Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през март

• 97 095
  • 3 754
  •   1
Отговори
# 3 720
Като е за работа, веднагически признавам. Там мърдане няма. Ама за една деруга,  да търпя всичкото мрънкане... мерси. За колата си признах,  ама две седмици по - късно, когато една дама с един бус, одра колата от същата страна.

# 3 721
  • София
Не търпя аз, оставям го да си мрънка сам 🤣.  Той, между другото има същия подход към мен.
Хубавото е, че бързо ни минава.

# 3 722
Мараба, девойки!
Гледам, заформили сте доста сериозна тема, имам какво да споделя по нея, но засега ще се въздържа, главата ми в момента е празна, даже и бръмбарите са се кротнали! 😀
Кротева, забрай да пишеш за мен, че съм работяга и бачкатор, иначе другото е тип-топ! 😀
Туй то от мен, другарки! Абонатът е извън обхват, моля, потърсете го утре! 😀
Бай-бай, мацки!

# 3 723
Дааа, много сериозни теми днес сте подели. Ще се въздържа от коментар. Само ще кажа едно, ако мога да си спестя мрънкането на половинът, ами ще си го спестя определено. В състояние е да ми отрови настроението седмици напред, ами благодаря съм.

Наспортуване! 🍷

# 3 724
Прочетох нещо,стана ми тъжно.После прочетох още нещо и много се издразних.Ама истински се издразних,не е добре това.

Черпя ви нещо.
Скрит текст:
Черна песен

Аз умирам и светло се раждам -
разнолика, нестройна душа,
през деня неуморно изграждам,
през нощта без пощада руша.

Призова ли дни светло-смирени,
гръмват бури над тъмно море,
а подиря ли буря - край мене
всеки вопъл и ропот замре.

За зора огнеструйна копнея,
а слепи ме с очите си тя,
в пролетта като в есен аз крея,
в есента като в пролет цъфтя.

На безстрастното време в неспира
гасне мълком живот неживян,
и плачът ми за пристан умира
низ велика пустиня развян.

Димчо Дебелянов

# 3 725
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
СЕЛСКА ПАНИХИДА

Умира тихо българското село.
И няма кой за него да заплаче…
Там някъде зад билото изчезват
последните
орачи и сеячи.

А младите, доколкото ги има,
отчаяни, отлитат от гнездата –
висят по гари,
търсят хляб в чужбина,
по чуждите полета са аргати.

Тук къщите сами мълчат по залез,
коминът към земята е наклонен…
И хищни сенки нощем обикалят,
за да откраднат стока или спомен.

Умира тихо българското село.
И вместо школският звънец да бие,
камбанен звън обажда се несмело…
А ние?
Доколко живи сме и ние?

Какво че в хитър бизнес
ни е провървяло?
Какво че можем чак в Париж да идем?..

Умира тихо нашето начало.
А пък какъв е краят ни,
ще видим.

видяхме го наживо в едно представление.
голям човек!
грешка - голям Човек!

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 20:15 от st. Dobri

# 3 726
Добри!
Много ми е болна тая тема.Много съм ядосана.Млъквам,че паля.

# 3 727
Не е химера вътрешния мир, аз лично го усещам когато ми се случва. Рядко е ..
Прочетох ви всички. Във всяко мнение има много истина.Явно зависи от гледната точка.

# 3 728
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пращам ви един ангел хранител Simple Smile
за лека нощ

Скрит текст:

# 3 729
  • France
Сложно е, Добри... тук се молим с ММ на свекър и свекърва (най-вече на последната) да можем да отидем за 2 седмици, при форсмажорни обстоятелства, на едно дървено бунгало. Вкъщи имам вила строена с любов и вкус. Моя. В която няма смисъл да се инвестират пари, защото няма да се възвърнат. Не може и да се остава нощно време, защото има набези от малцинствата... та така...

# 3 730
Време за усмивки Simple Smile Познато ли ви е?

# 3 731
  • София
Добри, много силно! И на мен ми е болна тема. Ама много-много! Обаче и аз паля, затова 🤐.

Това ангелче си го поделяйте вие. Мен лекичко ме плаши.

Елифче, това ми напомни за днес. Госпожата писала заданието за домашно, а отдолу едно неразбрано първолаче задава въпрос, пак в писмен вид. Но явно не знае къде е въпросителния знак на клавиатурата и в края на въпроса сложило точка, а след нея с думи изписало "въпросителен". Много сладко ми стана, но и се посмях. За протокола: не беше моето първолаче. То беше заето да показва на съученици си котката и братовчедка си. Първата избяга с 220, втората застана като препарирана и не помръдна няколко минути, което не й се случва често.
Айде лека и мека. Утре на тръстиката с нови сили.

# 3 732
Имахме тежък разговор с ММ за това,че някой от нас трябва да се жертва за да гледа детето! Той е ок с това да се "жертва"той. Нямало проблеми да работи по-малко,казва! Тъкмо лятото щели да ходят по плажовете с детето,а аз да работя. Не е ок да поеме домакинстването обаче! Щял все пак да работи,с това да се оправям аз!
Значи хем да работя повече,хем целия ОИ за мен и да нямам време да си видя детето 😡

# 3 733
Болна тема. Диванът е негов, а кухнята е моя територия поне два часа, всяка вечер. Все едно не работим сходни неща, и моите крака въобще не са отекли и подути, за коляното, няма да отварям въобще дума. Разбирам прекрасно собствените си родители, които на стари години тръгнаха в различни посоки. Поне са спокойни и двамата.

# 3 734
Сиси, бил е честен, оцени го и вземи твоето решение.
Не е само той така. Не съм видяла мъж  да се оправя с дете/деца и домакинство, както жените го правят.

Общи условия

Активация на акаунт