“Masumiyet”(Невинност) с Мехмет Асланту, Хюлия Афшар, Дениз Чакър и Серкай Тютюнджу

• 32 200
  • 402
  •   1
Отговори
# 90
  • Под звездите
Здравейте. Благодаря за темата. За всички разбиращи руски, слагам линка.
https://vk.com/turkiee?z=video-46308288_456245614%2F4c1b279287f6 … pl_wall_-46308288

# 91
  • Кърджали
серия 6, фраг 1 "Невинност"

Скрит текст:
Психоложката: Сега какво искаш, Еля?
Еля: Справедливост
Бахар:А ако си е спомнила бременността?
Хале:Веднага напусни дома ми. И иди при адвоката си.
Еля:Според мен и Вие се обадетв на адвоката си. Попитайнте го, сега за сина ви колко годилми присъда ще искат?
Еля:Този път не само за мен, а за нероденото ми дете искам справедливост
Еля:Ти си убиец
Ирем:Илкер, кажи нещо. Лъже, кажи ѝ нещо
Илкер :Казва истината.Бешв бременна.
И аз знаейки че е бременна  я ударих с онзи стол. Направих го. Чухте ли?
Еля:Сега се изяжте взаимно

# 92
Здравейте, записвам се да Ви следя.. Сериалът е интересен за съжаление обаче описва релността на 21 век...
Да видим до колко и какво ще забъркат сценаристите...
Днес изгледах 1 епизод и имам още да гледам 3 😊
Така че ще ъпдейтвам 😊
Да изпишем темата с удоволствие си пожелавам аз 😊

# 93
  • Кърджали
Стана ми навик да гледам всяка серия по два пъти. Един път като я излъчват и един път след това.
Снощната серия сякаш леко беше свалила темпото, но разбираемо - не могат до безкрай да обвинявст тунединия, ту другия. Трябва да почнат да разкриват малко по малко..
Еля си спомни. И това което си спомни сякаш ще промени посоката на делото.
Илкер е замахнал със стола, ударил я и изчезнал. Този, койтоме довършил запопнатото от Илкер е друг според спомените на Еля. Човек, който няма татуировки на ръката.
Самоубийството на Ирем беше калпав опит за привлипане на внимание (нагълтала мултивитамини), но я направи съвсем играпка в ръцете на Хале. Тази жена имам чувството че е обсебила сина си. По-зле е и от ревнива съпруга. С баща който го приема за некадърник и майка която е готова да прикрие всяка пакост на сина си, някак си е разбитаемо Илкер да е толкова безхарактерен.
Оказа се, че Илкег все пак е направил опит да защити връзката си с Еля пред майка си, но отново се огънал под натиска.
Отново Харун се прояви като истински човек. Той засега ми е любим герой.

По-интересно е кой е довършил започнатото от Илкер. И дали оък съзнанието на Еля не ѝ играе номера, променяйки спомените ѝ...
Направих два стопкадъра. Един от наоадението над Еля и един от момента в койтоме изхвърлена от колата.
При нападението ми се струва, че ръката е мъжка. Но при кадъра от колата се вижда руса коса, но това може бо е Еля, простл от светлината кодата ѝ изглежда по-светла...

На делото ннасочиха вниманието към реакциите на Умут (приятелят на Еля от училище)  до степвн наистина голяма паст от зрителите да се запитат дали не е той. Все пак само той знаеше, че се срещат в онази къша, а и на рождения ден на Еля не беше там, дойде почти заедно с полицаите (а Еля отиде да се види с Илкер с такси май).

Дори и Илкер наистина да е невинен за побоя, за юем си остава виновен за това, че я удари със стола, за това пе я остави там на земята и за това, пе през цялото време от връзката им сипеше лъжи след лъжи

И нова доза цитати

Обичаме да заемаме страна. Да се ядосваме на другите. Да страдаме за други. Да ги съжаляваме. Обичаме да се месим в живота на другите. Да го обсъждаме, да говорим, дори да го живеем. Защото да живеем чужд живот е по-лесно от това да живеем собственият си живот.  Но най-много обичаме чуждите грешки. Да игрсем с тези грешки. И когато намерим нова играчка, оставяме старата.

При последната ни среща казахте, че спомените са триизмерни.  Пинякога един контакт, докосване,, побякога един аромат, една мелодия, песен, а понякога едно място, някъде където отидеш ти напомнят за онзи момент. Някакъв ключ отключва спомените ти. Местопрестъплението отключи спомените ми.

Исках да си спомня. Но да си спомниш било по-трудно от това да забравиш...

