Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през март

• 97 437
  • 3 754
  •   1
Отговори
# 3 675
Интересна дискусия, момичета.
За себе си, мога да кажа, че "мирът със себе си" е недостижим. Понякога има ситуации, които те изваждат завинаги от зоната на комфорт и тая зона остава мираж или бегъл спомен. Не говоря за битовизми и подобни. И не, не можеш да промениш погледа към дадената ситуация, защото тя си е такава, каквато е, нито пък можеш да я оставиш. Полезен ход нямаш и дните ти си остават отровени.
Не си я приела тази ситуация (по някаква причина) затова тя те отравя.
Приемането е болезнен процес, зная.
Не мога да дам съвет и как да се случи, т.к. за всеки той е различен. Прегръдки, Сиросче!

# 3 676
  • София
Темата, която сте подхванали е многостранна. Вълнува ме от доста време. Опитвам се да намеря пълната хармония със себе си и околните. На моменти сякаш успявам, но после се случва нещо, което ме вади от коловоза и трябва да се спра, за да преосмисля преди да продължа.
Най-голямото ми постижение в това отношение е, че се научих да ценя дребните неща в живота. Всъщност детето ме научи на това колкото и клиширано да звучи.
Много път имам още да извървя.

# 3 677
Добре, де. Какво занчи в мир със себе си? Не се заяждам, мирно диалогирам 😊
Да кажем -
- парашутист на работа, ти си Дзен, в този същия мир, нали.. парашутиста хабер си няма от парашути, но мира нали?
- клиент на работа те псува, помним ли мира?
- маски долу
- тате плаща, моя син на скамейката, другото играе Худ, гимнастика на футболен терен
- бивш, тогава настоящ знае, че нямаш абсолютно нищо и се изживява на той коли и беси, че без него си на улицата
Ти обаче си Дзен. И още, и още..
Ами не мога да се съглася. Докато ми се случват несправедливости, мир нямам. И защото този мир стана повсеместен, та стигнахме до такава апатия в обществото- никой за никой, за нищо. Ами извинявайте, това е война.
Зоната на комфорт- това пък е толкова надценен израз и уж панацея. Досега колкото пъти съм излизала от зоната си на комфорт е било, заради някакъв абсолютен шок в личния ми живот. Да, де, затова нали така го наричат. Но ако се върна назад, то значи аз почти не съм билА в комфорт, ще се окаже.
Ами не искам. Искам вече обикновен живот. Не комфорт. Щото това влизане, излизане ми стъжни живота 🤓

# 3 678
За мен е да съм заобиколена от хора, на които държа, обичам и уважавам. Те мен също. Да не работя нещо, което мразя, да се радвам на малки неща, да виждам красота навсякъде. Трудности, нерви и битовизми винаги ще има, но вече не ги приемам като края на света.

Сирос, гуш Hug

Имам смарт гривна, няколко години с фитбит, мери страхотно съня. Но като цяло не съжалявам, че я смених с Гармин, исках да има Джипиес, музика, спешно повикване, да мери кислород и други благинки, не са задължителни, но са ми гъдел.

# 3 679
  • Sofia
Тийнче, мирът няма нищо общо с чувството за справедливост, с това да имаш изисквания към теб или околните. Не си го представяй като да снижиш критериите си. Или да спреш да се развиваш в дадена посока.
Днес съм ХО, последно, от утре вече ми свършва рахата. Успокоявам се, че ще си понося всичкото дреха и обувки, които се озоваха в гардероба през последните месеци.

# 3 680
Скания, абсолютно!
Тортийн, какво ти носят неприятни ситуации или хора, които не можеш да промениш? Във всеки случай не щастие. Можеш ли да ги напуснеш? Да? Направи го! Но, ако не можеш да се освободиш от тях и не можеш да приемеш, че по някаква причина на теб се е паднал този "залък", означава постоянен конфликт с вътрешното аз. Постоянното, непродуктивно недоволство е 100% самоотрова.

# 3 681
Ах ,че хубава тема сте захванали! Аз искам да се науча да съм дзен! Ама не ми се получава! Засега!
Кроте за утре са палчета! Нямам големи очаквания,обаче и съм спокойна. Каквото сабия покаже!
Съни,не ги знам тези фитнес гривни,ама аз съм страшно въодушевена от новият ми смартуоч!

# 3 682
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Онзи ден реших, че домашните ми пантофи не ме кефят, и ги пратих в кофата. Ама във Фантастико, от където си купувам няма 39 номер 😂
 Снощи ми се скъсаха и джапанките. Направо...
 Пуснах грешния котлон, и напекох празна тефлонова касерола, вероятно покритието леко замина,ама важното е да сме живи и здрави!

# 3 683
Като говорим за зоната на комфорт...
Другата седмица съм в отпуска. Чудя се дали да не взема детенцето и да идем някъде за три дни например. На хотелче, в някой хубав град. Да сменим малко обстановката.
Балончето е моето вдъхновение. Нейното детенце как си пътува, а мойто на почти пет и половина стои само в София. Да вземем да се пораздвижим ли... Thinking

# 3 684
Елиф, в десятката.
Приела съм, че вечно ще съм в конфликт с вътрешното си аз. Това е моят мир със себе си. Явно.
Защото за мен, да приема заобикалящият ни дебилизъм, опростачване, наглост,  означава 100% отрова, не самоотрова. Отровата е за всички ни. Знам, че няма да оправя света, но това не ми носи мир.

# 3 685
  • София
Много сериозна тема сте захванали, а и всички от различни позиции изхождат.
Мистик е на правилна посока. Много добре и спокойно е, като си признаеш грешките.
Сироз, при теб наистина е сложно.
13, ти говориш за външни фактори, а и излизането от зоната на комфорт не е задължително да има форс мажорни обстоятелства.

# 3 686
Е, аз не живея в капсула.
За мен мир в себе си, означава не само доброкачествен егоизъм. Егоизъм всеки трябва да проявява спрямо себе си. Иначе не се оцелява.
Проблема ми е, че този егоизъм прераства в злокачествен,  в голям, обществен аспект. Което ми влияе, защото не живея в балон.

# 3 687
Като говорим за зоната на комфорт...
Другата седмица съм в отпуска. Чудя се дали да не взема детенцето и да идем някъде за три дни например. На хотелче, в някой хубав град. Да сменим малко обстановката.
Балончето е моето вдъхновение. Нейното детенце как си пътува, а мойто на почти пет и половина стои само в София. Да вземем да се пораздвижим ли... Thinking
Лори, от мен имаш едно насърчаващо ДА Simple Smile Ако хотелчето има и басейнче, още по-хубаво.

# 3 688
Ааа... аз не мога да плувам. Сакън. Без топене в басейни. Ей тъй малко да се поразходим и толкоз... Relaxed

# 3 689
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ааа... аз не мога да плувам. Сакън. Без топене в басейни. Ей тъй малко да се поразходим и толкоз... Relaxed
Има и плитки басейни Wink И пояси има. Само казвам...

Общи условия

Активация на акаунт