Ваксини

• 71 817
  • 781
  •   2
Отговори
# 765
Здравейте,
 Доколкото разбрах от личната ни лекарка, на бебетата, родени 2025 г. вече се слага нова пневмококова ваксина - VAXNEUVANCE. Някой да е запознат с тази ваксина или да са слагали на детето му?
Vaxneuvance e 15-валентна пневмококова ваксина, френско производство. По-добър вариант е от Prevenar 13. Оптимално е да се постави Prevenar 20, но тя се купува отделно и струва 140 лв.
'
EDIT: идея си нямам какво се случва, на някои бебетя поставят Prevenar 13, на някои Vaxneuvance, защо държавата е инвестирала в тези две ваксини, вместо в Prevenar 20, която е по-добра и на практика струва почти същите пари, не мога да си обясня.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 12:40 от Макарон

# 766
И аз не разбирам защо се слагат различни ваксини. Като гледам и Синфлорикс се поставя още.
Здравейте,
 Доколкото разбрах от личната ни лекарка, на бебетата, родени 2025 г. вече се слага нова пневмококова ваксина - VAXNEUVANCE. Някой да е запознат с тази ваксина или да са слагали на детето му?
Vaxneuvance e 15-валентна пневмококова ваксина, френско производство. По-добър вариант е от Prevenar 13. Оптимално е да се постави Prevenar 20, но тя се купува отделно и струва 140 лв.
'
EDIT: идея си нямам какво се случва, на някои бебетя поставят Prevenar 13, на някои Vaxneuvance, защо държавата е инвестирала в тези две ваксини, вместо в Prevenar 20, която е по-добра и на практика струва почти същите пари, не мога да си обясня.

# 767
Синфлорикс е най-зле от възможните опции.

Гледам да бягам от конспиративни теории, но единствено ми хрумва, че някой е бутнал пари на някого, та държавата ни да освободи фарма компаниите от морално остарелите им, непродаваеми и с изтичащ срок ваксини, покриващи по-малко щамове, друго обяснение за това поведение нямам. Или ни ги продават на много под пазарна цена и НЗОК ги купува много по-евтино от Превенар 20, но не виждам причина за нещо такова.

# 768
Здравейте, мами, на някоя от вас случвало ли се е детенцето й да НЕ получи никакви странични реакции след ваксината срещу морбили ?
Нашата я поставиха преди повече от месец, и не е имала нито температура, нито обрив, нищо. Дали е обезпокоително ?
При предишните ваксини (шест валентните) винаги е вдигала лека температура същата вечер и няколко дни след това е била отпаднала.

# 769
  • София
Здравейте, мами, на някоя от вас случвало ли се е детенцето й да НЕ получи никакви странични реакции след ваксината срещу морбили ?
Нашата я поставиха преди повече от месец, и не е имала нито температура, нито обрив, нищо. Дали е обезпокоително ?
При предишните ваксини (шест валентните) винаги е вдигала лека температура същата вечер и няколко дни след това е била отпаднала.

Моите деца след повечето ваксини не са имали никаква реакция, включително след тази срещу морбили, паротит и рубеола. Всъщност, температура и осезаем дискомфорт са имали само след Бексеро. Не мисля, че има място за притеснение.

# 770
Моят син имаше реакция единствено след Бексеро. Преди и след него никога, а ние слагахме по няколко многовалентни наведнъж.

# 771
Никога не е правил реакции, освен да се зачерви около боцнатото.
От варивакс например, дори не се зачерви, а със сигурност има имунитет, понеже е бил контактен.

# 772
Моята дъщеря на 1г. и 5м. има всички задължителни + Бексеро, никакви реакции, единствено при първата от ваксините (след тези в болницата, разбира се)на 2 месеца имаше лека температура за 1 ден - 37,5 градуса и това беше.

Предстои ни Варивакс, Нименрикс и Сезонната за грип (назална).

# 773
Здравейте! Някоя мама да е намирала някъде в София Нименрикс? Имаме един отговор, че нямало по складовете, но в един малък провинциален град в аптеката казаха, че може да ни доставят 🤷

# 774
Имам малко различен въпрос.Детето ми се роди с мозъчно увреждане ( холопрозенцефалия) което не беше видяно по време на бременността.За момента бебето е в медико-социален дом до момента в които не се пооправи и да си я приберем.Личната лекарка изисква документ,че детето е освободено от ваксини, като не е сигурна от къде се взима.Реално нямаме лекуващ невролог,защото от самото раждане сме по болници заради гърчове и вече от Януари в този дом под постоянно наблюдение. Един път ми се казва от невролог и един път от РЗИ, четох в интернет но не ми е много ясно.

# 775
Имам малко различен въпрос.Детето ми се роди с мозъчно увреждане ( холопрозенцефалия) което не беше видяно по време на бременността.За момента бебето е в медико-социален дом до момента в които не се пооправи и да си я приберем.Личната лекарка изисква документ,че детето е освободено от ваксини, като не е сигурна от къде се взима.Реално нямаме лекуващ невролог,защото от самото раждане сме по болници заради гърчове и вече от Януари в този дом под постоянно наблюдение. Един път ми се казва от невролог и един път от РЗИ, четох в интернет но не ми е много ясно.

Трябва да се свържете с невролог на много високо ниво,
 за да се престраши да освободи детето от ваксинации по медицински причини.
Повечето са под натиск именно от РЗИ да не издават такива документи.
Друг начин е да ви помогне алерголог на базата на кръвен тест например.
Ако и това не помогне, подпишете деклариран отказ от ваксини от страна на родителите.
При всички случаи моето лично мнение е да не се съгласявате на никаква ваксинация !

# 776

Трябва да се свържете с невролог на много високо ниво,
 за да се престраши да освободи детето от ваксинации по медицински причини.
Повечето са под натиск именно от РЗИ да не издават такива документи.
Друг начин е да ви помогне алерголог на базата на кръвен тест например.
Ако и това не помогне, подпишете деклариран отказ от ваксини от страна на родителите.
При всички случаи моето лично мнение е да не се съгласявате на никаква ваксинация !

Увреждането е много ,много сериозно (нелечимо) и при всички случаи детето няма да има ваксини.Просто не знам с кого да се свържа за да изисквам такъв документ и личната не е наясно. Благодаря за отговора.

# 777
Здравейте. Ако някой си е поставял Варивакс при д-р Атанасов, в София, моля да ми пише на лично. Благодаря!

# 778
Здравейте. Ако някой си е поставял Варивакс при д-р Атанасов, в София, моля да ми пише на лично. Благодаря!

Сложихме на детето две дози Варивакс при др Атанасов в МЦ Малчовците.

Какво Ви интересува..?

# 779
Здравейте! Имам следният въпрос: Ако откажа да се постави ваксината MMR, прекъсва ли се целият имунизационен календар напред?

Общи условия

Активация на акаунт