Насилието винаги се случваше на другите, на мен не можеше да се случи. Никой, мама, татко, никой в живота ми не се беше държал така с мен

Щастливият ви ден? Всичко свърши. Така ли?Какво заслужаващо празнуване каза Еля Юксел днес например? Хм. Прояви насилие спрямо мен. Нападна ме със стол и така нататък. Това ли празнуваме?
Ти какво мислиш, дъще? Какво мислиш за насилието, което мъжът за когото се  омъжи, е проявил  спрямо жена, с която е бил по същото време? Или не искаш да мислиш за такива неща?

Ти знаеш до кого ще си легнеш тази нощ нали? Ще спиш до някой, който е проявил жестокост към представител на твоя пол, към друга жена. Той започна, нанесе първият удар, нападна я със стол, това не го казват за мен, а за онзи, кокто наричаш съпруг. И сега за кое ще си щастлива, дъще? За това, че я е ударил със стол, но не е успял да продължи ли? Не на мен, на себе си отговори. До кого ще спиш тази нощ?

В състоянието на Еля мозъка ѝ може да ѝ играе игри. Психологията на жертвата е трудна и за разбиране, и за живеене. Умът може да се  намира в крайни точки. Еля може да бъде под въздействие, може да се излъже, дори може да се самозалъгва. Илкер Ългаз е първата любов на Еля. Подсъзнанието ѝ може да не иска първата ѝ любов да е човекът, който ѝ е причинил толкова страшни неща.Затова може да се самоубеждава, че не го е направил той. След такава жестока травма може дори подсъзнанието ѝ я да мами да се убеждава, че не го е направил той.
Мозъкът ни понякога си играе игри. Понякога, нещо което много искаме да се е случило, дори да не се е случило всъщност, може да го направи да изглежда че се е случило. Променяме истината, преиначаваме я и се убеждаваме напълно. Но понякога мозъка прави и повече. Особено в такива травмиращи случаи като твоя.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 20:56 от Aлекcандрa

# 94
Страхотен сериал, следя го от самото начало. Сериите ги гледам по два пъти един път на живо и един път преведени.. Някак си мисля че Илкер е влюбен в Еля, но майка му е главният диктатор и за снимките от колата ясно се вижда, че ръката е мъжка... Дали съзнанието е повредено и и дава грешни сигнали или е беглец избягал към България, но да не се изключва варианта с добрият приятел...Незнам дали правят сериала по истинската история там приятелката на героя умира след побоя а Еля е жива... Имаме нов фрагман с писмо от Еля някой дали ще има време за превод... Много въпросителни вече 5 епизода дано вземат малко да разплитат....

# 95
  • Кърджали
Не е по истинскс история, това тръгна като клюка (понеже имаше прилика бедно момиче - богат мъж) , но много бързо беше отречено. То при такъв сериозен проблем като този, все щв има случаи когаато по нешо напомня на някой случай.
Не съм видяла, че има фраг, отивам да му хвърля поглед.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 13:04 от Aлекcандрa

# 96
Не е по истинскс история, това тръгна като клюка (понеже имаше прилика бедно момиче - богат мъж) , но много бързо беше отречено. То при такъв сериозен проблем като този, все щв има случаи когаато по нешо напомня на някой случай.
Не съм видяла, че има фраг, отивам да му хвърля поглед.

Някъде го бях прочела за историята, но все пак се различава от нея.... Дано вземат гатанките да се разплитат и да не е сериала правен така да протича все с въпросителни и спомени и развитие напред 0

# 97
  • Кърджали
Тръгнаха коментари пе е правен по истински случай, но от екипа веднага го отрекоха. То и по принцип, когато се прави дпри и вдъхновено от истинска история, това се споменава...

Превод на 2рия фраг

Хале: Това значи война. А във войната всичко е позволено
Бану :Това е война , която те нямат вероятност да спечелят.
Бахар: С каква смелост идваш в дома ни?
Бану: Подготвят ви капан.
Харун:Ггжо Бахар, това е чувствителна тема. Може много да промени делото.
Бахар: Извинявам се
Еля:Мамо, за какво ми се извиняваш.
Бахар: Извинявай.
Хале: Резултатът ще е цял живот. Няма да има връщане, Ирем
Тимур: Ако тръгнат да ровят за бременността, аз ше влезна в затвора.
Хале: Това предателство
Еля: Пишеше се Еля Юксел, чете се микроб
Бахар:Еля!
Бану:Човрк може ли да бутне детето си в пропастта? И те няма да го бутнат

В писмото в началото наа фрага пише май "Извинявай мамо..но  сякаш не  е вече моя дом..

# 98
Тръгнаха коментари пе е правен по истински случай, но от екипа веднага го отрекоха. То и по принцип, когато се прави дпри и вдъхновено от истинска история, това се споменава...

Превод на 2рия фраг

Хале: Това значи война. А във войната всичко е позволено
Бану :Това е война , която те нямат вероятност да спечелят.
Бахар: С каква смелост идваш в дома ни?
Бану: Подготвят ви капан.
Харун:Ггжо Бахар, това е чувствителна тема. Може много да промени делото.
Бахар: Извинявам се
Еля:Мамо, за какво ми се извиняваш.
Бахар: Извинявай.
Хале: Резултатът ще е цял живот. Няма да има връщане, Ирем
Тимур: Ако тръгнат да ровят за бременността, аз ше влезна в затвора.
Хале: Това предателство
Еля: Пишеше се Еля Юксел, чете се микроб
Бахар:Еля!
Бану:Човрк може ли да бутне детето си в пропастта? И те няма да го бутнат

В писмото в началото наа фрага пише май "Извинявай мамо..но  сякаш не  е вече моя дом..

Страхотно много благодаря за превода... Демек пак затягат нов възел от въпросителни какво ще и роди мозъка на мама Хале... А бащата на Еля защо казва,че ще влезе в затвора за дето взе пари да си мълчи за бебето ли... И онази напаст, какво им цъфна на вратата...

# 99
  • Кърджали
Не просто мълча. Той помогна да се покрие бременността на зеля все едно изобщо не е била бременна. Ембриона беше унищожен. Нвма бебе, няма днк, няма нищо което да го свържв с Илкер.
За това полупи стабилна сума пари, които пази в една каса.

# 100
Не просто мълча. Той помогна да се покрие бременността на зеля все едно изобщо не е била бременна. Ембриона беше унищожен. Нвма бебе, няма днк, няма нищо което да го свържв с Илкер.
За това полупи стабилна сума пари, които пази в една каса.
това го разбрах, но еля трябва да си отвори  очите малко за баща си

# 101
Въпрос на време е Еля да си спомни какво знае за изневерите на баща си, както ѝ е паднало пердето на този етап, едва ли ще го таи в себе си...
Не съм гледала новата серия, умишлено се въздържам от руските субтитри, за да го гледам по-пълноценно като излязат българските, за да мога да коментирам повече.

А освен всичко друго, от турските дизита напоследък все ми се набива на очи, че България е дестинация за укриване на данъци и бегълци, защото нашите закони са по-...мекушави

# 102
  • София
Както се писа в другата тема, има промяна в екипа на сериала, от там и лекото забавяне в сюжета, според мен.
Съдейки и по фрагмана за следващия епизод, все повече се отива към направлението "Илкер е влюбен в Еля". Имаше едно такова загатване, в което той каза на майка си "С нея съм Илкер, а не Илкер Илгаз."

Аз също като вас подозирам приятеля Умут, от самото начало има нещо неприятно в него. А и е абсолютно навсякъде със семейството и с Еля, а в същото време някак в сянка. Не му е чиста работата, определено.

Впрочем, в този епизод за първи път леко показаха и Асу, сестрата на Илкер. Имайки предвид актрисата и типичните ѝ по-отрицателни роли, няма да се учудя и тя да има някакво участие в цялата работа.

А аз все си чакам повече сцени между Харун и Бахар, и все си оставам с чакането. Много малко още... Sad

# 103
  • Кърджали
Дойато Илкер не бъде оневинен (в моите очи) на сто процента, хич не ми се ще да ги събират по някакъв начин. Брррр.. А Илкер много трудно ще бъде оневинен,.
Виж, между Бахар и Харун и аз чакам нешо. Но оърво трябва наистина на Бахар да ѝ прекипи на магариите на мъжа и свекървата (а с нейното скюлонско търпение)... Но ми харесеа пе в момента въпреки многото различия тя му вярва и той ср опотва да оказва подкрепа, махар и все оше доста плахо

# 104
  • София
Алекс, надеждата ми е в Еля, която започна лека-полека да си възвръща спомените. Въпрос на време е да си припомни и за видяното между Тимур и Бану.

Иначе си права за Илкер и "оневиняването". Както и Харун каза - "Какво празнувате? Че я ударил със стол, но не продължил?" И това казва достатъчно за обществото като цяло, не само турското, и за това как се гледа на насилието въобще.

Общи условия

Активация на акаунт