Частни училища-информативно-дискусионна тема 46

• 67 763
  • 956
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Никой не твърди, че 100 т. на ЕК се изкарват само с училищна подготовка. Но среден резултат от 65-70 т. в даден випуск говори за добра училищна подготовка - поне в нашето училище не се сещам за повече от 3 деца на випуск, които да получават специализирана извънкласна подготовка (хайде да са 5-10-15 заедно с тези, които ходят на курсове). А явилите се са средно по 50-70 деца от випуск.

А максимален резултат 65-70 точки и среден 40 точки какво ли говори за училището Thinking
Че подготовката не е толкова добра като училище с максимален 100 т. и среден около 70 т.

Освен това резултатите се разделят по категории - колко деца са с 90+, колко са със 70-90 т., колко са с 50-70 т. и т.н. и като видиш, че повече от половината явили се деца са с над 60 т., а в друго училище всички са с под 60 т. - това трябва да ти говори нещо.

На моя позната детето е с 58 т. - най-висок резултат в училището (ЧУ).

# 166
  • София
Мецане, къде това? Щото, ако реферираш за Иззи- от 1ви клас 2ри резултат е 72 точки, а за 2ри клас след 97 е 82 и 70. Не виждам как 82 и 70 би могло да се тълкува, като около 60. Продължаваш да не вярваш, че е възможно да се появи на небосвода и още едно училище със стабилни резултати? Ами да сме живи и здрави, да дойде Националния на МБГ, може тогава да се увериш, че децата наистина могат. Тогава няма да са и след дълъг ски лагер (някои деца бяха по 10 дни).

# 167
Рейни, за три деца ли коментираш? От два випуска?
Ако отговорът е да, то следващият въпрос е как 3 деца дават извод за квалификация "училище със стабилни резултати"?

# 168
  • София
Фенси, коментирам, че Татко Мецан написа, че детето на собствениците на друго училище има близко до максималния брой точки, а следващото е с около 60. 2ри клас големият син има 97 точки, но следващите деца не са с около 60, а 82 и 70.  В първи клас малката дъщеря има 81, но следващото дете е със 72, 69, 68 и т.н.
Така изпляскано в темата, излиза че децата са преписали/помогнато им е и т.н., а следващите са на друго ниво, което изобщо не е вярно.

# 169
Рейни, пак питам...коментираш три резултата на три деца от два випуска на Изи и апострофираш Мецан, че не вярва, че Изи е новопоявило се училище със стабилни резултати. До тук само преразказвам предния ти пост. Та...три деца от два випуска дават училище със стабилни резултати? И аз не вярвам. На СС и Питагор им трябваха години плюс десетки деца с високи резултати във всеки випуск в много повече от едно състезание за да докажат тази квалификация.

# 170
  • София
Фенси, очаквах точно от теб повече, като апелираш за четене с разбиране от другите и ти да го правиш. Не, не коментирам 3 деца от два випуска! Единствено коментирам изказването на Татко Мецан за разликата близо 100 точки и следващото около 60, като изброявам само следващите в класирането, за да стане ясно, че такива разлики няма.  Децата на Иззи (1ви и 2ри клас за момента, другите идват от други училища и все още не ги причислявам, а си следя тези, които са били само в Иззи), показаха резултати 50-70 точки (тук осреднявам, като махам горните 2 и долните 2 резултата,)  с малки изключения. За мен това е стабилно представяне.

# 171
Рейни, аз зададох въпрос. На който ти в трети пост не отговаряш ясно и точно. А се опитваш да нападнеш и обидиш. Нали знаеш кой не отговаря по същество, а обижда?!?!
Сега наистина ми стана любопитно и ще взема да я разчопля тази статистика.

