Висок Пролактин и аденом на хипофизата - 8

• 47 670
  • 768
  •   1
Отговори
# 120
НОРЕ, определено е много трудно с лекарите. При Еленкова прегледа е 90лв. Внимание никакво. При Горчева отидох с направление и това нямаше значение за нея. Скоро бяхме с ММ при Кацаров (уролог андролог), преглед 60лв с включен ехограф. Много човечен. И обяснява, и не бърза, почти не се наложи да задаваме въпроси.
Рончо, а терапията защо Ви е назначена?
Ами от задържания аборт, отрихме единствено висок пролактина( 600 )

# 121
Ами аз моя ЯМР го правих в Студентски град -Русев, защото имам доверие на лекаря,който ги разчита. Бяха ми го препоръчали за ЯМР на шийни прешлени преди време още като беше в 5-та и като разбрах,че се е преместил в Ст.град,отидох заради него. И мястото беше ново, чисто, апаратурата беше нова...аз лично съм доволна. По каса бях.

Здравейте, може ли да ми препоръчате от изброените къде е най-добре да направя ЯМР, понеже здравното ми покрива само тях:
- Спектър
- Медицински център Про Вита
- МДЦ Русев - Студентски град
Благодаря!

# 122
Здравейте, на някой след прием на достинекс, констатирали ли са му миомен възел и може ли да има връзка с приема на лекарството? Също цикалът ми стана доста по-обилен с кръвни съсиреци, които никога преди това не съм имала. Когато пролактинът ви е под нормата, в близост до долна граница след прием на достинекс каква доза на лекарството ви предписват. Имам аденом с размери ориентировачно 3 на 5 мм и ми казаха, че 2 години трябва да приемам лекарството.

# 123
Здравейте,  бихте ли ми казали дали пролактина ми е в норма ?

# 124
  • Пловдив
Ами като гледам референтните стойности, изглежда, че е в норма.

# 125
здравейте, исках да попитам за леко зашивени стойности на пролактина (на горната граница, а след една инвитро стимулация бяха стигнали 1800, след което спаднаха до стойностите на горната граница) трябва ли да се направи ЯМР? ендокринологът ми е написал, че се препоръчва, но аз и от 3 месеца пия вече достинекс и се чудя дали има нужда да се записвам за ЯМР. Дайте съвет!

# 126
Сигурно е коментирано това, но ми се искаше по-скорошно инфо.. къде си правите изследранията на Пролактина и изобщо с ендокринологични проблеми? Обърках се вече на коя лаборатория да се доверя. Аз съм от Бургас, но мислех да ги пусна в София, но и там се обърквам като чета..

# 127
Аз си пускама основно в репродуктивни клиники. Най-често в Адела, защото е спокойно или Надежда, защото ми е близо. Друго ползвам лабораторията на Токуда в неделя сутрин, когато няма хора (тогава е без направления).

# 128
Искам да попитам тези от вас, които са правили ЯМР, освен хипофизата оглеждат ли цялата глава, тъй като ми предстои изследване на хипофиза, но искам са се огледа и цялата глава ? Или се заплаща допълнително ?

# 129
Здравейте, момичета.
Аз пуснах пролактин спазвайки правилата и за жалост беше 1200...Назначиха ми ЯМР на хипофизата и се оказа чиста,без аденом с нормален размер. Повторих изследването пак спазвайки правилата и пак си беше висок 1200. Назначиха ми Достинекс по половинка на седмица.Въпроса ми към вас е... той със натрупване ли действа защото аз го пия вече втора седмица и ми закъснява със тежък пмс и болки в гърдите както винаги... Мислех,че вече ще подейства но явно резултата ще дойде след поне 2 месеца прием..моля споделете опит като например, след колко време се усети ефект от приема на Достинекс и намаляха ли симптомите на ПМС и болките при вас. Благодаря за отделеното време.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 17:36 от Denyyy

# 130
  • Пловдив
Искам да попитам тези от вас, които са правили ЯМР, освен хипофизата оглеждат ли цялата глава, тъй като ми предстои изследване на хипофиза, но искам са се огледа и цялата глава ? Или се заплаща допълнително ?
Мисля, че областта е глава. При мен гледаха всичко, а не само хипофизата.

# 131
Ямр на Хипофизата ендокринолог ли назначава?
Другата седмица имам час при двама, тъй като искам да чуя две различни мнения.

# 132
  • Пловдив
Да.

# 133
Ямр на Хипофизата ендокринолог ли назначава?
Другата седмица имам час при двама, тъй като искам да чуя две различни мнения.

Здравей.
Само ендокринолог може да назначи ЯМР на хипофизата, ако искаш да си по фонд или здравна каса.

# 134
Бях при гинеколог, правих и Цитонамазка обаче не ми харесва резултата и другата седмица ще го посетя пак.
Каза че ще направим биопсия, обаче в съседната тема прочетох че е хубаво да се направи тест за чпв щамове, а той не ми каза нищо такова.
Скрит текст:
Да го попитам ли според вас или ?

По принцип имам фамилна обременост от жлезата (с хипофункция съм), сега в събота ще направя обременяване с глюкоза(трикратно), за да видя как е там положението.

Общи условия

Активация на акаунт