Кралски работи и клюки- март 2021

• 194 910
  • 4 492
  •   1
Отговори
# 165
И аз знам, че Хари има 17 милиона от майка си, ясно е, че не е случайно семейството и, но не бяха ли точно те, за които се обясняваше на какви "лишения" търпят, за да си поддържат имота и редовно се споменава как на Кити и сестри единствената им възможност е да се продадат възможно най-скъпо в брак?

# 166
Защо мислиш, че тези милиони от майка му са получени/наследени от нейните родители, а не от времето й като кралска снаха и не са компенсация от кралското семейство покрай развода! Струва ми се, че са точно от там - прехвърлена сума за издръжка, за да може майката на децата на престолонаследника да води достоен за средата и положението й живот.
Спенсър не са богати. А и, както и друг път сме си говорили (и чели!), момичетата в аристократичното английско семейство не могат да разчитат на особена парична помощ от страна на родата. Докато е жив бащата - иди-дойде, но след смъртта му и получаването на титлата и имотите от брата, съвсем. Той си гледа себе си, своето си семейство и поддръжката на имението. Ако са много богати и щедри, може и да отпускат по нещо, но ако не са, могат и на улицата да ги изгонят! Участта на девойките е сами да се оправят и да си търсят място под слънцето - най-лесното и практикувано от векове и до днес е богати съпрузи (не случайно Кити се беше хванала с оня дедик...)
Или разчитане на щедростта, милостта и огризките от богатите роднини. Не само брат наследник, но и чичовци, вуйчовци и пр. (За справка - Джейн Остин и "Гордост и предразсъдъци", "Разум и чувства", "Ема" и пр.)
Даяна, ако имаше пари, нямаше да ходи гувернантка в чуждо семейство или учителка (дори не учителка, а леличка!) в детска градина, нямаше да разказва, как е имала само 1 официална рокля и почти никакви прилични дрехи и да тича с майка си да се облича бързешком, за да може да се появява на нужните й срещи, партита и балове, когато се завързва интригата/романа с Чарлз...

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 21:00 от птица

# 167
Птица, само днес се спомена поне два пъти, че на Хари майка му не била от случайно семейство и род и т.н. Заради това го споменах. Аз не се впускам в дискусии колко е богат/беден Хари обикновено.

# 168
То едва ли съществена част от парите идват от майка му, имайки предвид кой е родът на баща му - и той като останалите внуци получава солидни дивиденти от тръстовия фонд на кралицата майка, само че по-големи от братовчедите си, които са по-назад в линията и които спокойно могат да си позволят да работят за удоволствие. Но това, което уточних, е че не получава нищо от данъкоплатците.

# 169

29.02.1964 е роден Джеймс Олигви, син на принцеса Александра от Кент.

# 170
  • София
Семейство Спенсър не е случайно от аристократична гледна точка, но какво им е финансовото състояние - това е друг въпрос.

Значи днешното престъпление на Хари и е, че е бил без колан...а дали е така?
На мен това ми прилича на колан, другото отзад на сянка...но ако е бил без колан, разбира се че заслужава порицание, даже глоба...а най-добре да го махнат от реда Wink

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 12:46 от Lana

# 171
Птица, само днес се спомена поне два пъти, че на Хари майка му не била от случайно семейство и род и т.н. Заради това го споменах. Аз не се впускам в дискусии колко е богат/беден Хари обикновено.
Написаното от мен, не е критика или упрек към теб Simple Smile Чудиш се нещо, разказвам това, което към чела по въпроса. В художествената литература и в съвременните медии.
Тя не е от случайно семейство и род, дотолкова, доколкото има аристократичен произход. Но не и кралски! Правим разлика, нали!
А, че не са от най-богатите Спенсър, не са. Дори съм гледала филм (от онези историко-популярните), че някой от предците се е женил за американска милионерска щерка. Както са правили много обеднели и оголели английски аристократи в края на 19 и началото на 20 век. От нея финансова инжекция, от него - титла и имение. Та са позакърпили малко нещата навремето с тази булка. И не само финансово, предполагам. Имам предвид - като генетичен материал Wink

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 13:03 от птица

# 172

Нова статуя на кралицата от скулптора Робърт Ханафорд АМ е инсталирана в правителствената къща в Аделаида, Южна Австралия. Нейно величество на практика разкри статуята по време на видео среща по-рано миналата седмица с губернатора на Южна Австралия

A new statue of The Queen by sculptor Robert Hannaford AM has been installed at Government House in Adelaide, South Australia. Her Majesty virtually unveiled the statue during a video meeting earlier last week with the Governor of South Australia 🇦🇺🇦🇺

# 173
  • Някъде там
Семейство Спенсър не е случайно от аристократична гледна точка, но какво им е финансовото състояние - това е друг въпрос.

Значи днешното престъпление на Хари и е, че е бил без колан...а дали е така?
На мен това ми прилича на колан, другото отзад на сянка...но ако е бил без колан, разбира се че заслужава порицание, даже глоба...а най-добре да го махнат от реда Wink

Загледах се в снимките.
Не знам от къде е инфото на Тино, че е без колан, но определено колана се вижда като се вгледаш.
Ето още една. Точно под огледалото на малка част се вижда. Личи че има колан на светлата блуза. Но светлината пада от неговата страна и за това изглежда че няма.

Ето и увеличена снимка.
Съвсем ясно се вижда колана.
Ех Хари пак без вина виновен...

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 13:30 от daviz

# 174
На втората снимка от daviz и аз виждам колана, на първата не знам как въобще забелязвате нещо, като точно там е огледалото.

# 175
  • София
Хари да почерпи, спестихме му една глоба Joy
Ами как е свикнал...както се свиква. Все едно при нас не се карат коли внесени от Англия. Даже при нас е по- лошо Joy

Не карам, но бяхме преди година на място с обратно движение и на всичкото отгоре с тесни пътища с особености. Шофьорът точно за ден вече беше професионалист Simple Smile, вярно колата беше автоматик, но то и този Ровър е. Та за една година трябва да е свикнал отдавна.

Много интересна логика - някой казва еди си какво и всички се изреждат да осъдят поведението...без значение вярно ли или не. После защо хората искат да разказват сами собствената си история. Щото това с колана, ако се подхване от медиите - и иди доказвай че нямаш сестра...

# 176
  • Някъде там
Хари да почерпи, спестихме му една глоба Joy
Ами как е свикнал...както се свиква. Все едно при нас не се карат коли внесени от Англия. Даже при нас е по- лошо Joy
Аз искам гофрета от бабиния подарък 🤣.

На това не мога да му се нагледам, но аз се разтапям по деца винаги

# 177
Много интересна логика - някой казва еди си какво и всички се изреждат да осъдят поведението...без значение вярно ли или не. После защо хората искат да разказват сами собствената си история. Щото това с колана, ако се подхване от медиите - и иди доказвай че нямаш сестра...
А, де. Така тръгват фалшивите новини по социални мрежи, после даже стават на статии Joy

Оскарчо ще го схрускам. Heart

# 178
Снимките на Хари се разпространяват в Туитър, оттам съм ги взела.

Летисия и Фелипе награждават спортисти
На Летисия прическата се е поразпаднала

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 14:30 от Tinо

# 179
  • София
Необичаен избор на бижута за Летисия, която е по-минималистична обикновено. Особено пък на дневни събития. Тези обеци са като за Максима.

Алексия Нидерландска също ще учи в колежа в Уелс, където ще е Леонор.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 21:50 от Lana

Общи условия

Активация на акаунт