COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 309 518
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 22 590
Sunshine_Reggea , натъжих се да прочета, че си с паник атаки. Още от началото на пандемията твоите публикации винаги са ме ободрявали, дори развеселявали. 💗🤗
Пожелавам ти добър специалист , който реално да ти помогне.

Времената са трудни, много хора пострадаха психически. Моя много близка също отключи тежки паник атаки и се наложи да се лекува. Сега е по- добре, стабилизирана.
Аз бях направила дълга пауза с тази тема, с форума също.

На всички пожелавам здраве и пак здраве! Психическо, физическо, умствено, всякакво🍀🙏🤗

# 22 591
  • Mostly in my mind
Дева, могат да се отключат от много неща. В интернет има достатъчно информация по темата, който  е заинтересован. Едва ли Съншайн е длъжна да се обяснява. Достатъчно го направи. А и не е нужно да разбираме всички. Но е важно да има толерантност. Simple Smile това го забравяме тук.

# 22 592
Аз съм интроверт по принцип, но разбирам колко лошо се отрази това намаляване на социалните контакти на екстровертите. Просто за някои хора не е достатъчно да обикалят уикендите по пустите ливади и планини с половинката или с децата, за да се чувстват ОК. Това време разбира се свърши и вече всеки си щъка навсякъде и се вижда с хора, но си остави своите последствия. И имам предвид тези, които все пак се опитаха да спазват препоръките цялата изминала година. Иначе на хората, които не са се ограничавали по никакъв начин, сигурно нищо им няма. И все пак, колкото и егоцентрично да звучи, човек първо си гледа собствените страдания.

# 22 593
Аз също имам стресово разстройство. Не толкова от вируса, той е ясен, а от хората, с които се оказа, че живеем заедно. А и в крайна сметка срещу вируса вече има ваксина.

# 22 594
  • При семейството си
Анди я разбирам прекрасно.
Но за Съншайн се затруднявам.

Дева, радвай се, че не разбираш Съншайн, наистина.
Съншайн, шапка ти свалям за споделеното точно в тази тема.
Споделеното от Андариел е очаквано, полит коректното.

# 22 595
Какви пейки в парка ви гонят, някои хора остават без работа или имат пълна непредвидимост за бъдещите си доходи, които зависят от "отвори-затвори" на властите. Това ако ви се вижда малък проблем какво да си говорим. Иначе искате емпатия и солидарност.

Това в коя държава?
В България отвори и затвори беше седмици (две или три). ДО беше единственото по-така и ресторантите малко по-дълго.
За Нидерландия съм писала, но пак.. 20% от сегашните фирми още преди Ковид
бяха пред фалит, но с финансовата помощ на правителството за Ковид все още съществуват. Нивата безработност не се различават от преди Ковид. Нивото на икономиката се вдигна на предишните си нива. Развиха се други бизнеси. Хора се преориентираха в други браншове.
Неадаптивните реват. И Комета да падне, пак ще е така.

Дай да се разберем - трябва да ти налива новата ти богата държава или трябва да си адаптивен?

Съншайн, още стиснати палци от мен!
Някои сте неспасяеми, верно.

# 22 596
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз също имам стресово разстройство. Не толкова от вируса, той е ясен, а от хората, с които се оказа, че живеем заедно. А и в крайна сметка срещу вируса вече има ваксина.

Да, абсолютно...

# 22 597
Аз си спомням първите дни март месец когато ми се налагаше да влизам в магазин , имах чувството че се задушавам, заболяваше ме гърлото... след 2 такива пъти ми стана ясно , че е в главата ми и бързо го преодолях, в общи линии доста спокойно гледах и гледам на нещата, но няма да забравя онова чувство.... това ако ми се случва ежедневно бих полудяла. Дано се преодолеят тези фази.

# 22 598
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Политкоректно е как си се притеснявал за бризки хора в реална опасност? Seriously? Какво ни проми толкова мозъците?
Може би това, че от повече от половин век наистина живеем в доста безопасна обстановка и приемаме това, което имаме за заслужено и неотменяемо.

