Висок Пролактин и аденом на хипофизата - 8

• 47 824
  • 768
  •   1
Отговори
# 285
А някоя от вас има ли някакви симптоми от този аденом, смисъл да не се е чувствала добре преди това и тн ?

Аз имах симптоми и заподозрях сама, че го имам и си пуснах сама изследвания и си го открих.

Гърдите ми изведнъж порастват, все едно имам силикон. Стават много твърди и силно болезнени, дори дреха едва понасям. Едновременно с това ми излизат огромни кистозни пъпки по брадичката. Удря ме брутална депресия (като тежка следродилна депресия), дори съм имала суицидни мисли. Имам мигрена, но тя може да е от дисковата херния във врата ми, няма как да знам дали има връзка с аденома.

Всичко това изчезна след като започнах да пия Достинекс. Пих го малко повече от година и забременях. Не съм си правила ЯМР, заради алергия към контрастно вещество и не знам какво е положението. В момента кърмя и имам мнооого кърма.

# 286
Какви бяха нивата на пролактина при теб?
А някоя от вас има ли някакви симптоми от този аденом, смисъл да не се е чувствала добре преди това и тн ?

Аз имах симптоми и заподозрях сама, че го имам и си пуснах сама изследвания и си го открих.

Гърдите ми изведнъж порастват, все едно имам силикон. Стават много твърди и силно болезнени, дори дреха едва понасям. Едновременно с това ми излизат огромни кистозни пъпки по брадичката. Удря ме брутална депресия (като тежка следродилна депресия), дори съм имала суицидни мисли. Имам мигрена, но тя може да е от дисковата херния във врата ми, няма как да знам дали има връзка с аденома.

Всичко това изчезна след като започнах да пия Достинекс. Пих го малко повече от година и забременях. Не съм си правила ЯМР, заради алергия към контрастно вещество и не знам какво е положението. В момента кърмя и имам мнооого кърма.

# 287
Моите бяха двойно завишени. Иначе аз търся причина за това, че горе долу веднъж месечно ми става лошо, ама наистина много лошо, започва от през нощта, първо нещо все едно ме задушава и натиска, после цяла нощ се стряскам от някакви сънища, винаги викам за помощ в тях, различни са всеки път, но все се моля за помощ и така много пъти, междувременно се изпотявам и изпитвам студ в същото време. А на сутринта като стана нямам никаква енергия и тогава вече ми е и лошо, имам чувството, че ще припадна. Кръвното ми е добре, мерила съм го, ходила съм на кардиолог, казват че всичко е наред.
Единственото към този момент, което се откри беше завишения пролактин и аденом след ЯМР, все още не съм започнала да пия достинекс, но знам че трябва да го започна. Та… затова питам някой имал ли е някакви симптоми. А аз вече не знам на къде да поема и какво да изследвам.

# 288
Аз не съм чувала за такива симптоми на аденом, ама предвид, че е в мозъка може и да има общо, не знам. Защо не опиташ да започнеш Достинекса и да видиш дали ще подейства и на това?

Моите бяха двойно завишени. Иначе аз търся причина за това, че горе долу веднъж месечно ми става лошо, ама наистина много лошо, започва от през нощта, първо нещо все едно ме задушава и натиска, после цяла нощ се стряскам от някакви сънища, винаги викам за помощ в тях, различни са всеки път, но все се моля за помощ и така много пъти, междувременно се изпотявам и изпитвам студ в същото време. А на сутринта като стана нямам никаква енергия и тогава вече ми е и лошо, имам чувството, че ще припадна. Кръвното ми е добре, мерила съм го, ходила съм на кардиолог, казват че всичко е наред.
Единственото към този момент, което се откри беше завишения пролактин и аденом след ЯМР, все още не съм започнала да пия достинекс, но знам че трябва да го започна. Та… затова питам някой имал ли е някакви симптоми. А аз вече не знам на къде да поема и какво да изследвам.

