Вегетарианска тема - 15

• 33 258
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
https://www.beyondkimchee.com/beef-and-cucumber-stir-fry/ имах и за stew, но не го намирам. Мисълта ми е да има плътен, засищащ продукт. Гъби звучи интересно.

# 631
Благодаря, харесва ми идеята, ще мисля и аз с какво да заменя.

Друго, което ми хрумва, е домашен сейтан от бяло брашно. Ако не ти е попадало как се прави - изсипваш пакет бяло брашно и го земсваш на тесто само с вода. Готовото тесто започваш да миеш в купа, докато водата му стане бистра (маха се нишестето, остава само пшеничния протеин). Има момент, в който ще си помислиш, че се разпада, но пак ще се събере. След което можеш мариноваш/овкусиш всякак. Аз бих го сварила малко във вода и после мариновала с нешо люто и соев сос за една нощ. И после тази рецепта, която показа. Нещо такова ми се върти.

Ето как се прави:
https://m.youtube.com/watch?v=7i8jLeofOJI

# 632
😲
Пръв път чувам! Трябва да го пробвам наистина. И с крастивици би се получило, да.

# 633
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ние сме на път и само бързи и елементарни неща:
Паста с пармиджано
Ориз с домати и тиквички
Пържени тиквички и патладжани
Салата домати

# 634
  • The QC to be!!!
Тити, тофу ще стане като заместител.

Wednesday28 да си призная не съм опитвала сейтан, но и едва ли бих само като го гледам как изглежда. Прилича ми на виган кюфтета които частично са направени от соя, и така ми изглеждат като слепени с някакво лепило. Не бих могла пак да ги ям, а това ми изглежда баш като тях. Ти правиш ли го?

От последната седмица: таратор; ориз с тиквички и гъби; баба-гануш; чушки с доматен сос, но сложих и тиквички освен чушките, става хубаво. Този път тиквичките бяха на кубчета. Направих и бисквитена торта, беше ми се дояло; направих и сиренето за което ви питах за заместването на грамажа с лъжици, стана, не бих го нарекла сирене, а по скоро разядка. Ще го изядем, но няма да е любимо със сигурност.

# 635
  • Калифорния, САЩ
За закуска - пенкейкс с бадемово брашно и сладкото от череши. И праскови за разкош.
Обяд - готвих доста, ще слагам в кутии и ще се яде през седмицата.
Салата бобена със селъри, много магданоз, лук и печени чушки.
Боб с ориз - за по-бързо го направих в тенждера. С джоджен.
Шопска салата.
Плодовете напоследък много ме поддуват, затова ги ограничавам. Но за детето имам ягоди, боровинки, малини и къпини за следобед.
Броколи, червен лук и моркови в сусамово олио на тиган.
Карфиол с тайландско жълто къри сос (соса е готов), пак със сусамово илио.
За вечеря пак ми се ядат яйца, май ще са поширани върху намачкано овче сирене, заляти с препържено масло и пишен червен пипер.

# 636
# 637
Baby, правила съм го няколко пъти, да. Няма дори помен от лепкавост, според мен. Има жилава консистенция. За мен наподобява варено пилешко, бяло месо, като текстура, но с повече еластичност. Вкусът е съвсем неутрален.

# 638
  • The QC to be!!!
Baby, правила съм го няколко пъти, да. Няма дори помен от лепкавост, според мен. Има жилава консистенция. За мен наподобява варено пилешко, бяло месо, като текстура, но с повече еластичност. Вкусът е съвсем неутрален.
Благодаря! Приближава ли се до текстурата на сухите соеви кюфтета?

# 639
Не знам за кои кюфтета говориш 🤷🏻♀

# 640
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бейби, не е толкова жилаво като соевите.
Аз един път съм яла само сейтан в ресторант. На мен ми скърцаше при дъвченето и това ме дразнеше.

Чушки и домати на тиган с яйца.
Сандвич с яйце

# 641
Момичета, подквасвали ли сте веган прясно мляко с киселото веган мляко?
Става ли гъсто? А ако не сте, подквасвали ли сте с веган дрожди и кои са най - добрите?
Искам да си направя веган кисело мляко, но вече имам един опит без успех и не ми се рискува.

Аз си поръчах едно препоръчано веган сирене краве, което било досущ като нормалното.
Като пристигне и ако ми хареса, ще споделя.

Днес от мен една бърза рецепта:
Бързи, лесни и ефектни бонбони със спелта и кайсии

# 642
  • The QC to be!!!
Не знам за кои кюфтета говориш 🤷🏻♀
Има едни които хем стават за кюфтета, хем за по малки шницели Simple Smile сухи са, вариш ги, после ги ползваш. На нас не ни харесаха като текстура изобщо! Но май нищо с текстура на месо или подобно усещане при дъвчане няма вече да ни харесва.
Б12 ми е паднало... ще се минава на мунг пак

# 643
  • Калифорния, САЩ
Baby, мунга помагали за В12?
Постно прясно зеле с фенел и домати.
Миш маш с пресни разноцветни чушки и котидж сирене.
Бобена салата със селъри и печни чушки пак.
Салата домати и червен лук.
Пенкейкс с батати.
Плодове - ягоди, къпини, пупеши и боровинки. И страхотни круши имам, но ще са за утре.

# 644
  • София
Крем супа с глава целина.
Палачинково руло с ягодово сладко  крема сирене.
Зиленчуково хлебче с масло.
Салата домати, пасет каламата, бял лук
Варени яйца, пуканки, диня.
Както всеки ден много чай за мен.

Общи условия

Активация на акаунт