# 22 599
И аз съм стресирана и то силно, точно от осъзнаването, че не мога вече да приемам наивно хората за разумни и добри същества, които ще протегнат ръка на паднал. Жалко за изгубените ми илюзии. Обвинявам вируса за това и хората, които допуснаха да не вземем адекватни общи мерки и да го пресечем още в зародиш.
За вируса - спокойствието ми идва като опознавам него, мутациите му, въздействието и пораженията, които нанася. Колкото повече информация имам, толкова по-спокойна се чувствам, че мога да направя всичко, което зависи от мен. Определено не решавам проблемите си като не говоря за тях, забелязала съм, че не изчезват така, трябва активно да действам и да ги реша.
Винаги съм приемала знанието за плюс, дори да нарушава желанията и очакванията ми за спокойно съществуване.
Стресира ме и факта, че един господин е оставен да сее личните си мисли безпрепятствено и постоянно. Самият факт на постоянното му рекламиране ми говори за политиката, която официално държим за справяне с вируса - БЦЖ, вече всички го минахме, много са ваксинираните, ваксините са вредни, недовършени, недоизследвани и т.н. Резултатите се виждат - в коя класация сме сред първите и в коя сме от последните.
И вирусът е вреден, не е достигнал до съвършенството, към което се стреми, недоизследван е.

Изненадва ме, макар и да беше очаквано, силната радост на отричащите специално тези ваксини, за намаленото им действие върху индийската делта. Сякаш това е доказателство за тяхното правилно предположение и знание. И сякаш не се знае, че ваксините са с чудесно действие върху досегашните варианти и че е изключително трудно да се въздейства върху нещо, което прави дори големия брой антитела "слепи" за присъствието му в организма.

# 22 600
865 нови случаи на ковид в Израел за 16 юли

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 19:49 от gadoha

# 22 601
И кой сега е безчувствен?!
Значи едното може да се сподели, а другото е политкоректно?
От къде накъде, Елпис?

Андариел Hug
Не видях, че и ти си писала.
Това са двете страни на монетата. И двете са еднакво тежки и нито едната не заслужава да бъде обезценявана. И не, не може да се сравни едното с другото.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 20:02 от Не се сърди, човече

# 22 602

За вируса - спокойствието ми идва като опознавам него, мутациите му, въздействието и пораженията, които нанася. Колкото повече информация имам, толкова по-спокойна се чувствам, че мога да направя всичко, което зависи от мен. Определено не решавам проблемите си като не говоря за тях, забелязала съм, че не изчезват така, трябва активно да действам и да ги реша.
Винаги съм приемала знанието за плюс, дори да нарушава желанията и очакванията ми за спокойно съществуване.

и аз съм като теб, многократно търпях подигравки на едно друго място, че съм била читанка, доктор уонаби,  паникьорка и прочие глупотевини, защото съм си позволявала да се интересувам и чета научни статии и анализи по темата; няколко пъти опитах да се обясня, че най-добре не се тревожа, когато съм осведомена и знам срещу какво съм изправена, за да взимам разумни решения и да направя максималното, което позволява науката в някакъв момент, после се отказах, но знам за себе си, че именно това ми помага най-много, игнорантството запазва разсъдъка на хора с по-ограничени възможности за възприемане на информация и всъщност не ги виня, то не зависи от тях

но трябва да призная, че в определен момент спрях да посещавам темата за челния сблъсък, просто има някакъв предел, след който става непоносимо да си осведомен за толкова болка, страх и ужас у хората с ясното съзнание, че си можел да бъдеш един от тях, ей така на съвсем случаен признак

# 22 603
  • София
За психическите проблеми - не че се надцакваме, обаче майка ми е със същите проблеми с паники и хипохондрия след ковид в болница с аспиратор. Много, много бих се радвала, ако бяха само псих. проблеми, без ковидския ужас при нея и баща ми. 5 месеца по-късно още се борят с различни последици от боледуването. Включително да й пада косата на кичури, което психически така зловещо я срина, че не е истина. И всяко леко прищракване и приболяване тук и там ги изправя на нокти дали нещо ново не се е отключило.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 20:02 от Не се сърди, човече

# 22 604
  • София
Съчувствам на всички понесли загуба, болка и негативи в психологичен, социален и икономически аспект от вируса. Ние също преживяваме тези неща. И именно за това се ваксинираме, спазваме мерки от самото начало и все още. Паник атаките, страха от вируса или икономическите несигурности, загубите, всичко, са част от ежедневието и на нас и на много хора.. може би не са само на някакви антисоциални и психопати, или живеещи в някакъв собствен недосегаем балон.
Но точно тази съпричастност и желанието да се спасим ни кара да спазваме мерки и да се ваксинираме, защото реално само това е, което можем да направим като индивиди и да се надяваме ако всички го правят, да се ограничи или дай боже ликвидира, този проблем.
Всичко друго е точно обратното.

Общи условия

Активация на акаунт