# 289
Да, мисля да го започвам вече, тъкмо ще разбера, ако ли не ще продължавам да търся причина.

# 290
  • до най-прекрасния мъж
Да, мисля да го започвам вече, тъкмо ще разбера, ако ли не ще продължавам да търся причина.
Не прочетох дали е изследвана щитовидна жлеза. На мен повече на това ми прилича да е. На мен ми ставаше лошо и ми падаше кръвното от Бромокриптина, който пих доста време. Имам и ИР, от нея също може да се получат подобни симптоми заради рязкото вдигане и падане на кръвната захар. В тази посока търсете причини, ако продължат симптомите и след нормализиране на пролактина. Моят беше около 1.5 пъти над горна граница.

# 291
Добре, ако е ИР не би ли следвало като се хапне нещо да се почувстваш по-добре, а не цял ден да ти е лошо ?

# 292
  • до най-прекрасния мъж
Зависи с какъв гликемичен индекс е, може и да не ти стане по-добре.
А нещо на психична основа? Стрес?

# 293
Стрес, колкото искаш, за целта взимам антидепресанти, но въпреки тях продължава да ми се случва. А и честно казано не виждам как може да ми е лошо на психична основа, говоря наистина лошо, да не мога да си стоя на краката и да имам чувство, ме ще се сгромоля.

# 294
На психична основа може не само да ти е лошо, ами да се разболееш от най-различни неща, нарича се психосоматика. Казвам го в качеството си на психолог. Докато спим имаме директна връзка с подсъзнанието ни, защото по време на сън съзнанието е изключено, но подсъзнанието винаги "работи". Сънищата ни са път към подсъзнанието, но не се тълкуват дословно. Психоаналитик може да помогне за справяне с подсъзнателен проблем (подчертавам, че психоаналитик е различно от психолог и от психотерапевт, и от психиатър и тн., това е психолог, който се е обучавал допълнително за психоанализа).
Най-простият и очевиден пример какво въздействие има психиката върху тялото е следната. Когато се засрамим - се изчервяваме (психиката влияе на тялото), когато се ядосаме - се изпотяваме, стягат се мукулите, сърцето и дишането се учестяват (психиката влияе на тялото) и тн примери за всички възможни емоции. Психиката постоянно влияе на тялото ни.

Отделно, съвсем нормално е при неспокоен сън и кошмари, през деня да ни е лошо, просто защото...не сме спали добре. Simple Smile
Отделно и антидепресантите имат странични ефекти и често даже задълбочават проблемите, особено, ако не са изписани правилно. Но в това изобщо не ми се задълбава в момента, дълга тема.

Иначе моята депресия си беше свързана с аденома и хормоните ми. Има го и обратното - тялото също влияе на психиката, особено много чрез хормоните...

При първото изследване пролактинът ми беше 890, при горна граница 680,
а при второто изследване беше  около 1200, при горна граница 680

# 295
Здравейте, момичета. Изписаха ми достинекс  поради завишени нива на пролактина. Като прочетох листовката много се притесних от това, че може да доведе до психични проблеми и сега се чудя какво да правя. Имали ли сте подобни странични ефекти - като депресия и халюцинации?

# 296
Здравейте, момичета. Изписаха ми достинекс  поради завишени нива на пролактина. Като прочетох листовката много се притесних от това, че може да доведе до психични проблеми и сега се чудя какво да правя. Имали ли сте подобни странични ефекти - като депресия и халюцинации?
Пия го повече от 8 години. Никога не съм имала никакви проблеми.

# 297
Аз го пия вече 2 години и нямам странични ефекти, освен отначало първият месец много ме караше на спане и затова го пиех вечерта преди лягане. Но, това беше само отначало, сега вече не.

# 298
А пада ли ви кръвното от него ?

# 299
  • Пловдив
Нямам никакви проблеми с него...сега ми е 5-та година и предстои да го спирам.

Общи условия

Активация на акаунт