Частни училища-информативно-дискусионна тема 46

• 67 870
  • 956
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Това пък сега какво е? Това ли е на Прокредит училището?

# 361
  • София
Това пък сега какво е? Това ли е на Прокредит училището?
Па то си е написано, че са част от Прокредит груп Simple Smile

# 362
Не знам какви са изчисленията за ЕК или пък за едномишлениците, но извън маркетинга, трябва да ви кажа, че децата ми имат само чудесни, раздаващи се учители в Уве-то.

# 363
  • София
Джасим не е учител там, ами е ПР.

# 364
  • В офиса
Oп, оп, това го е смятал великият им учител по математика с висше "математическо" от Икономическия и от пловдивската начална педагогика.
Не ща с лошо, ама да спре да лъже. Или не разбира, кое от двете?

# 365
  • София
Аз наистина не си представям какви презентации биха могли да направят деца в първи клас сами, че дори и във втори и трети, но хайде, там може би все пак могат да се намерят и такива, които да сътворят нещо с минимална помощ от родител.

Всъщност могат Simple Smile Дори Powerpoint или подобни Simple Smile Достатъчно е някой да им покаже и попиват веднага новите умения. Нашият второкласник, заедно с друго другарче от класа, правиха Google Slides презентация за пред класа - картинка и текст, цели 3 слайда. Иначе сам си прави "проекти" като представяне на Васил Левски, Здравословно меню по Околен свят, някакви хартиени проекти от Pinterest. Еее, толкова е на вие с качеството, че не бих казала, че представянето му е атрактивно или професионално, но е много горд, че сам се справя и сам си открива информацията. Google търсене и Google Translate Са му първи помощници Grinning
Всъщност аз все пак написах "в първи клас" и то това беше като коментар към забележка, че в дадно училище децата в първи клас не правят презентации. Вие излизате с второкласник, а другата дама дори и с третокласник и ме убеждавате как всъщност правят. Да, по едно съвпадение и аз имам второкласник и той също прави "презентации" в Гугъл слайдс, далеч съм от мисълта, че тези му дейности са нещо особено съществено и важно освен забавление и "прах в очите". На тази възраст не го намирам дори за нужно да се правят презентации. Следващото ми по възраст дете е 4 клас и тук нещата, които правят и представят са доста по-различни и по-смислени. Но наистина можем да наречем презентация и това, че Гошко е излязал пред класа и е показал ябълка и е разказал, че тя расте на дърво и узрява през есента. Това, мисля че е част от обучението във всеко едно училище, та било то и в най-захлупената махала.

Училищата към евангелистките църкви у нас не се афишират като такива, тъй като Законът забранява религиозни училища. Не съм сигурна дали това не е лошо, защото ако ги позволят и информацията е видима отще от началната страница на училището много хора няма да оставят изненадани в последствие . Няма да срещнете директор или собственик на такова училище, който да се бие в гърдите, че те, видиш ли, са обвързани с дадена църква. Бистрили сме ги назад в темите, при интерес можете да прочетете.

# 366
  • София
Другата дама се обади само заради вметката "че дори във втори и трети" не си представяме какви презентации ще правят, при това с уточнението, че нямам лични наблюдения за първи клас. На мястото на ioana_g не бих се притеснявала за липсата на презентации и други "модерни неща" точно защото като им се даде на децата възможност, ще наваксат за един следобед. Чудо голямо да цъкнеш няколко слайда с картинки и текст по тема, която ти е интересна - нали гледам как след като пробваха по време на ДО, сега с удоволствие си го прави самостоятелно без изобщо да има училищно задание по темата, само заради чистото забавление. Другите неща, които ioana oписва като да са наред, са всъщност много по-важни.

# 367
  • София
Зачетох се във визия, мисия, методи на обучение на новото училище и ме заболя главата от клишета и общи приказки. Head Band

# 368
  • Отвъд алеята зад шкафа
А бе нека има избор от ЧУ,  сградата е готина, ще си има клиенти.

# 369
Аз като видя "ние сме общност" и се отказвам да чета повече. Много ми дойдоха общностите - две ДГ и училище. Доброволчества, благогворителни разпродажби, проекти за природата, дни на професията, садим цветя, печем сладкиши, ходим на пикници, уебинари за родители.... Много ни идва, пък и трябва да работим, че и таксите, нали Simple Smile

# 370
  • София
Интересно ми е дали ще е предимно за служители на Прокредит...

# 371
  • София
Ами тяхната детска градина беше предимно за служителите, щото беше с някаква смешна такса (примерно 300 лв) и се пълнеше само от децата им. Ако и тук е така съм сигурна, че ще е предимно за служители.

# 372
Сградите са две. Бях ви ги пускала преди време. Бяха почти готови. Езикът на който е написан сайта е доста елементарен.

Джасим не е учител там, ами е ПР.

В гимназията беше по последна моя информация. Скоро не съм разпитвала.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 21:03 от Fancy

# 373
  • София
Зачетох се във визия, мисия, методи на обучение на новото училище и ме заболя главата от клишета и общи приказки. Head Band
Баш.
А аз като видя нещо такова на сайт на училище:

и съм дотам.

# 374
  • в страната на чудесата
Преди година и половина джасим ми каза лично, че преподава история в увекинд. Сега може да само пр. В личен план не ми е неприятен, напротив, много готин за общуване, но никога не бих платила да преподава история на детето ми.

Видях само на сайта секцията екип - пише, че са много яки. Ама не пише кои са Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт