Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 334
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 90
  • European Union
Ако мога да цитирам Хайтов - "Ако светът е тръгнал да сменя кондурите, той ще събуе и потурите. И никой не може да го спре.". Да се възмущаваме, че децата имат достъп до технологии в училище, е същото като да се възмущаваме, че някой е решил да смени шарените кондури с грозните гумени цървули.

Не е само 2 АЕГ. Вече десетки паралелки в страната работят по модела 1:1. Освен това тестовете на компютър по някакъв предмет, не изключват тестовете на хартия по друг.

# 91
Ако мога да цитирам Хайтов - "Ако светът е тръгнал да сменя кондурите, той ще събуе и потурите. И никой не може да го спре.". Да се възмущаваме, че децата имат достъп до технологии в училище, е същото като да се възмущаваме, че някой е решил да смени шарените кондури с грозните гумени цървули.

Не е само 2 АЕГ. Вече десетки паралелки в страната работят по модела 1:1. Освен това тестовете на компютър по някакъв предмет, не изключват тестовете на хартия по друг.
Така е, но пак предлагам да разграничим гимназията от начален курс. Защото Вашите деца първо са се научили да пишат, четат и общуват и чак след това са им предложили "технологиите".
В западните страни, които "блестят" със знания, децата са с таблети още на възраст за ДГ, така че ми е ясна тенденцията. За съжеление.

# 92
...Освен, че ще е лесно след това за учителя за проверяване, едно товарене на очите по-малко за учителя. А аз си мечтая всеки да се изказва от това, което разбира и да си мълчи там, където нито е учил, нито разбира.
„Sutor, ne supra crepidam“ - съответно учителят да не се изказва по епидемиологични въпроси.
Не сме учили и не разбираме от натоварването за очите на учителя, вярно е.

# 93
Оффф вместо да се чудят присъствено или ДО, да вземат да ги пуснат в една нормална ваканция... Винаги е имало поне седмица-две грипна, дървена и каква ли не... Никой не учеше и всичко си наваксваха.
И аз като бях ученичка нямаше година без грипна. И дървени сме имали. Сега не са спирали. Аз вече лудвам, не знам за децата с тия гимнастики...
Искам си нормална тъпа старомодна просто ваканция.

# 94
Оффф вместо да се чудят присъствено или ДО, да вземат да ги пуснат в една нормална ваканция... Винаги е имало поне седмица-две грипна, дървена и каква ли не... Никой не учеше и всичко си наваксваха.
И аз като бях ученичка нямаше година без грипна. И дървени сме имали. Сега не са спирали. Аз вече лудвам, не знам за децата с тия гимнастики...

значи пак нищо не са казали днес на брифинга, не е ясно кога ще почиваме?

# 95
И аз бях почнала да пиша думата лицемерие, но се отказах. Smile
Възпитанието, както ни е обяснявано многократно, е работа на смейството. Училището е хубаво да учи децата да мислят, но не се получава особено добре и сме поели и тази функция.

# 96
  • София
Вижте диаграмата на новите случаи от лятото насам и отбележете на нея по хоризонтала периодите на ПО. Това е системата, която събира всички мрежи, без мерки, без дистанция, на закрито, за дълго време, всеки ден. Цял свят го призна като водещ фактор. И ние не го откриваме сега, това бе единствената обществена мярка за ограничаване и на грипни епидемии досега.
Стига вече с това "без мерки". И трите ми деца са в градинско-училищна възраст. Защо си мислите, че другаде има повече мерки?
От периодите на ПИ децата споделиха, че не свалят маските по цял ден, дори голямата понеже учи на 4тия етаж, каза, че и в междучасието стои с маска, прозорците им са постоянно отворени. Няма заболели деца и в двата класа... но "цял свят" е много обоснован научен източник.

# 97
Вижте диаграмата на новите случаи от лятото насам и отбележете на нея по хоризонтала периодите на ПО. Това е системата, която събира всички мрежи, без мерки, без дистанция, на закрито, за дълго време, всеки ден. Цял свят го призна като водещ фактор. И ние не го откриваме сега, това бе единствената обществена мярка за ограничаване и на грипни епидемии досега.
Стига вече с това "без мерки". И трите ми деца са в градинско-училищна възраст. Защо си мислите, че другаде има повече мерки?
От периодите на ПИ децата споделиха, че не свалят маските по цял ден, дори голямата понеже учи на 4тия етаж, каза, че и в междучасието стои с маска, прозорците им са постоянно отворени. Няма заболели деца и в двата класа... но "цял свят" е много обоснован научен източник.
Точно колкото е обоснован научен източник и конкретният пример. Двата класа са тестувани? В началото на ПО? В края? С ПСР? Проследени един карантинен период след края на ПО?

# 98
  • София
Точно колкото е обоснован научен източник и конкретният пример. Двата класа са тестувани? В началото на ПО? В края? С ПСР? Проследени един карантинен период след края на ПО?
Фактът, че вече две седмици след завършване на ПО в класа няма болно дете, родител или учител малко ли е?

# 99
  • Бургас

То ако свършат нещата за седмица-две да ги пуснат, ама не става за такъв период. Виждате вече минава почти година.

# 100
  • Варна
Няма да променят датите на ваканцията:
https://nova.bg/news/view/2021/03/04/317952/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D … 0%B8%D1%82%D0%B5/
Само дето разбуниха кошера.

# 101
слава богу, изнервиха ме страшно тези хора

# 102
  • Варна
Няма да променят датите на ваканцията:
https://nova.bg/news/view/2021/03/04/317952/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D … 0%B8%D1%82%D0%B5/
Само дето разбуниха кошера.

Просто опипаха почвата с предварителното предложение.

# 103
  • Бургас
Ваканцията от 1 до 9 май не беше лоша идея. Вероятно масово ще има освободени деца по лични причини за двата учебни дни (5 и 7 май). Някои за ходене на почивка, други за предпазване от попадане под евентуална карантина - за децата от 4 клас, които ще кандидастват в ПМГ и ще имат състезание на 15.05.

# 104
  • Пловдив
Ваканцията от 1 до 9 май не беше лоша идея. Вероятно масово ще има освободени деца по лични причини за двата учебни дни (5 и 7 май). Някои за ходене на почивка, други за предпазване от попадане под евентуална карантина - за децата от 4 клас, които ще кандидастват в ПМГ и ще имат състезание на 15.05.
Не знам доколко е реално,но си мисля дали тези 2 дни няма да решат и тях да ги дадат неучебни..То е ясно че ще са супер неефективни,а  и децата наистина не са спирали да учат и ден ,както беше в минали години заради грипа.Още повече ,че им увеличиха и учебната година с цели 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт