“Masumiyet”(Невинност) с Мехмет Асланту, Хюлия Афшар, Дениз Чакър и Серкай Тютюнджу

• 32 188
  • 402
  •   1
Отговори
# 105
  • Кърджали
Негова беше и реакцията след "изтичането" на показанията на Илкер: "Сега ли? След като Еля даде своите и те спаси".
Много хубав герой е като цяло (може би съм пристрастна заради актьора, нали ми е най-голямата слабост). Но реакциите му, думите му са все на място.  К
Виж за башите на Еля и Илкер повек дисертация може да напише по трмата" Един родител така не бива да прави". Вярно, пе понякога ме кефят думите на Исмаил (Фокус Бокус къз гитмиш), но не трябва да идват от баща. Ше репеш че не става дума за сина му, ами за детето на комшията на комшията...

А ако Еля си спомни за изневерите на баща си, нямам нишо против да го каже на глас. Че това негово юто е уужасно държание

# 106
Както и Харун каза - "Какво празнувате? Че я ударил със стол, но не продължил?" И това казва достатъчно за обществото като цяло, не само турското, и за това как се гледа на насилието въобще.

Точно. Бахар също много добре обрисува народопсихологията - ако Еля беше починала от травмите си, щеше да бъде обявена за национална героиня - мъченица, но понеже оцеля, беше свалена в калта.
Хората наистина много обичат да осъждат другите, които публично са се изложили/унизили или просто проявили уязвимост, станала достояние на мнозина.
Сякаш колкото повече плюеш, толкова по-свят и пречистен се чувстваш...

# 107
Както се писа в другата тема, има промяна в екипа на сериала, от там и лекото забавяне в сюжета, според мен.
Съдейки и по фрагмана за следващия епизод, все повече се отива към направлението "Илкер е влюбен в Еля". Имаше едно такова загатване, в което той каза на майка си "С нея съм Илкер, а не Илкер Илгаз."

Аз също като вас подозирам приятеля Умут, от самото начало има нещо неприятно в него. А и е абсолютно навсякъде със семейството и с Еля, а в същото време някак в сянка. Не му е чиста работата, определено.

Впрочем, в този епизод за първи път леко показаха и Асу, сестрата на Илкер. Имайки предвид актрисата и типичните ѝ по-отрицателни роли, няма да се учудя и тя да има някакво участие в цялата работа.

А аз все си чакам повече сцени между Харун и Бахар, и все си оставам с чакането. Много малко още... Sad

И на мен това ми намирисва той има чувства (Илкер), които майка му умело поттиска.. но разговора им в непреведената все още серия от вас разбирам, че при поредното връщане на гоьежен пръстен от Ирем той си е признал, че има чуства към Еля...които колкото и да потиска и с това нейно бятство, което ще дадат в следващият епизод ще се за твърдят...

# 108
  • Под звездите
#Невинност - епизод 5, бг. суб.
https://ok.ru/video/2495169104503
https://archive.org/details/masumiyet-5.-bolum-x-264
https://fex.net/s/rk3zn9v (7-дневен линк за гледане/сваляне)
и в групата Любими сериали с превод ®
https://vk.com/topic-113691288_47266509

# 109
Сърдечно благодаря на преводачите за положения труд и отделеното време, за да ни зарадват по-рано от очакваното!
Снощи сън не спах, докато не изгледах епизода и идвам да коментирам!
Отново впечатляващ епизод, държа ме в напрежение, въпреки, че на моменти си казвах "ако съкратим малко от времето за реакции и тъжни физиономии на прочувствен музикален фон, може би повече действие щяхме да видим", ама нейсе..
Слава Богу, този път бабата, лелята и братовчедката (трио ОЧЗ, както им викам) ни бяха спестени, нямаше много сцени с тях..
Вече сте коментирали за приятеля на Еля, опитах да гледам безпристрастно, за да видя дали и на мен ще ми направи впечатление ако не бях ви прочела - е направи ми.
Освен, че и на мен ми е неприятен външно, преди го оправдавах за киселите и напрегнати физиономии с факта, че очевидно е влюбен в Еля и се дразни, че тя не го забелязва заради Илкер..
Обаче сега видях и леките акценти, които поставиха върху образа му -
Flowers Fallen LeafПриближаването на камерата до лицето му като част от тълпата в съдебната зала, привидно небрежно, но се усети разлика..
Flowers Fallen LeafДумите на Еля към него: "Ти правиш само добро", които ме жегнаха като потенциален намек за опровергаването им по-късно.
Flowers Fallen LeafРеакцията му в съда, когато разбра, че Еля си е спомнила и ще разкаже... И той като Бахар изглежда обсебен от идеята Илкер да е главен виновник, независимо от всичко.
И тук се питам - възможно ли е именно той да е причинил това на Еля? Момичето, в което тайно е влюбен, вероятно от години...Възможно ли е да я е пребил до неузнаваемост, с опасност за живота, само и само да се увери, че Илкер ще бъде натопен и ще понесе наказание, за да го махне от живота ѝ?
Но после се сещам...нима самият Илкер, който също уж я обича, не ѝ посегна?
Нима всички онези жени по новините, загубили здравето или дори живота си, не са станали жертва именно на мъжете, които УЖ ги обичат?
Стана ми жал за Хале, въпреки, че е харпия. Тези сцени в нощта преди Илкер да избяга и прощаването пред вратата на сутринта ме стегнаха за гърлото, много тежки и въздействащи бяха.
Почти успяха да ме разсеят от непрекъснатото филтриране на лицето на Хале всеки път като е в кадър - на моменти е толкова размазана, че само едни ясни сини очи се виждат
Разбираема е свръхопеката ѝ над сина си, при наличието на такъв баща. Интересно защо Исмаил Илгаз е толкова враждебен срещу собствения си син, чудя се дали не е възможно в последствие да се разкрие някоя семейна тайна, например да се окаже, че не е истинския му баща..
Забелязахте ли и малката грешка, която актьорът допусна - не е грешка в субтитрите, ясно каза Орхун, вместо Харун
Тимур също - уж обича дъщеря си и се гордее с нея, когато постига успехи, а в момента, в който привлече негативен обществен отзвук или направи нещо в разрез с интересите на семейния им имидж, той винаги крещи срещу Бахар: "виждаш ли какво прави дъщеря ТИ", все едно се дисоциира с нея. Плазмодий.
Колкото до Ирем - нали ви казах, че е хистрионна реакция за внимание... И аз се изхилих като Хале, когато потвърдиха, че се е нагълтала с...мултивитамини.
Къде се бута и тя, толкова отчаяно се опитва да задържи човек, който очевидно не я обича...
В този момент чак на мен ми стана унизително, толкова показателно за връзката им:

Много ме впечатляват и тези монолози на героите зад кадър, Алекс вече си е направила труда да ги публикува (много добра идея!), така че няма да повтарям и аз, само ще кажа, че правят сериала още по-въздействащ и силен.
Интересно ми е на финала, когато Еля връхлетя в дома на Илгазови и пусна бомбата за бременността...дали в шокираните реакции на всички, освен изненада, се четеше и друго? Например Ирем - дали научавайки как Илкер е ударил със стол жената, от която чака дете, и волно или неволно е станал убиец на нероденото си дете, е почувствала нещо различно от сляпото, истерично желание да бъде нейн?
Дали Хале е знаела за това, дали това имаха предвид, когато Илкер ѝ каза "знаеш какво пропуснах от показанията си"...
Нямам търпение до следващата серия!

# 110
  • Кърджали
Епизод 6 фраг 3

Илкер :Цветята които майка ми купи за разботото сърце на Ирем ги оставих на изтривалката на вратата на Еля, на вратата на която дори ми е забранено да звъня.
Бану:Ще тръгне страшнс полемика. Остава само един човек.
Бахар:Тимур, тази жена от къде знае?
Съдия:Категорични сте в молбата за развод?
Ирем:Да
Харун:Това е единственото правилно нещо, което направи за себе си в последните 6 години.
Еля:Малката к..а правила деца от този и онзи, а бащата я покривал. Защото и бащата разбрал що за стока е дъщеря му
Бахар :Повече няма да говориш така
Някаква жена: Според мен наистина тя е поръчала да пребият онова момиче. А мъжът ѝ ще се върне при онова момиче
Ирем :Докарай колата ми
Еля:Сега плачи колкото и аз плаках
Ирем:Не тъгувай за загубата на бебето. . Ще си направите ново.

♛𝐵𝑒𝒶 𝒮𝓃𝑜𝓌♛, това не беше грешка. Дъщерята на семейство Орхун - преди това Исмаил каза че Ирем идва от семейство, много уважавано поколения назад и дъшеря от семейство Орхун е в повече за Илкер. Или с други думи - Илкер е недостоен за онова семейство

# 111
Серияла е страхотен.
Има вероятност и подсъзнанието и да играе игри.
Може пък да е се опита да го онивини.
Но Илкер обича Еля.

# 112
  • София
Алекс, благодаря ти много за фрагмана! Green Heart Ох, а дано накрая да се осъществи този развод, но се опасявам, че това няма да е краят на обсесията на Ирем по Илкер. Но пък ми хареса физиономията му, когато тя твърдо каза "да" - че е съгласна с развода.

Беа, Алекс вече ти е отговорила, но Харун всъщност е Харун Орхун. Тъй че бащата на Илкер каза фамилията му, не е грешка. Nerd

Че Илкер обича Еля, е явно вече, да. Да видим дали ще я спре да замине с автобуса.
А Тимур верно е ужасно жалък, и се надявам да се разбере, че е изтрил всичко, свързано с бебето на Еля - има нещо подобно, загатнато във фрагмана, ама не знам до каква степен ще се разбере. Бахар казва "Тази жена откъде знае?" - предполагам, говори за Бану, може би и за това, че тя е знаела за бебето...
Оф, много, много искам Бахар да разбере за гадостите на Тимур - и за изневярата му, и за прикриването на доказателствата, за всичко. Това леке заслужава да бъде смачкано, заедно с всичките си отвратителни роднини. Unamused

# 113
Алекс, благодаря ти много за фрагмана! Green Heart Ох, а дано накрая да се осъществи този развод, но се опасявам, че това няма да е краят на обсесията на Ирем по Илкер. Но пък ми хареса физиономията му, когато тя твърдо каза "да" - че е съгласна с развода.

Беа, Алекс вече ти е отговорила, но Харун всъщност е Харун Орхун. Тъй че бащата на Илкер каза фамилията му, не е грешка. Nerd

Че Илкер обича Еля, е явно вече, да. Да видим дали ще я спре да замине с автобуса.
А Тимур верно е ужасно жалък, и се надявам да се разбере, че е изтрил всичко, свързано с бебето на Еля - има нещо подобно, загатнато във фрагмана, ама не знам до каква степен ще се разбере. Бахар казва "Тази жена откъде знае?" - предполагам, говори за Бану, може би и за това, че тя е знаела за бебето...
Оф, много, много искам Бахар да разбере за гадостите на Тимур - и за изневярата му, и за прикриването на доказателствата, за всичко. Това леке заслужава да бъде смачкано, заедно с всичките си отвратителни роднини. Unamused

И аз мисля, че е вече време Еля да се смили малко и над майка си и да си спомни що за човек е баща и...а тази секретарка толкова да ми е антипатична...Илкер е влюбен в Еля още от самото начало ама майка му много добре знае как да мотае....

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 20:12 от kotkata362

# 114

Абе и аз се учудих, че ще оставят такава грешка в монтажа, снощи вече беше към 3 сутринта като стигнах до този момент, даже се замислих да не би пък аз да бъркам името
Ама иначе бързам да разкажа, сакън да не пропусна!

Този сериал е първия, който гледам с такова детективско внимание, дори спирам, за да направя скрийншот на някой момент, после да не забравя да го коментирам тук

Тинче, кой е този хубавец на аватара ти?

# 115
  • София
Абе и аз се учудих, че ще оставят такава грешка в монтажа, снощи вече беше към 3 сутринта като стигнах до този момент, даже се замислих да не би пък аз да бъркам името
Ама иначе бързам да разкажа, сакън да не пропусна!

Този сериал е първия, който гледам с такова детективско внимание, дори спирам, за да направя скрийншот на някой момент, после да не забравя да го коментирам тук

Тинче, кой е този хубавец на аватара ти?
Мен откровено ме заболява главата докато навържа кой, кое, как, защо в сериала. Grinning

Беа, това е Чаатай Улусой. Много, много си го обичам него. Relaxed Purple Heart

# 116
Аа, знам го! Гледах го в Защитникът по Нетфликс

Ето ви едно фенско клипче на Еля и Илкер:

# 117
  • Кърджали
Тинче, аз оше нишо не мога да навържа.Ме обичам принципно да чета и гледам криминални неща, зашото съм много наивна и вярвам до последно на всеки герой (то не само във филмите, наивно шиле съм), но тук жестоко ми прилякоха вниманието. И сега се правя и аз н детектив

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 21:29 от Aлекcандрa

# 118
  • София
Беа, като гледам клипчето, и се замислям колко добър е подборът на Илайда за ролята на Еля. Наистина изглежда на 18-19 героинята, а всъщност актрисата е на 25. И всъщност със Серкай (Илкер) разликата им не е никак голяма - той не е на 35, а на 30. Тъй че и него са го избрали доста подходящо. Изобщо, за н-ти път казвам, че много, много добър каст. Дори плужекът Тимур е супер на място, актьорът ми е доста неприятен.

Алекс, напълно съм съгласна. Само стискам палци сериалът да издържи като рейтинг, че да не ни го спрат без да са развързани нишките. Hands Pray

# 119
Само стискам палци сериалът да издържи като рейтинг, че да не ни го спрат без да са развързани нишките. Hands Pray

Ааа, сакън, олмаз!
Това е първия по рода си такъв сериал от Турция, не само актьорите са блестящо подбрани, но и играят като зверове, страхотна химия и наситеност има - досега нито веднъж не съм хванала мишката да превъртам напред, което е честа практика с турските дизита на моменти...

Има огромна фенска база от цял свят, ако съдя и по коментарите на видеата в Youtube, така че се надявам на заслужен успех!

Общи условия

Активация на акаунт