Частни училища-информативно-дискусионна тема 46

• 67 739
  • 956
  •   1
Отговори
# 585
На мен ми е интересно как така децата говорят със силен акцент и не разбират отделни думи ако вкъщи им се говори на български? Питането ми е съвсем сериозно., не се заяждам. Моето дете е в английска детска градина от 2 годишно и говори свободно английски. Вкъщи почти не говорим на английски. Представям си, че за дете, което е в чужбина българският ще е като английският на дете в България, което ходи в английска градина. Имам предвид време на ден, което го слуша и говори. Единственото ми обяснение е, че не му се говори достатъчно на български вкъщи, но ако е така то има ли смисъл да ходи на неделно училище?
Позволи ми да не ти вярвам.
Детето ми е с основен език английски. Български говори без акцент, със заучени цели изрази.
Наблюдавах, по време на дистанционното обучение как говорят децата от българската програма. Акцента няма да го споменавам въобще, но боравенето с изразните средства, използване на идиоми. Да според родителите си, говорят английски, но това е “плажен английски”.
Но за едно си права, българския му е на ниво английски на деца учили английски в България.

# 586
  • София
Приятелите ми са от Банкя, съответно им е много удобно. Аз не намирам нищо за екипа, иначе като чета малкото написано на сайта, оставам с впечетлението, че ще са към Прогресивните, но може и да бъркам.
Мисля, че бъркаш, не съм чувала да има каквато и да е връзка между двете училища.

# 587
  • София
Olive, ей не му харесвам това на интернет пространството, сега като прочетох какво съм написала напълно нормално ми отговаряш, а аз имах предвид само идиологията и сходни методи на преподаване с Прогресивното. Благодаря за уточнението.

# 588
  • София
Журналистът Георги Тошев е направил голяма реклама във ФБ на новото училище в Банкя. Чак ми се приучи там Joy

# 589
  • Отвъд алеята зад шкафа
И при Кадиев имаше репортаж. Училището изглежда страхотно. Сградата е "еко", соларни панели, рециклирани материали...Казаха, че при тях ще се обучават и деца със СОП. Мисля, че това училище има някаква връзка с "Цар Симеон Велики".

# 590
  • София
И по бТВ в сутрешния блок имаше репортаж за училището. Не гледах много внимателно, но сякаш не споменаха никъде, че е частно училище

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 11:09 от Onna-bugeisha

# 591
  • София
Хахахах, ама и това не споменаха също😁 Отивам да се поправя

# 592
И още ще има, при тая миграция.

# 593
  • Белгия
Синът ми посещава българското училище е Брюксел. Почти всички говорят със силен акцент и разбират цялостния смисъл на казаното, но не и всяка дума.
Това твърдение би могло да важи за деца от смесени бракове, които не говорят български у дома. Моите деца ходят в същото училище и децата от класа им говорят свободно и с разбиране български. Говоря за второкласници, които още не са прекарали години в училищно обучение на друг език.
Проблемите по-скоро идват при усвояването на граматиката и липсата на наслагване на знания от ежедневно обучение. В един момент местният език взема превес като предпочитание на децата, това им е езика за социално общуване и преживявания с връстниците им. Но пък надали някое дете ще забрави българския, който използва в къщи откакто се е родило.

# 594
И аз загледах Дени Дидрò, но Банкя ни е супер далеч. Таксата знае ли се каква е?

Аз бях проверявала от любопитство, но  вече ми е каша в главата, май ми казаха нещо като 6000 евро без храна и транспорт. Като се обадих ми вдигнаха с ''Про кредит банк, здравейте'', та малко се шокирах ... доста непрофесионално ми се стори.
Също ще имат паралелки само от 1-ви до 4ти клас. Аз проверих от любопитство, но не бих заисала детето си в училище без никаква история, неяснота около учители, директор и тн.
Другото, което ми направи впечатление,понеже избрахме Цар Симеон в Банкя за нашето момиче, което ще е първи клас,  съответно ходихме на няколко срещи там, изчетох им сайта и всички социални мрежи,) та от Дени Дидро мнооого са се инспирирали от визията на Цар Симеон, буквално са взаимствали цели пасажи и изречения. Според мен, когато градиш нещо ново, трябва да се стремиш да си коренно различен и да предложиш алтернатива на конкуренцията.

# 595
Здравейте,
Първо благодаря на всички, които се грижат тази тема да съществува.
Имаме нужда от съвет. Местим се с. Лозен,а синът ни трябва да  тръгне на училище след 2 години.
Кои училища бихте ни препоръчали? Няма нужда да са супер близо, но все пак да са на някакво поносимо разстояние.
Благодаря предварително.

# 596
Здравейте,
Първо благодаря на всички, които се грижат тази тема да съществува.
Имаме нужда от съвет. Местим се с. Лозен,а синът ни трябва да  тръгне на училище след 2 години.
Кои училища бихте ни препоръчали? Няма нужда да са супер близо, но все пак да са на някакво поносимо разстояние.
Благодаря предварително.

Имам нелоши условия за живот в Лозен. Заради проблема "училище" сме в момента в апартамент в Изгрев. Къщата си стои и чака и малкият син да завърши средно образование. Американо-Английската Академия е едно скъпа и две не мога да я препоръчам. Всяко друго читаво място е на мин 30 мин. с кола и неудобно време за вземане. Бусчетата на частните училища не ходят до Лозен, а за малко дете с градки транспорт е твърде голяма загуба на време. Стои и въпросът събиране с приятели след училище (повечето са и съученици).
Но докато въпросът "училище" дойде за решаване при вас, местните детски градини са си много ОК.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 19:49 от Ezhko

# 597
За “ Азбуки” се сещам към момента.

# 598
  • София
Американо-Английската Академия (мисля че така се казваше) се намира в Лозен.
Може да се огледа и Българско школо, Британика

# 599
Климент Охридски също е опция, бусовете взимат деца почти отвсякъде.  Ние също живеем в краен квартал на София и се възползваме от транспорта. От Лозен знам със сигурност, че има едно дете.

Общи условия

Активация на акаунт