Редактирам се. Не знам как да напиша и опиша в пост смеха ми в момента. Разбрах какво казва Мецан. Поздравления! Наистина няма какво да се коментира повече.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 16:04 от Fancy

# 172
  • София
Уфффф, много ме е яд на форумите, че липсва личното Sad Никой не съм искала да нападна и обидя. За толкова мнения не съм си позволила и сега не обиждам и не се заяждам.
Мисля си, че и в 3те отговарям, но явно има разминаване в "разбирането" на въпроса ти. Или се хващаш за някоя дума, която тълкуваш различно от мен, или друго, но оставям, че явно така няма да успеем да се разберем Grinning

# 173
Не се хващам за дума. Три пъти ясно попитах. И ти три пъти избяга от въпроса. Горе се допълних. Но ситуацията наистина е страшно комична. Поздравявам тези с най-високи резултати.
Иначе четенето с разбиране го владея. Не се притеснявай.

Иначе казано: Състезание с вътрешни квестори го приемам за достоверно, само ако следва многогодишна тенденция в резултати от състезания с външни квестори или провеждане извън самото училище. Ударението да пада на многогодишна.

# 174
  • София
ААААааа сФанах. Стабилни резултати ти си разбрала, като стабилни резултати във времето, а аз имах предвид на точно това конкретно състезание, като стабилни резултати имах предвид, че няма голяма разлика в тях и са в диапазон 50-70 точки. Едно време така коментирахме- Учител: Отбор, на това състезание показахте стабилни резултати! Означаваше добро представяне на конкретно състезание.
За дългогодишни добри резултати с външни квестори, при ковид времето може да не доживея. Grinning Искрено се надявам на поне едно такова състезание скоро.

# 175
Ако класната на детето ми не може да изкара над 60 точки на задачи за 1-4ти клас, мисля че сериозно ще се замисля Grinning

Ако класната е квестор, тогава наистина резултатите са недействителни. В училищата на моите деца квестори са учители по плуване, музика, рисуване ...

# 176
Фенси, благодаря ти от сърце. Мислех да се изтрия, но след като има човек, който ме е разбрал (в твое лице), няма да се трия. Все пак тук аудиторията е интелигентна.

# 177
Ама аз не знам за какво се чопли изобщо тази тема. Единствено може по-новичките са стоплят за какво иде реч.
Наскоро гледах олимпиадата по математика. Същата история. На първи кръг в едно училище има върхови постижения, а на следващ същите деца са разбили системата с 3 точки. Кому е нужно? За реклама на училището?
Отдавна вече не ме интересуват математическите състезания именно заради това опорочаване. А и детето ми грам не изпитва желание да ходи. Масовостта отшумява след 3 клас най-късно.

# 178
  • София
На мен ми е чудно това обсъждане на точките от състезания, а на всичко отгоре да се очаква определен резултат, иначе не струва. Училището обещавало ли е минимален резултат, максимален резултат на определен процент, нещо да пише в договорите ви за постижения на състезания? Ако пише, ок, но тогава трябва и да е обвързано с подготовка и задължително участие. А едва ли има такава уговорка. Може да се изискват и очакват като мерило за нещо си само тези неща, които са заложени в договора. Останалото са някакви пожелателни очаквания. Училището осигурява образователна услуга с определени параметри, свързани с официалното образование (българско или чуждо, това според училището), а останалото е по желание за участие на децата. То е като да си купиш пералня - описано е, че трябва да пере, а не да простира или някакви други неща, които купувачът очаква, защото има някакви свои критерии. Щом пералнята пере, той не може да предяви претенции, че пералнята не простира.

# 179
Училището осигурява образователна услуга с определени параметри, свързани с официалното образование (българско или чуждо, това според училището), а останалото е по желание за участие на децата. То е като да си купиш пералня - описано е, че трябва да пере, а не да простира или някакви други неща, които купувачът очаква, защото има някакви свои критерии. Щом пералнята пере, той не може да предяви претенции, че пералнята не простира.

Ааа, не съм съгласна Simple Smile При покупка на пералня си има много рекламни послания... най-бързата, най-безшумната, най-бялото пране, най- най- най-. Това е рекламната част и както по-горе някой каза, добре е училищата да са честни. Другото е просто суха техническата спецификация (класове до 15 човека, допълнителни занимания еди какви си и т.н.) Laughing

Общи условия

Активация на акаунт