с тези ваксини ако пак има избухвания и забрани???
Живеем в омагьосан кръг и контрола над населението се затяга, но без никакви обратни резултати...

# 22 490
  • София
Хора, изкарайте спокойно едно хубаво лято.

Не могат. Вече се виждат първите щети от пандемията по човешката психика, за които някои говорим още от началото на всичко това, но беше заклеймено като "глезотии, хората войни са преживявали". Последно когато го споменах, ми беше отговорено, че "ама то психиката много лесно се лекува". Явно само загубеняците и глезльовците им трябват часове и часове терапия и разговори със специалист...

# 22 491
Ние тука най-умните в България решихме, че нямало смисъл от ваксини. А, че пъти ваксините намаляват риска от смърт и тежко протичане няма значение, без ваксини най-добре каквото е писано, такъв е живота и т.н. премиренчества.

# 22 492
И петорно по-големи да са бройките пак не може да говорим за огнище в едни от най-големите градове. Ако са открити в села с по 200 жители, тогава е притеснително.
Притеснителен е факта, че процента новозаразени расте няколко поредни дни.
94 новозаразени, а 73 излекувани. Бавно, но отиваме нагоре.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 10:41 от The Stranger

# 22 493
  • София
Че всички ще се юрнат да се ваксинират е ясно, но по-добре беше сега да го направят, а не есента или зимата като се уплашат от вълната или от мерките.

# 22 494
  • София
Че всички ще се юрнат да се ваксинират е ясно, но по-добре беше сега да го направят….
Никак не в сигурно…

# 22 495
  • София
Че всички ще се юрнат да се ваксинират е ясно, но по-добре беше сега да го направят….
Никак не в сигурно…
Еми, да не са всички, но ще се юрнат една част. Предполагам, де, може и да не се. У нас явно всичко е възможно.

# 22 496
  • Пловдив
Никак не в сигурно…

Така е. Който е искал да се ваксинира, вече се е ваксинирал.  Останалите смятат, че са естествено ваксинирани или предпочитат този начин за справяне. Има и чакащи руската ваксина или някоя друга нова.
Ако помните, първите зелени коридори се появиха точно насред мартенската вълна. Моето впечатление е, че хората, които тогава отидоха да се ваксинират, го направиха не заради вървящата вълна, а просто защото отпреди си бяха с нагласата, че искат да се ваксинират и щяха да го направят и без наличие на вълна.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 09:37 от marzeliva

# 22 497
Никак не в сигурно…
Еми, да не са всички, но ще се юрнат една част. Предполагам, де, може и да не се. У нас явно всичко е възможно.
Като знам какви хора има не е сигурно. Имаше такива с мнение - предпочитам ковид да мине през тялото ми по естествен начин, отколкото да слагам ваксина.

# 22 498
  • София
Аз виждам и хора, които тепърва се навиват да се ваксинират. Не са много, но има такива. Гърция също е много силен фактор, имам чувството, че за тая Гърция са готови и бензин да пият, само и само да отидат там...

# 22 499
Някои като гледам са готови да си плащат ПСР-а за Гърция , но не и да слагат ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт