Частни училища-информативно-дискусионна тема 46

• 67 647
  • 956
  •   1
Отговори
# 825
  • София
В този ред на мисли ТЕ как е. Вече познавам само две деца там, другите се махнали
Все така продължават да нямат собствена сграда и не се знае докога ще бъдат на настоящия адрес. Тъй като имаше въпроси от притеснени родители какво ще се случи, ако утре решат да ремонтират и разширяват Горнобански път /което е въпрос на време/, от училището казаха, че имали готовност да се преместят веднага в друга сграда под наем. Коя и къде се намира тя е мистерия.

Въпреки драмата със сградата ние записахме малкото дете там в 1-ви клас, така че като има новини, ще се чуят и тук от първа ръка.

Що се отнася до злоупотребата с оценки в ЧУ, които имат гимназия, миналата година моя приятелка, чието дете беше 7-ми клас в ПЧМГ ми се оплакваше, че класът им бива постоянно облъчван да останат в гимназията и затова им се пишат ниски оценки по някои предмети. В техния случай детето искаше да отиде в АК.

Приключи ли вече приемът в ПЧМГ тази година? Интересно ми е с какви точки са последните приети деца. Преди няколко дни разбрах, че близко приятелско дете е прието в 5 клас /и в Питагор, и в ПЧМГ/ с доста нисък резултат. Детето е толкова далече от математиката колкото аз от астрофизиката и още не мога повярвам, че може да бъде прието в това училище, което до миналата година правеше брутално пресяване.

# 826
Що се отнася до злоупотребата с оценки в ЧУ, които имат гимназия, миналата година моя приятелка, чието дете беше 7-ми клас в ПЧМГ ми се оплакваше, че класът им бива постоянно облъчван да останат в гимназията и затова им се пишат ниски оценки по някои предмети. В техния случай детето искаше да отиде в АК.

Съмнява ме. В АК искат среден успех от 7-ми клас 5.00 или повече. Надали с ниски оценки по някои предмети ще паднат под толкова.

# 827
  • Отвъд алеята зад шкафа
Шарки, разбирам, че имаш някакво лично впечатление от затворена фейсбук група, където не знам точно на каква тема ви е бил разговорът, но това какво доказва по отношение на обучението в Иззи?

Аз също имам комуникация с г-жа Воева (не сме приятелки, за да й говоря на първо име).Какво биха доказали моите впечатления от тази комуникация по отношение на обучението в това училище и ще има ли евентуално натиск децата да остават там с ниски оценки, защото някога ще имат гимназиално обучение.

За някои училища тук в темата се хвърлят гръмки обвинения. Аз за училищата на моите деца не мога да бъда така категорична, какво остава пък за такива, в които нямам деца.

# 828
  • София
Вероятно съм голям наивник, но не вярвам недобър човек да е добър учител.

# 829
Приключи ли вече приемът в ПЧМГ тази година? Интересно ми е с какви точки са последните приети деца.
Първо класиране в пчмг излиза на 4.07.2021г.
Tретият приемен изпит/ за 5-ти клас/ не е минал. Той е тази неделя.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 18:19 от Фран

# 830
  • София
За някои училища тук в темата се хвърлят гръмки обвинения. Аз за училищата на моите деца не мога да бъда така категорична, какво остава пък за такива, в които нямам деца.
И от край време е така.
Съмнява ме. В АК искат среден успех от 7-ми клас 5.00 или повече. Надали с ниски оценки по някои предмети ще паднат под толкова.
По тази тема всички споделиха информация от 2-ра, 3-та и т.н. ръка - все става дума за деца на познати и приятели. Това, което споделих, е точно такава информация. А всеки може да вярва на каквото намери за добре.

Преди няколко дни разбрах, че близко приятелско дете е прието в 5 клас /и в Питагор, и в ПЧМГ/ с доста нисък резултат.
Поредната градска легенда./ извинявай за израза/
Първо класиране в пчмг излиза на 4.07.2021г.
Дори още третият приемен изпит не е минал. Той е тази неделя.
Да, затова попитах дали са приключили с приема. Просто не ми се вярваше чак такъв компромис да се направи. След като приключи приемът, ще споделя какво е станало.

# 831
Последно чух от първа ръка за Увекинд и Азбуки. А собственичката на Иззи за мен е точно този типаж безпринципен човек.

И аз мога да ти кажа от нулева и първа ръка, че не съм чувала или виждала нищо подобно. Хайде като хвърляме такива твърдения да сме готови да ги защитим, че иначе някак кухо стои. Връщам се да уточня, че говоря за Увекинд и Азбуки. За Иззи нямам инфо.

Информацията ти не нито нулева, нито първо ниво, щото нямаш седмокласен опит, пък макар и да учат децата ти в това училище. А аз макар и да преразказвам, препредавам думи на родители с деца във вашето училище, завършили и завършващи 7 клас. Същото важи и за Азбуки. Дали ти звучи кухо хич не ме интересува.

Всеки е свободен да вярва в каквото си иска. Аз имам достатъчно опит вече с комуникация с ЧУ за да съм наясно кой какъв интерес има да приказва едно или друго. И да отсявам кое може да е поукрасено и кое недоизказано.

Фран, за конкретния случай не знам. Но има публичен случай с дъщерята на Ирина Тенчева, приета без да се е явила по правилата на училището на изпита, на който се явяват всички.
Та с огромно съжаление разбирам, че се говори за такъв натиск и в ПЧМГ.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 14:30 от Fancy

# 832
Последно чух от първа ръка за Увекинд и Азбуки. А собственичката на Иззи за мен е точно този типаж безпринципен човек.

И аз мога да ти кажа от нулева и първа ръка, че не съм чувала или виждала нищо подобно. Хайде като хвърляме такива твърдения да сме готови да ги защитим, че иначе някак кухо стои. Връщам се да уточня, че говоря за Увекинд и Азбуки. За Иззи нямам инфо.

Информацията ти не нито нулева, нито първо ниво, щото нямаш седмокласен опит, пък макар и да учат децата ти в това училище. А аз макар и да преразказвам, препредавам думи на родители с деца във вашето училище, завършили и завършващи 7 клас. Същото важи и за Азбуки. Дали ти звучи кухо хич не ме интересува.

Всеки е свободен да вярва в каквото си иска. Аз имам достатъчно опит вече с комуникация с ЧУ за да съм наясно кой какъв интерес има да приказва едно или друго. И да отсявам кое може да е поукрасено и кое недоизказано.

Фран, за конкретния случай не знам. Но има публичен случай с дощерята на Ирина Тенчева, приета без да се е явила по правилата на училището на изпита, на който се явяват всички.

Само не е ясно как реши, че нямам други близки и познати в съответните класове. Иначе, е ясно, че не те интересува.

Аз пък считам за малко неморално да се чернят така имена без конкретика. Но съм сигурна, че и това не те интересува, така че няма за какво да спорим. Ако решиш да споделиш детайли, ще се радвам да ги науча, иначе - празнословие.

# 833
Какви точно детайли те интересуват? Трите имена и оценки.
Едното дете беше принудено да продължи във вашата гимназия. Въпреки нежеланието на дете и родители. Но с нивото по бел. и мат.(и въпреки едногодишните уроци с които не успя да догони бала за испанските и немските) беше принудено. Без да споменаваме постоянното облъчване на детето от страна на персонала за оставане.
А детето от Азбуки сега завършва 7 клас. Ако преразкажа казаното от родителите за последните няколко месеца в училище, няма да е много здравословно за тях по определени причини.
И двете семейства нямат никакъв интерес да заблуждават с подобна информация. Напротив, имат интерес да казват, че всичко е цветя и рози.

Аз пък сериозно се удивлявам само аз ли допускам, че подобни практики са по скоро ежедневие отколкото изключение. Или какво ще се пише зависи от конретния интерес.

Шарки, твоето мнение е формирано на база комуникация във вътрешна група. Моето на база поведение в другите им фирми. И на база качество на предоставяните услуги. Презентейшъна е вповече от реалностите и в тези фирми.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 10:44 от Fancy

# 834
Защо се се ограничите с информацията от първа ръка, т.е. за Вашето дете и училището, което посещава?

# 835
Защо се се ограничите с информацията от първа ръка, т.е. за Вашето дете и училището, което посещава?

Защото тогава в тази тема няма да има нито един напълно честен пост. За толкова години присъствие, малцина са потребителите, които са писали критично И негативите за СОБСТВЕНОТО си училище.
А пък да ви кажа, че от точно такива преразказани думи съм стигала до действителността, ровейки и питайки нататък по веригата. Един път така се излъгах да вярвам САМО на постове личен опит от първа ръка. Wink

# 836
В София има безброй училища. Как така ще е принудено да продължи? Искаш да кажеш, че родителите са искали детето им да попадне в някоя от топ пет гимназиите в столицата и когато това не е станало са решили да го оставят там където е? Това не е принуда.

Ако не са били доволни от нивото на детето, защо не са го преместили по-рано? Защо изобщо са имали очакване училището да подготви детето за топ гимназия? Което по принцип е лична задача на родителя, а не на училището. Това, че има едно две училища в София, които са изградили стратегията си около изкарване на максимален резултат на НВО и то в голяма степен, чрез подбор , не дава общата картина в образователния сектор. И ако родителите са се самозаблудили, че плащайки частно училище автоматично ще получат и топ гимназия - си основно техен проблем.

Но аз се отклоних без да искам. Сега ще допиша.
Съгласна съм, че училищата, които покриват пълния училищен процес до 12 клас имат интерес да задържат учениците си в гимназията. Нормално е да агитират учтиво. Фенси, обаче остави впечатление за груба агитация и преса върху седмокласниците. Интересно ми е в какво се изразява тя, за да мога да преценя за себе си дали да взема мнението сериозно или просто да го пропусна.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 14:59 от Jillian

# 837
  • София
Ако изсипвам една торба пари за ЧУ, което има заявка, че е от най-добрите и по-по-най ниво на обучение, ще очаквам да подготвят детето за топ гимназиите. А ако пряко или косвено ще саботират успехаму само и само да остане в гимназиалния курс, то тогава пет пари не струва това училище.

# 838
Ако изсипвам една торба пари за ЧУ, което има заявка, че е от най-добрите и по-по-най ниво на обучение, ще очаквам да подготвят детето за топ гимназиите. А ако пряко или косвено ще саботират успехаму само и само да остане в гимназиалния курс, то тогава пет пари не струва това училище.

Въпросът е има ли наистина "пряк и косвен саботаж" или е само в главите на неуспелите родители, които така се самоуспокояват, че не са си свършили работата.

# 839
  • Отвъд алеята зад шкафа
Фенси, искаш да кажеш, че когато тук някой плюе по чуждо училище, ЕЖК, е обективно, а когато друг някой говори от личен опит за собственото си дете и неговото училище - лицемерие? Това разбира се не се отнася за теб, твоите мнения за ЧУ са проверени, доказани и чиста истина. Откъде следва твоето мнение да е по-истинно от това на другите? Особено, когато убеждаваш някой, че той не е наясно с училището на детето си, за разлика от теб.

Андариел, не знам къде Азбуки, Увекинд и БШ са заявили, че са най, топ и прочие и че гарантират отлични резултати на НВО.

Общи условия

Активация на акаунт