Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 616
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 290
  • вкъщи
На брифинга казаха ли нещо за 1 и 2 април. Аз съм се отчаяла тотално вече, седмокласникът ми абдикира,не са направили един преразказ или пробен изпит в училище. И от уроците е онлайн,и там няма изпити. Друго си е да тренираш и да знаеш какво те чака. Много съм притеснена.

# 1 291
  • София
На брифинга казаха ли нещо за 1 и 2 април. Аз съм се отчаяла тотално вече, седмокласникът ми абдикира,не са направили един преразказ или пробен изпит в училище. И от уроците е онлайн,и там няма изпити. Друго си е да тренираш и да знаеш какво те чака. Много съм притеснена.
Още преди седмица Фандъкова каза, че 1-ви и 2-ри за София ще бъдат неучебни, нямало смисъл да ги връщат за два дни. Официално нищо не са решили, но най-вероятно така ще стане. И да, моят син също е бил едва 4 дни на училище тази година. От средата на октомври е на ДО, просто не ми се коментира.

# 1 292

О, боже, много съчувствам на майките на седмокласници. Вече и за матурите спряха да говорят. Какво точно ще ги правят, как ще ги организират.
Ние бяхме в същото положение миналата година, но поне до началото на март децата учиха нормално и някак издрапахме в 7 клас.
Според мен е добре след изборите да се организира пак някакво писмо до МОН в посока план за присъствено обучение, защото тази безтегловност в момента е още по-лоша. И поне 7 клас да учат плътно присъствено и на всяка цена, с пробни изпити, с всичко. За 12 клас вече нещата са изгубени, те приключват към 20 май.

# 1 293
  • Русе
Не знам къде е границата между врякаха и мрънкаха. Сигурно съм пропуснала да е имало подписка за ДО ,която се предлага във всяка тема или пък събиране пред сградата на институция  . Имаше период, в началото на годината, когато училищата имаха възможност да избират форми на провеждане на учебния процес. Навярно е по-резонно да се влияе на местно ниво в такъв етап, ако някой е толкова уверен в правотата си, вместо да се опитва да уязви тези с различно мнение във форума. Аз понеже не съм чак толкова безгрешна и нямам такова самочувствие за разлика от доста пишещи тук, на анкетите на училището даже не съм отговаряла, за да взема на някого да вресна или промрънкам.

Аз съм се отчаяла тотално вече, седмокласникът ми абдикира,не са направили един преразказ или пробен изпит в училище. И от уроците е онлайн,и там няма изпити. Друго си е да тренираш и да знаеш какво те чака. Много съм притеснена.
 В 7 клас преди години, ПО - едвам им стигна времето да вземат материала по математика , никакви предварителни изпити не са правили в училище. Даже и упражнения малко правеха. Не стигаха часовете.

# 1 294
Напълно подкрепям. Който иска да си спира детето, не да налага какво да прави моето дете. И вече сме чували, че не е същото, като да са всички, съжалявам ама и за тези които са за ПО не е. А начален етап също откарваха доста повече ДО ние сме от 1 март, преди това бяхме от началото на ноември после  го сляха с общото затваряне, миналата година я изкарахме на асинхронно обучение, което за първи клас си беше липсващо и обучение.
искаше се поголовно ДО - т.е всички деца на ДО,  а не да ползват възможността да спрат собствените си деца от ПО

# 1 295
  • София
Подписки има за всичко и постоянно. Затова има институции, общественото мнение не може и не бива да управлява сериозни аспекти на живота в страната. И аз бях скандализирана миналата пролет като френския министър на образованието каза, че пандемията не го интересува, а само това децата да са добре, защото не бива да стоят вкъщи, но ето, че сега разбирам колко прав е бил. И си го изпълниха там като приоритет, карантинират клас след 3 случая, тестват ако има болен, с маски са над 6 годишна възраст и си ходят присъствено. Хем вечерен час, локдаун, нищо не работи, но децата са на училище и на спорт. Дават си сметка там, че ще им струва скъпо другото в дългосрочен план. Тук си го караме ден за ден и никой не гледа напред.

# 1 296
Аз съм за ДО, когато се налага - положението 1-4 клас не е толкова зле. Те ходиха до ноември на училище, сега бяха 2 месеца и половина пак, вярвам,  че ще ги върнах средата на април. Ако същото беше осигурено на всички ученици щеше да е приемливо, но спрямо големите е наистина ужасно това, което се случва.

Иначе трябва и адекватно решение за налагането на носене на маски от учителите. В момента вариант е да пишеш забележки ако отказва да си сложи маската/сваля си я под носа.  Не е достатъчно. Не може на всеки 3 минути да се повтаря  - "сложете си маските (на носа)".  Родителите вдигат скандали,  защото детето им се задушавало (5-7 клас) и изобщо не съдействат, изобщо - приключение е.

# 1 297
  • София
Миналия втори срок за 1-4 клас беше тотално загубен.
Аз даже се чудя дали пък не се шашкам с дислексията, а то просто е пропуснат материал.

# 1 298
Добре, родителят със скандала си прибира детето вкъщи. Като навърти отсъствия, после се явява на изпити. След първия изгонен, всички ще си седнат на з**.
С тези делигирани бюджети голямо коткане на родители и ученици. Едно време педагогическите съвети изключваха ученици.
Като няма санкции за неспазване на правилата, ще има неспазващи ги.

# 1 299
Принудително преминаване на всички към ДО и лишаване от спорт се определя от наличието на свободни места в болници/реанимации, а не от нечии желания. Решенията се взимат на ниво здравни експерти + премиер, не от някакви си майки.
 Нашето присъствено есента се оказа , че има много болни учители, заместници, заместници на заместниците и в крайна сметка много свободни часове.  Равносметката- компромис от към обучение и огромен риск от към здраве.
 Възползвах се от правото  да останем у дома  без да имам каквито и да било претенции към това дали и какво обучение ще получим.
Когато вземах тези решения вече бях загубила  близки, а други бяха много болни. Бях уплашена. Не се оправдавам.
Равносметката- компромис от към обучение, но поне ще  ни даде време  до ваксиниране. Е надявам се.
 Не съм попълвала нито една анкета. Не съм задължавала никой да се съобразява с мен.
Честно казано съм благодарна за това , че имах възможността да избирам.
Трудно е за всички ни. Няма идеално решение за никого.

Впечатленията ми са , че възрастните не се пазят. Тълпят се,  не си слагат правилно маските, изнервени и агресивни са ако им се напомни. Не си спазват коридорите за пазаруване, не се интересуват че това им поведение води до блокирането на болниците, а то до блокирането на всички.
Един възрастен получава гарантирано пенсията си, но една затворена икономика оставя без прехрана много семейства с деца. Не е справедливо!
Трябва някак си  да се намери баланса сред правата на всички ни.

# 1 300
  • София
Принудително преминаване на всички към ДО и лишаване от спорт се определя от наличието на свободни места в болници/реанимации, а не от нечии желания. Решенията се взимат на ниво здравни експерти + премиер, не от някакви си майки.
 Нашето присъствено есента се оказа , че има много болни учители, заместници, заместници на заместниците и в крайна сметка много свободни часове.  Равносметката- компромис от към обучение и огромен риск от към здраве.

Да, не е от някакви си майки, затова цитирам експерти в други страни, да приемем, доста по-напреднали от нас като цяло. Ходят си с маски децата, спазват правилата и не натоварват болниците. Та у нас като всички са недисциплинирани сега ще станат още по-недисциплинирани, защото девиантите, които растат при една година ДО ще надминат майките и бащите си в пъти. Социолог съм, не си говоря наизуст.

# 1 301
  • Ямбол
Вече цял месец големите сме на ДО и случаите не намаляват. Напротив.

# 1 302

Не. Принудителното преминаване на всички към ДО се определя от стремежа на отговорните лица да минат възможно най-евтино, а не да отчетат най-добрите интереси. Решенията се вземат не на ниво здравни експерти. За експертиза дори в най-болните фантазии не може и дума да става. Решенията се вземат на ниво кланово-политикански интереси.
Междувпрочем, нямам идея дали Вие сте някаква си майка, но повечето нормални майки са мислещи и действащи в най-добрия интерес на децата.

# 1 303
  • София
Права си! Доказани експерти! Най-добре се справяме с управлението на здравната криза и решенията им са адекватни, спор няма! 😂

# 1 304
  • София
Има ли хора, които смятат, че сега трябва да са ПО децата?
Не преди месец или два, сега.
Чисто любопитство е това моето.

Общи условия

Активация на акаунт