Ваксини

• 72 278
  • 781
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Нито ние, нито децата ще бъдем ваксинирани за ковид. То не знам и от каква възраст може, де, но и да можеше- нямаше.
Аз имам много лош опит с дъщеря ми и никога не бих се съгласила на две ваксини в един и същи ден.

# 616
Никога не съм слагала нито на себе си, нито на сина ми каквито и да било противогрипни ваксини. Не съм убедена, че е необходимо, при все че съм ‘за’ ваксините, но срещу наистина сериозни болести. Навремето си сложихме ваксините срещу КОВИД само заради пътуванията във Франция, където много бяха затегнали положението, а ние често пътуваме до там и до други места. С това мисля, че съм приключила с този тип ваксини. Поне засега.

# 617
Аз се страхувам не толкова от самите грип и ковид, колкото от евентуални усложнения от тях, особено разни по-редки автоимунни такива, които засягат нервната система или ключови органи, тип кавазаки, гилен баре, автоимунни менингити и енцефалити... Истината е, че те са много редки, но никой никога не може да знае кое дете носи някоя рядка генетична мутация или рецесивен ген, който предразполага към нещо такова. Този тип тежки автоимунни състояния могат да се развият и след ваксина, но статистиката е недвусмислена - сред ваксинираната популация са значително по-редки, отколкото сред неваксинираните. Та аз си треперя и се тревожа след всяка ваксинация, не ги правя в един и същи ден, но и срещу каквото е възможно ваксинирам.

Иначе самият грип и ковид като такива не ме тревожат чак толкова, въпреки че и не виждам причина да ги прекарва детето, ако мога да й ги спестя.

От трите планирани от мен ваксини за детето този сезон, най-много ме притеснява всъщност противогрипната (тя тепърва предстои), след това пневмококовата и сравнително най-малко ковидната, защото статистиката за странични ефекти от Comirnaty за нашата възрастова група (6м - 5 години) е много благоприятна, хем в момента ги следят под лупа. Миналата година имаше три дози, тази година преди месец имаше една доза буустер, никакви неразположения нямаше, а е образувала доста прилично количество антитела. От другите родители, с които чакахме на опашка, чух същото, никакви НЛР след ковидната ваксина.

# 618
Здравейте!!!

Търсих през девет планини в десета назалната противогрипна и НЕ я намерих. Закупих нормалната. Ще бием по една доза на синът ми, който е на 3 и на мен… Да не е сам в това преживяване.. Ама все по 10000 човека при нашата педиатърка и започвам да се страхувам, дали не е късно вече или все още има време за първата доза.. Никога не съм била на себе си и на него, за това искам да потвърдя - задължително на две дози, нали? През месец? Няма да мине номера с една, нали?

# 619
  • Пловдив
Мисля, че грипните ваксини са само по една доза . И сега не е късно да я поставите.

# 620
При него две дози, при вас - само една. Не е  късно, нашите още отлежават в хладилника.

# 621
Ако е под 9 годишно дете и никога не му е била поставяна ваксина против грип - се слагат две дози през 4 седмици. Не е късно поставянето, все пак пикът на грипа е края на декември и януари.

# 622
Ако поставите на детето първа доза тези дни, месец по-късно (към 20 ноември) втора доза, тамън към началото на декември, когато започва активният грипен сезон, ще има защита.

Дъщеря ми я ваксинирам от 6-месечна възраст против грип, тази година ще има една доза назална ваксина и мисля на 30 октомври да й я сложа. За около 2 седмици се образуват антителата, тоест ще има защита от средата на ноември нататък.

# 623
Супер сте❤

# 624
  • Sofia
А нашата я ваксинирахме на 16-ти, и вчера цъфна с ларингит с 38°. Вече сме и на антибиотик. Дано ваксината да не утежни положението!

# 625
Някой скоро да е поръчвал Бексеро?
В Промахон я нямат и съм в шах от къде, аджеба да я намеря...

# 626
Здравейте, предстои ни поставяне на ваксина за 13м. Може ли да ми кажете какви видове има, защото моя позната ми каза, че имало по ЗК и друга, която се купува с по-изчистен състав, но име не ми каза ..
Личният доктор каза, че нямало такава ваксина, която да се купува и всички били изчистени, били 2 вида.

# 627
Ваксината за морбили, паротит и рубеола MMR се поставя на 13 м си е само една. Нека ви обясни познатата какво е имала предвид.

# 628
Обясни ми че за голямото й дете, което е вече на 16г е купувала, лекар я е изписал, а за малкото й дете сложили от тази по ЗК и сега е с аутизъм .. според нея от ваксината.

# 629
Да, във всички среди обикаля този слух, че тази ваксина отключва какви ли не заболявания от аутизъм, през артрит до не знам си какво. Прецени сама дали една ваксина би могла да отключи заболяване като аутизъм. Аз не знам никога тая ваксина да се е купувала от аптеката. Но нека по-запознати кажат. Има една група във фейсбук “ваксини” се казва. Пишат лекари в нея. Ако искаш питай дали може да се купи и дали купената е по-различна

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 19:48 от AlisonParker

Общи условия

Активация на акаунт