Ваксини

• 72 266
  • 781
  •   2
Отговори
# 660
Категорично реакция от ваксина може да има и на 3ти ден от поставяне. Вече дали е пт ротавирусната или от другата или комбинация. НО няма нищо страшно в описаното от вас, ректална температура 37,5 НЕ се счита за повишена температура. Отказът от храна ще отшуми за няколко дни, когато премине дискомфорта.
Отделно, малко раничко ми се струва е почнала лекарката, по календара на 2 навършени месеца е ваксината.
Ректална Т беше 38, днес вече няма Т, но продължава да не иска да яде и много се притеснявам вече…
Какво значи не иска да яде? Не се храни изцяло или количественото е по-малко от обичайното? Следете изхожданията, ако пиша и ака, това че се храни с по-малко мл не е драматично. Ако бебето суче, няма как да знаете колко е изяло и затова сега сте в паника, като следите зорко шишето. Ако не се храни изцяло или липсват напишани/наакани памперси, потърсете лекар незабавно, както и ако бебето е вяло и отпуснато. Но само за намаляне в мл, не изпадайте в паника.
Благодаря. Намалени са мл само. Храни си се на 3 часа, общо 6 пъти, но изпива значително по-малки количества. Сухи памперси в денонощието от появата на проблема е имала само един и то след нощния сън. Ака си редовно, но забелязвам вече втори път, че има бучка ако, заедно с другото по-редичко ако, та явно храносмилателната и система съвсем се е разбъркала. Ще изчакам още, дано да отшуми по-бързо този намален апетит, че ме е страх да не се обезводни. Свежа и жизнена е, смее се, опитва се дори да гука..

# 661
Здравейте! Бебето ми е на 4+ поддържа температурата между 36.7 - 37.3 от 2 седмици. Прегледана е от лекар и според него не е болна, а ще ѝ излизат зъби. С такава температура и със съмнение за зъби могат ли да се направят двете ваксини на 4 месеца?

# 662
  • София
А лекарят какво каза?

# 663
37,3 не е температура. Пуснете й едно црп ако толкова ви притеснява, че й има нещо. Повечето ваксини се слагат дори с реална температура (не 37,3) за това лекаря не вижда проблем да ги постави. Все пак ако вие не искате може да я отложите, и без това баш в пика на грипна епидемия не би трябвало да се правят имунизациите по календар на бебета

# 664
При бебетата телесната температура варира до към 37,3-37,4. Има ли някаква причина да я мерите постоянно? И при какви условия го правите, защото след баня, след сън или ако вкъщи е 27°, а то с пет ката дрехи, е напълно възможно и да претопляте детето.

# 665
При бебетата телесната температура варира до към 37,3-37,4. Има ли някаква причина да я мерите постоянно? И при какви условия го правите, защото след баня, след сън или ако вкъщи е 27°, а то с пет ката дрехи, е напълно възможно и да претопляте детето.
Преди винаги, когато съм я мерила е била 36.8. Преди 2 седмици реших да я измеря и беше 37.3. От тогава я меря често. Когато спи е 36.7, когато е будна почти винаги е 37.3

# 666
Нека обясня и ако мога да Ви успокоя.
Бебешкият организъм е незрял, той трябва да се калибрира.
Бебетата могат да вдигат температура за щяло и нещяло, не е задължително да върви инфекция. Вътрешната телесна температура се регулира от част от нашия мозък, наречена хипоталамус. Хипоталамусът проверява текущата ни температура и я сравнява с нормалната температура от около 37°C. Ако температурата ни е твърде ниска, хипоталамусът се грижи тялото да генерира и поддържа топлина. Ако има външен протеин (напр. вирус), същият този център, по установен протокол, я увеличава, докато на чуждия протеин му стане неудобно да превземе тялото ни.
Ето защо и не свалям всяка температура.

# 667
Преди винаги, когато съм я мерила е била 36.8. Преди 2 седмици реших да я измеря и беше 37.3. От тогава я меря често. Когато спи е 36.7, когато е будна почти винаги е 37.3
Описаното не е температура, повярвайте, ако бебето наистина е болно, ще разберете. Не се вманиачавайте. Присъединявам се към всички останали, че поради незрялата нервна система и терморегулация, дори 37,5 не се смята за повишена Т при малко бебе.

# 668
Според педиатъра на сина ми на бебета не се дава лекарство за температура и няма причина за притеснение до 38,5 градуса. Разбира се, при положение че бебето е видимо добре.

# 669
  • София
Аз като цяло не давам нищо до 38,3-38,5 макс. Следя разбира се състоянието на детето, защото ми се е случвало и темпертурата да се покачи много бързо и съответно веднага взимам мерки. 

# 670
  • Sofia
Едва ли бебето е болно, че да говорим кога се дават антипиретици.

Тази температура я поддържа от две седмици. Ако беше някакъв вирус или бактерия, щеше да се разбере. При бебетата нещата доста бързо се развиват. Все щяха да се появят някакви неразположения за толкова време.

Това е едва 37,3° - при толкова малки бебета, терморегулацията не е зряла. Затова при бебетата се внимава да не се претоплят или да не изстиват, защото те сами още не могат да си контролират температурата.

И аз съм на мнение, че темература до 37,5° (без други симптоми)  при бебетата се води за нормална. При сина ми имаше един такъв период (поддържаше същата температура без други симптоми). Педиатърката му предписа изследвания - всичко си беше в норма.
Така че, ако се притеснявате пуснете една ПКК с диференциално броене и CRP и ще си покаже дали има нещо.

# 671
  • Sofia
Здравейте,
Интересува ме ето тази ваксина (или ваксини) кога точно се поставя/т. Какъв е срока, ако някой знае?

До месец след като детето навърши 12г или до края на календарната година, в която детето навършва 12г?
Аз знам, че е до края на календарната година и планирах да я/ги сложим през септември. Сестрата на ЛЛ обаче твърди друго и ни извива ръцете да я/ги сложим до месец след като детето е навършило 12г.

# 672
А аз имам въпрос относно тази за 13м .. до кога най-късно можем да я сложим? Сега е на почти 1г и 3м, но изчаквам да изчезне една температура ..

# 673
А аз имам въпрос относно тази за 13м .. до кога най-късно можем да я сложим? Сега е на почти 1г и 3м, но изчаквам да изчезне една температура ..

Когато оздравее може да идете.

# 674
На моето дете му е сложена на 1г5м ваксината за морбили.
Brin по инструкции за ваксината срока за поставяне е в календарната година на навършване на 12 годишна възраст.
така че мисля сестрата не е права в случая.

Общи условия

Активация на акаунт