Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 85 083
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
Трябва да се измисли нещо тотално различно за управление на тази криза. Какво точно - не знам.
Но знам, че затварянето на децата вкъщи не е начинът!

# 1 216
Е значи да излизат може, но да ходят на училище не. Тази мярка съм я изпуснала. А иначе се огледайте колко от мерките са с вратички и не се спазват. Само за информация Технополис работи, сигурно стоките са от първа необходимост?
Да, за щастие не ни ограничха излизанията и срещите на открито са с почти без риск, ако се сравняват с 6 часа в една стая с 25 човека, бих казала дори никакъв. Но пък могат да продължат контактите и очи в очи, могат и да са физически активни.

Хубаво е, че Технополис работи. От нещата, които се продават вътре зависи да не се наруши и учебния, и работния процес. Предполагам има мерки, за да не се допуска струпване на хора.
Проверих за Технополис. Не е вярно, че работи за клиенти вътре. Може само поръчка и да се вземе отвън.

~Боряна~, имам 2 племеннички във Франция, на 10 и 13 г., силно казано имат нормален учебен процес. Непрекъснато липсват учители и просто стоят в училище, ако няма кой да ги прибере. Миналата седмица като се чухме губеха от 10 до 14 ч. Няма заместници, учителят не е в състояние да проведе часовете и дистанционно. Наред с това, че там имат много често ваканции, които направо наподобяват темпото на ротацията при нас,  се натрупва непредаден материал
Върху коя държава имаш поглед и учебният процес е пълноценен?

Те пък се оплакват, че са затворени и нямат право да излизат. Като се приберат в 16 и нещо, докато си научат ги е хванал вечерния час.
Въобще нашето не го броят за затваряне, само могат да си мечтаят за свободно излизане.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 22:23 от Не се сърди, човече

# 1 217
Да се надяваме, че тази ще е първа и последна година ДО. За учебната 2021/2022, учителите ще са ваксинирани с всички дози ваксини и няма да има опасност за тях. Децата не са в рискова група.  Нямам търпение да видим, дали ще са ПО.

# 1 218
Донатела, това не е първата година. Миналата е с 40% от времето ДО, като за разлика от тази година на доста места имаше известен период за влизане в крачка, та загубеното е повече.

# 1 219
  • София
.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 01:08 от Слънчевата

# 1 220
Контрол над детето?
По-склонна съм да разчитам на възпитание и уважение, на изградени доверени отношения родител - дете.
В началото на учебната година след училище искаха да ходят някъде. Той ми се обади да ми каже, че са му останали 8% батерия на телефона и да не се притеснявам ако случайно го потърся и му е изключен телефона. Постара се да не се бави излишно. Отговорен е и не би направил нещо неприемливо, та дори и това да е неправилно поставена маска на лицето.
Казава, че среща бивши съученици в метрото, без поставени маски изобщо. Предпочита да избягва подобни контакти.

Каквото посеем днес, такова ще пожънем след време. На контрол не разчитам аз.

# 1 221
Дъщеря ми не крие, когато идва някой у нас или когато ходи на гости. Но дори и за тези, които се събират са по 2-3-5 деца. Контактите са много по-ограничени на затворено и не всеки ден. Не ползват и санитарни възли, общи за стотици деца.
Досега е била контактна с ковид само в училище.

# 1 222
  • Варна
Не мисля, че има нормален човек, смятащ, че ще има контрол над детето си доживот, все едно дали е малко или голямо. Айде да не избиваме на психопатии сега. Също нека не обобщаваме, че ВСИЧКИ тийнове се събират по цял ден по сто човека по апартаментите. В крайна сметка ако не можете поне малко да набиете в главите на тийновете си да бъдат по-предпазливи остава наистина да въведат локдаун, забрана за срещи извън семейството, забрана за отдалечаване от дома и т.н, белким тогава най-после мирясате и се успокоите, че щом вие не можете, то държавата ще озапти децата ви вместо вас hahaha Честно, вече забавно ми става, не ми е ясно какво всъщност искате. Ясно е, че НЯМА  НАЧИН нещата да са както преди, поне за момента. Ta какво точно искате?

# 1 223
  • София
Учениците да не отнасят основната тежест от пазенето на здравната с-ма. Ако тя ще се пази, всички да сме "ДО". Учениците са на ДО, тези, които могат да работят дистанционно – работят, останалите карат на помощи и слънцеядство.

# 1 224
  • София
Сега не знам как е, но ноември имаше много изгърмели от офисите.

# 1 225
Интересно дали нашите медици или хронично болни лишени от правото на лечение попадат в това ваше разбиране за общество и колектив и дали според вас те имат право на социални контакти, влюбвания и събирания или тези екстри не им се полагат?
Съпругът ми е лекар, както и голяма част от приятелите ми. Никой от тях не се е лишил от социални контакти, влюбвания и събирания, без големи масовки, включително тези, които работят в ковид отделения. Хронично болните не са лишени от лечение, както и останалите болни - прегледи и лечение се извършват и в момента. Спрени са само плановите операции - официално. На практика всичко планово може да стане неотложно. Драмата наистина идва малко в повече.

Ми не - от 2 седмици чакам днес да водя майка ми на пулмолог и сутринта ми се обадиха, че затварят за 2 седмици медицинския център. Другият, в който знам добри лекари, също затворил.

# 1 226
Само родител на малко дете, може да си мисли, че ще има контрол над детето си доживот. 

В студентските си години имах възможността да видя какво се случва с ''деца'' отгледани под контрол  .
Вероятно това ми е дало тласъка да отлетя в другата крайност като родител. Без забрани, без ограничения, без натиск. Дали е било правилното? Един ден ще разбера. До тогава мога само да се надявам.

# 1 227
  • София
Аз ограничавам, но полека. Що се отнася до излизането - до 22:30 може.

# 1 228
  • Русе
Вероятно това ми е дало тласъка да отлетя в другата крайност като родител. Без забрани, без ограничения, без натиск. Дали е било правилното?
 Бая общо казано. Аз не се сещам за родител когото познавам, който може да налага забрани и ограничения. То и да искаш няма как да ти се получи. Децата са различни някои са по склонни да експериментират, та граници трябва да има, въпросът е къде и колко, което е  индивидуално за детето. Голяма отговорност е да товариш детето си да решава всичко само без никакви ограничения. То възрастните не знаят понякога къде да спрат, какво остава за децата. Но предполагам просто пишеш на едро и нямаш това предвид.

# 1 229
Нека все пак да имаме предвид, че границите са нещо различно от контрол.
Без очертаването им едно дете ще се изгуби. Контролът върху дете е нещо съвсем различно от полагане на граници, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт