Кралски работи и клюки- март 2021

• 194 842
  • 4 492
  •   1
Отговори
# 150
Според теб трябва да е личен избор, но в момента не е такъв - има закон, трябва да се спазва от всички - принцове и просяци.
Иначе и карането на всякаква възраст след 18 е разрешено и въпрос на личен избор, но всички бяхме възмутени от инцидента, който Филип причини.

# 151
А София ( пак шведска) кога я чакаме да има бебе?
Края на март/началото на април.

# 152
  • Варна
Зара нямаше ли и тя някакви яки нарушения, май за висока скорост?

# 153
  • Някъде там
Не се славят рояли със спазване на законите. Филип, Елизабет, Ан също не ползват колани не само в дворците, има ги документирани.
Нищо не ги оправдава.
Хари също разбира се.
За Филип и инцидента не знам, но почти никой не се възмути от безотговорието на Зара. Предупреждавана няколко пъти за шофиране с висока скорост и продължаваща да го прави докато не и отнеха книжката.
Даже някои се чудеха какво трябва да се каже. Отнели и книжката. Да но преди да и я отнемат шофирането с висока скорост не е било инцидентною

# 154
Хари и да беше във Великобритания пак щяха да го глобят, ако го бяха хванали да шофира без колан. Мисля, че на Зара ѝ бяха взели книжката за нещо. Ето, че ги санкционират.

Miriel, Хари е свободен да си дава колкото си пожелае интервюта. Интересното е, че хейтърите се вълнуват за това интервю повече от хората, които харесват Съсексови. И не, няма как да получат транш от Кралската рода, защото са "натирени" от тях. 😉

# 155
  • Варна
Интересното е, че хейтърите се вълнуват за това интервю повече от хората, които харесват Съсексови.

Разбира се. Хляб и зрелища. Хлябът сами ще си го осигурим.

И не, няма как да получат транш от Кралската рода...

Това не е много сигурно.

# 156
Зарчето даже нямаше право да шофира 6 месеца. При ограничение 70 мили/час (това е максималната скорост по магистралите в ОК) беше шофирала с 90. И мисля, че преди това беше имала вече предупреждение.

# 157
Аз лично нищо зрелищно не забелязвам да се е случило с Хари и Меган, но щом казваш. А, да, Меган си държи ръката на корема. 😄

Това, че не получават пари от Кралското семейство е повече от сигурно. Все пак 1000 пъти се написа, че Бети е желязна жена, както и Уилям и той. 😉

# 158
Не се славят рояли със спазване на законите. Филип, Елизабет, Ан също не ползват колани не само в дворците, има ги документирани.
Нищо не ги оправдава.
Хари също разбира се.
За Филип и инцидента не знам, но почти никой не се възмути от безотговорието на Зара. Предупреждавана няколко пъти за шофиране с висока скорост и продължаваща да го прави докато не и отнеха книжката.
Даже някои се чудеха какво трябва да се каже. Отнели и книжката. Да но преди да и я отнемат шофирането с висока скорост не е било инцидентною

Да, тя е особено тежък случай на безотговорност.
За баба и аз съм чела, че системно се вози без колан, а Филип пък шофира безобразно и добре, че преди две години някъде сам се отказа след онзи инцидент.

Въобще не смятам, че Хари и Мегън ще плюят Уиндзорите в това интервю. Ще говорят за делата срещу пресата и за отношението на таблоидите, за Арчи и бременността, за бъдещи проекти, такива работи.
Хари обича баба си, обича семейството си, няма как да се съгласи на жълто ровене в чаршафи.
Знам, че очакванията са за пикантерии, но се боя, че публиката ще остане разочарована ако търси това. Лично мнение.
Ще видим, малко остана.

# 159
Съпругът на принцеса Ан е имал рд вчера

# 160
Скрит текст:
... Съгласна съм за Елизабет, че може да е здравословен проблем. но ако го има с подобрената версия на каляската , би трябвало да има и с кола или кораб, а не съм чувала досега. А и току що видяхме, че на корабчето си е много добре дори Simple Smile

Хари може да си се оплаква колкото и докогато си иска - негова майка е, загина, бягайки от преследващи я папараци, няма как да ги обича и търпи.
Мисля, че проблема с каляските не е във вестибуларния апарат на Баба Бети. Като започна да се коментира днес в темата се загледа по-внимателно в снимките. Колелата им не са с надуваеми гуми като при колите, а с (вероятно) метални шини. Особено каляската от коронацията й не е и с амортисьори, а ресори от листове стомана.
Това е просто лъскав вариант с тапицирани седалки на проста селска каруца. Друсането и шума са абсолютно неописуеми, особено когато настилката е паваж, плочки, камъчки. Общо взето на неравен терен могат да ти изпаднат пломбите.
Скрит текст:
Новата е със същия вид колелета, но вече от позициите на съвременността сигурно са успели да омекотят возенето в известна степен. Каквито и амортисьори да сложат вида на колелетата определя тежкото преживяване от возенето с тях.
Права си, обаче прапрапра...предшественичката й Елизабет І цяла Англия е обиколила с каляска и друсането не я е спирало, хм Rolling Eyes
Нали знаете, че точно Елизабет е въвела обиколките по страната и гостуванията при разните васали. Скучно й е било само в Лондон да седи... Заради нея херцози и барони са започнали да отделят, обзавеждат и декорират специални кралски спални в замъците и именията си, където да настаняват величеството, които са се надскачали по пищност и богатство. А тя е пътувала с целия двор, с всички придворни дами и кавалери, министри и обкръжение, слуги, музиканти, коне и магарета Wink и е гостувала с месеци тук и там. Като нашествие на скакалци е била. Изяждали са с хиляди птици, овни и телета, зърно и въобще всякаква храна, отъпквали са и опустошавали (и други работи Wink) всичко... След нея много от домакините фалирали и оставали голи и боси, или поне мизерствали години наред, докато се повъзстановят от щетите!
А може и те да са се включвали в гостуващата нататък свита, та поне се поизхранят до другата година, знам ли Joy

... Знам, че очакванията са за пикантерии, но се боя, че публиката ще остане разочарована ако търси това. Лично мнение.
Нищо, де, нека се повълнува малко. Публиката. Нали все зрелища и емоции й липсват Simple Smile

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 13:16 от птица

# 161

28.02.2007 РД е имала  и принцеса Лала Хадиджа ( Lalla Khadija), дъщеря на Лала Салма и Мохамед.

'Moroccan Princess Lalla Khadija Celebrates 14th Birthday' - via Morocco World News: https://www.moroccoworldnews.com/2021/02/336175/moroccos-princes … es-14th-birthday/

# 162
  • Варна
Това, че не получават пари от Кралското семейство е повече от сигурно. Все пак 1000 пъти се написа, че Бети е желязна жена, както и Уилям и той. 😉

Аз не съм написала, че получават. Коментирах изказването ти, че

няма как да получат транш от Кралската рода

А то наистина не е сигурно, защото е в бъдеще време.

# 163
Всъщност Хари наистина получава доста значителни суми от тръстовия фонд на кралицата майка, предназначен за внуците й, от който се облагодетелстват най-много двамата с Уилям, а има зад гърба си и състоянието на майка си, чийто род също не е случаен. Но не получава нищо от данъкоплатците, нито пък му плащат охраната; а и си покри всички задължения по ремонта на Фрогмор за доста кратко време, така че не дължи нищо на данъкоплатеца.

# 164
Нека получават! Всичко, което им се полага като на внук, син и брат на настоящия и евентуалните бъдещи крале, е правилно да получат. Както е редно за всички останали хора и когато е редно. Нито е убил някого, нито изнасилил, че да бъде ощетен.

5 забавни кралски гафове
https://thekit.ca/life/royal-report/awkward-royal-moments-meghan-curtsy/

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 12:30 от птица

Общи условия

Активация на акаунт