Ваксини

• 72 249
  • 781
  •   1
Отговори
# 645
Макарон, поздравления че сте опазила детето от боледуване до момента!!! Може ли да споделиш на колко е?

Моето е на почти 3г. Ходи на ясла от август и доста боледува. Все сополи, докато малко преди Коледа влезнахме в болница. Не се разбра от какво точно боледува, но някакъв вирус + бактерия. Всички изследния му излезнаха отрицателни.
Точно в този момент групата им бяха под карантина заради варицела. Добре че е ваксиниран, че само до варицела ми беше.

# 646
Виж му нивата на желязо и вит Д. Когато са ниски децата боледуват повече

# 647
В България съм си:))
Просто бях информирана за възможността да ползвам Превенар вместо тази по календар.

Синът ми е само с две дози бексеро, третата стои в хладилника още, защото много му се струпа с противогрипните ( на 3 е и тази година за първи път му сложихме двете дози) и не ми се иска пак да го бода скоро, защото ептен ще намрази педиатърката и мен😃.
Та третата Бексеро е доста отложена във времето, но се надявам пак да има ефект, когато и да я сложим.

# 648
Здравейте, на 21.01 сложиха на дъщеря ми (1 месец и 20 дни) 6-валентната ваксина заедно с тази за ротавирус. Един ден след това отказва да се храни и има силни колики (предполагам е заради ротавирусната ваксина), но досега не е имала колики. Преди изяждаше по 100-120 мл АМ, последните дни едва по 70-80-90, а днес 24.01 сутринта едва 40 мл, след плач, присвиване и много мъка. Измерих и Т ректално с живачен термометър и беше 37.5, звъннах на педиатърката, тя каза че е нормално, но аз се притеснявам, защото досега не е вдигала Т. Възможно ли е да развие реакция от ваксината на 3-тия ден от ваксинацията, ако да кога ще отмине? Някой имал ли е подобна реакция след поставяне на ротавирусната ваксина?

# 649
37.5 е нормална температура за бебе, а ректалната е нормално да е по-висока от 37 дори при възрастни. На тази възраст бебетата си имат колики, точно им е време да се появят, ваксината е вероятно просто съвпадение. След ротавирус може да има реакции в рамките на 8 дни от поставянето й, включително диария, повръщане, нервност. Като цяло дори коликите и дискомфорта да са от ваксината, в което се съмнявам, то този вид реакции са в реда на нещата и е по-добрият вариант да страда няколко дни леко, отколкото да се разболее, обезводни, хоспитализации и пр. Гушкайте, кърмете, носете бебето в слинг, сложете топличко на коремчето и ще мине.

# 650
37.5 е нормална температура за бебе, а ректалната е нормално да е по-висока от 37 дори при възрастни. На тази възраст бебетата си имат колики, точно им е време да се появят, ваксината е вероятно просто съвпадение. След ротавирус може да има реакции в рамките на 8 дни от поставянето й, включително диария, повръщане, нервност. Като цяло дори коликите и дискомфорта да са от ваксината, в което се съмнявам, то този вид реакции са в реда на нещата и е по-добрият вариант да страда няколко дни леко, отколкото да се разболее, обезводни, хоспитализации и пр. Гушкайте, кърмете, носете бебето в слинг, сложете топличко на коремчето и ще мине.
Температурата я вдигна едва днес, на третия ден от ваксината. Ректално е 38, като махна 0.5 става 37.5. Притеснявам се, че след ваксината нямаше Т, а чак сега я вдига.

# 651
Първите ваксини не се ли слагат на 2 навършени месеца? Аз винаги позволявах само по една да се слага на малкия. Защото големия след единия комплект ваксини 2 месеца го лекувахме.

# 652
От какво сте го лекували? Ротавирусната се приема през устата и се счита, че може да се комбинира с други. Ние също я сложихме точно заедно с шествалентната. Не е имало странични реакции. В момента върлуват грип и няколко гадни вируса. Нашата педиатърка дори не ваксинира бебета до края на месеца по тази причина. Щом са минали 3 дни  изобщо може да не е свързано вдигането на температурата с ваксината.

# 653
Правеше бронхоспазми, първият беше непосредствено след двойна ваксинация пентаксим + синфлорикс (2012г.). 4 часа след ваксинацията вдигна температура, като спря да вдига направи бронхоспазъм, уж се оправи и отново бронхоспазъм и така точно 2 месеца. После всяка хрема водеше до бронхоспазъм. Отложихме реваксинацията и я сложихме на 2г6м и пак направи бронхоспазъм след нея.

# 654
От какво сте го лекували? Ротавирусната се приема през устата и се счита, че може да се комбинира с други. Ние също я сложихме точно заедно с шествалентната. Не е имало странични реакции. В момента върлуват грип и няколко гадни вируса. Нашата педиатърка дори не ваксинира бебета до края на месеца по тази причина. Щом са минали 3 дни  изобщо може да не е свързано вдигането на температурата с ваксината.
Много ниска Т според мен за вирус. Вирусите обикновено протичат с висока Т. Прочетох, че реакцията на организма може да се появи от 1 до 3 дни след ваксинацията, затова попитах дали има някой в същата ситуация. А липсата на апетит дали е от Т, или просто започват колики? Защото тя не плаче, нито се превива, просто ясно си демонстрира, че не иска шишето. Но има и моменти, когато плаче и се свива…

# 655
Категорично реакция от ваксина може да има и на 3ти ден от поставяне. Вече дали е пт ротавирусната или от другата или комбинация. НО няма нищо страшно в описаното от вас, ректална температура 37,5 НЕ се счита за повишена температура. Отказът от храна ще отшуми за няколко дни, когато премине дискомфорта.
Отделно, малко раничко ми се струва е почнала лекарката, по календара на 2 навършени месеца е ваксината.

# 656
Категорично реакция от ваксина може да има и на 3ти ден от поставяне. Вече дали е пт ротавирусната или от другата или комбинация. НО няма нищо страшно в описаното от вас, ректална температура 37,5 НЕ се счита за повишена температура. Отказът от храна ще отшуми за няколко дни, когато премине дискомфорта.
Отделно, малко раничко ми се струва е почнала лекарката, по календара на 2 навършени месеца е ваксината.
Ректална Т беше 38, днес вече няма Т, но продължава да не иска да яде и много се притеснявам вече…

# 657
За мен му е било рано за ваксините, все пак е новородено, при тях всеки ден е от значение 10 дни са си 10дни, то това е 1/5 от живота му и явно му е дошло вповече да получи две ваксини. Щом температурата е спаднала, значи се подобрява и утре трябва да е още по-добре.

# 658
Намаления апетит е нормален след ваксина. Добре че нашата педиатърка слагаше по 1 ваксина, че след първа доза пневмококи беше зле положението .. блед, никаква емоция .. чак към вечерта живна малко.

# 659
Ректална Т беше 38, днес вече няма Т, но продължава да не иска да яде и много се притеснявам вече…
Какво значи не иска да яде? Не се храни изцяло или количественото е по-малко от обичайното? Следете изхожданията, ако пиша и ака, това че се храни с по-малко мл не е драматично. Ако бебето суче, няма как да знаете колко е изяло и затова сега сте в паника, като следите зорко шишето. Ако не се храни изцяло или липсват напишани/наакани памперси, потърсете лекар незабавно, както и ако бебето е вяло и отпуснато. Но само за намаляне в мл, не изпадайте в паника.

Общи условия

Активация на акаунт