Частни училища-информативно-дискусионна тема 46

• 67 854
  • 956
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте. Сигурна съм, че в някоя от темите е обсъждано, но понеже не съм много активна, ми е трудно да открия съответната дискусия.
Това, което ме вълнува е каква ще е разликата за 5 клас между ЧОУ "Питагор" и ПЧМГ. Ако човек тръгне да се ориентира, освен локация и това, че ПЧМГ има и гимназиален курс, къде са разликите? По посочения на сайта хорариум, ми е трудно да разбера дали има и каква е разликата...освен в часовете по английски, които май са в полза на Питагор....?
Ако някой може да ме насочи от къде да прочета и разбера повече, ще съм благодарна.

Най-добрият вариант е да се обадите в училището. Винаги са отзивчиви и ще ви отговорят.
Не мисля, че хорариума е еднакъв.
Предполагам, че в 5 клас Питагор ще останат деца с по-малко влечение по математика така, че най-вероятно и часовете по математика ще са по-малко. Също така подозирам, че часовете по езика ще са същите като в ПЧМГ. Все пак в последните година от две паралелки в Питагор в ПЧМГ продължават около 2/3 от децата. Другата 1/3 би могла да продължи към Питагор. Което е чудесен вариант за деца и учители. Ужасно е да търсиш ново училище за периода 5-7 клас.
Ще ми е интересно ако някой е получил повече информация.

Редактирам се Simple Smile
Сега видях в сайта.
За 5 клас часовете по математика в ПЧМГ са 10 на седмица.
В Питагор ще бъдат 8 часа.
Часовете по английски са еднакъв брой.
Аз така си го обяснявах Simple Smile В Питагор ще решават от задължителната математика раздел А, който се решава във всички училища. Плюс раздел Б, който е по-високо ниво и ще доведе до добро справяне на НВО.
В ПЧМГ ще решават раздел А, Б и състезателните задачи от раздел В.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 12:10 от Hope for Two

# 391
Редактирам се Simple Smile
Сега видях в сайта.

За 5 клас часовете по математика в ПЧМГ са 10 на седмица.
В Питагор ще бъдат 8 часа.
Часовете по английски са еднакъв брой.
Аз така си го обяснявах Simple Smile В Питагор ще решават от задължителната математика раздел А, който се решава във всички училища. Плюс раздел Б, който е по-високо ниво и ще доведе до добро справяне на НВО.
В ПЧМГ ще решават раздел А, Б и състезателните задачи от раздел В.
[/quote]

Много Ви благодаря!

# 392
Някой има ли представа дали еднократната помощ за първокласници от 300лв важи и за деца, записани в частно училище? От тази година нали няма подоходно да се определя кой да взема тези пари, но дали остава условието детето да е в държавно или общинско училище?

# 393
  • София
Закон за семейните помощи за деца, чл. 10а - пише че се отпуска за деца, записани в държавно или общинско училище.

# 394
  • София
Имаме ли родители то Св. Георги или British school of Sofia (За Cambridge програмата иде реч, ако има и от други държави хора с опит също ще ми е полезно)? Може и на лично. Благодаря Simple Smile

# 395
  • в страната на чудесата
За вас ли рейни?
И двете няма да ти харесат...

# 396
  • София
Мисля, че нея я интересува Кеймбридж програмата, а не самите училища.

# 397
  • София
хахаха да, Санака е права имам няколко въпроса за изпитите за Кеймбридж програмата, не конкретно за училищата и двете не са ми в таргета Grinning Но тъй като те са лицензирани отдавна, сигурно родителите имат опит с изпитите.

# 398
  • София
Рейни, какви са тези изпити за Кеймбридж програмата? Има отделни текущи изпити за децата ли? Или нещо по сертифициране на самото училище имаш предвид? Хич не съм в час по тези чужди програми и прилагането им у нас. Което ме подсеща - в Прогресивното държат ли отделни изпити по IB програмата им?

# 399
  • София
Не, в Прогресивно няма изпити заради или по IB програмата, доколкото ми е известно - защото детето е в 7 кл., а те засега са сертифицирани за начален етап - PYP, за MYP са в процес на сертифициране. Дори не знам всъщност дали има такива изпити по тази програма, по принцип.
Доколкото знам, Кеймбридж програмата в Иззи е заявена като за native деца, което може да им донесе известни негативи предвид факта, че децата са основно българчета и няма как да имат това ниво на англ. при изпити, проведени на английски език - изпита май е по англ., мат. и не съм сигурна още какво. Може би ще преосмислят за следващи години дали да не се сертифицират като чуждестранни ученици - знам, че Кеймбридж програмата дава и тази възможност.

# 400
Имаме ли родители то Св. Георги или British school of Sofia (За Cambridge програмата иде реч, ако има и от други държави хора с опит също ще ми е полезно)? Може и на лично. Благодаря Simple Smile

Питай какво те интересува, може и на лични. Обаче ние живеем в Белгия, синът ми учи в международно двуезично училище с английски и френски, на 8 години и половина, year 4. Английският е по Cambridge: учебниците са Hodder Cambridge Primary по английски и науки, а по математика - Collins International Primary Maths, които са одобрени за Cambridge Assessment International Education.

# 401
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нека не е на лични, аз също се интересувам

# 402
Нека не е на лични, аз също се интересувам

Както кажете. Ако не мога да отговоря на някой въпрос, мога да питам учителката на сина ми - с нея много се уважаваме и обичаме да си общуваме на образователни теми.

# 403
  • София
Щом се интересуват и други хора, няма да е на лични Simple Smile
Нединка, какви изпити държат децата заради Кеймбридж програмата? Предполагам имат текущи през годината, но кога са важните, които влизат в досиетата? (4, 5, 6,7ми клас?). Преди това имат ли ключови изпити (1, 2, 3ти клас)?

Olive, как като за нейтив? Те децата не учат по такива учебници

# 404
  • София
Рейни, най-добре си провери в училището, не съм се интересувала за подробности, споменаха ми го.

Общи условия

Активация на акаунт