Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 580
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 335
  • Варна
И решението не се търси в посока втора дата, изолиране на карантинираните за провеждането на изпита или друго, а в посока да не ходят на училище, за да не са карантинирани?!?!??!?!?!??!?!

Какво значи не ходят на училище? Децата учат и по време на настоящото ДО.
Едно единствено нещо може да значи - да не ходят присъствено.. Нали за присъствено обучение около датите на ДЗИ и НВО ставаше дума в поста на Grizantema? WinkТоест е напълно адекватно питането на Солничка. Ако (макар да не вярвам въобще да стане) учениците към този момент са ПО, явно не следва да се мисли в посока други варианти за карантинираните, а трябва просто  ПАК да се върнат на ДО за по-сигурно.. И ако за 12 клас това не е кой знае какъв проблем, понеже така или иначе в последните дни (да не кажа и месеци) зрелостниците малко или много неглижират учебния процес, учейки за външни изпити, за сертификати разни и/или подготвяйки се предимно самостоятелно за избрания ДЗИ на материал, който по доста предмети отдавна е взет, то 7 клас са в съвсем друго положение, всеки подарен им ПО ден за научаване/упражняване на взет като на маратон материал е добре дошъл..Всяко разиграване на изпитна атмосфера в реална обстановка, а не зад компа - също.

Не, че нещо, но тъкмо от миналата учебна година онлайн изпитите в редица школи дадоха възможност да се явяват деца на пробни изпити, които преди това нямаха тази възможност поради географска ограниченост. А сега, кеф ти пробен в ОТ, кеф ти в Регалия, кеф ти във Вектор, мерак само да имаш. Даже сега имаш повече възможност за избор къде да се явиш - София, Варна, Пловдив, Луната... Иначе и преди пандемията в 99.99% от училищата не са правили пробни изпити за учениците, както и не се съобразяваха особено с това дали изпитният материал е усвоен. Не случайно школи и уроци процъфтяват от десетилетия.

# 1 336
  • София
о
Има ли хора, които смятат, че сега трябва да са ПО децата?
Не преди месец или два, сега.
Чисто любопитство е това моето.
Има. Аз. Вече писах как е в други страни, никакъв проблем няма ако се спазват мерки в училищата – маски, карантина на класа при над три болни деца и тестване на останалите. Цялата учебна година ходят така във Франция и Испания, а и не само.
Ето и мнението на един от най-добрите ни педиатри. Накратко, децата слабо се заразяват в детските градини и училищата, при контакт с болен семействата не бива да ги пускат сред останалите. Това е всичко.
https://www.dunavmost.com/novini/d-r-plamen-maslarski-samo-3-ot- … tskite-zavedeniya

# 1 337
Пробните кеф ти тук, кеф ти там.. ама накрая на присъственото НВО първо си поплакали на двора, постояли в стаите като в ступор и след това писали ..

# 1 338
  • София
Напълно очаквано школите реагираха с онлайн пробни, какво друго да направят - но това не ги прави такива, каквито са  пробните в реални условия. Ако беше така, пробни всеки може да си прави вкъщи от години за зададеното време (хем няма да мърда, хем няма да плаща), сборници бол, не му трябват ни Регалия, ни Веди, ни Вектор, ни Междучасие... Съвсем различно е обаче в стаята, с квестора, с опциите на последния пробен да оттренираш и нещата с пликовете, да знаеш какво точно се случва на НВО и да си вследствие на това с една идея по-спокоен. Въбще няма място за сравнение.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 14:14 от пенсионирана русалка

# 1 339
  • София
Онлайн тест и НВО в училище са Земята и Небето.

# 1 340
о
Има ли хора, които смятат, че сега трябва да са ПО децата?
Не преди месец или два, сега.
Чисто любопитство е това моето.
Има. Аз. Вече писах как е в други страни, никакъв проблем няма ако се спазват мерки в училищата – маски, карантина на класа при над три болни деца и тестване на останалите. Цялата учебна година ходят така във Франция и Испания, а и не само.
Ето и мнението на един от най-добрите ни педиатри. Накратко, децата слабо се заразяват в детските градини и училищата, при контакт с болен семействата не бива да ги пускат сред останалите. Това е всичко.
https://www.dunavmost.com/novini/d-r-plamen-maslarski-samo-3-ot- … tskite-zavedeniya

И аз го харесвам Масларски, но..
Личният ми опит сочи категорично обратното. Знам, че не е статистически валиден, но е факт. В училище е сравнително безопасно, докато няма широко разпространение в обществото.  След това вече много опасно. И родителите не могат да си затварят очите.

Иначе, предлагам да си стиснем ръцете, че кризата се управлява малоумно от началото, та досега. И да започнем да си споделяме идеи как можем да помогнем на децата.

# 1 341
  • Варна
Напълно очаквано школите реагираха с онлайн пробни, какво друго да направят - но това не ги прави такива, каквито са  пробните в реални условия. Ако беше така, пробни всеки може да си прави вкъщи от години за зададеното време (хем няма да мърда, хем няма да плаща), сборници бол, не му трябват ни Регалия, ни Веди, ни Вектор, ни Междучасие... Съвсем различно е обаче в стаята, с квестора, с опциите на последния пробен да оттренираш и нещата с пликовете, да знаеш какво точно се случва на НВО и да си вследствие на това с една идея по-спокоен. Въбще няма място за сравнение.

Във Варна преди имаше опции за ПИ само на две места - Вектор и МГ и на нито едно от двете места не се разиграваше варианта с пликовете. Добре, че беше БГ мама и Дидева, които пуснаха едни блок схеми кой плик в кой се слага, че да ограмотим децата. Толкова за реалните условия по времето на ПИ.

Разликата със сега, обаче е, че докато нашият набор си разменяха апокрифни ПИ от софийските школи, сега децата имат възможността сами да се явят и да добият рутина при различни варианти и оценяващи. А това никак, ама никак не е малко.

# 1 342
  • София

И аз го харесвам Масларски, но..
Личният ми опит сочи категорично обратното. Знам, че не е статистически валиден, но е факт. В училище е сравнително безопасно, докато няма широко разпространение в обществото.  След това вече много опасно. И родителите не могат да си затварят очите.

Иначе, предлагам да си стиснем ръцете, че кризата се управлява малоумно от началото, та досега. И да започнем да си споделяме идеи как можем да помогнем на децата.
Опасно е, ако няма мерки. В същата страна, в София, есента имаше няколко чуждестранни училища с чуждестранни мерки – маски за всички без изключение, даже и на двора въведоха, и нямаше нито един случай на заразяване в училище. Имаше преди средата на октомври по два случая в две от училищата, но заразени в семейството и никой от съучениците не беше заразен, а ги тестваха. Т.е. може наистина, не на теория, дори тук може.
И да, стискаме си ръцете. Хем децата не са на училище, хем болниците преливат. Това ако не е малоумно аз не знам кое е.

# 1 343
  • София
Толкова при вас, Манжелка,  в софийски школи се обяснява и разиграва, поне в тези, в които бяха децата ми. Включително и в училището им даже. Така че го няма това твоето обобщено "толкова за реалните ПИ". Нещата са крайно различни. Точно като с ДО. Wink Във вашето училище може  и да  е  супер въпросното, но колкото и да го повтаряш този факт, това няма да промени ситуацията в училище Х, където пък е зле.

# 1 344
С или без обяснение за пликовете, присъствен и онлайн пробен нямат нищо общо.
Ще се види живот и здраве като мине всичко и ако има избор за онлайн или присъствен пробен, дали някой ще отиде на онлайн пробен изобщо, ако може да седне присъствено в класна стая.

# 1 345
Пробните кеф ти тук, кеф ти там.. ама накрая на присъственото НВО първо си поплакали на двора, постояли в стаите като в ступор и след това писали ..
И накрая като излезли и видели верните отговори пак плакали...Rolling Eyes

Онлайн пробен има смисъл, ако и реалният изпит е пак онлайн. Друг е въпросът кой колко научава при такъв формат на изпитване. Както и какво ще се случи с този изпит при срив на техниката, който може и да се симулира.

В училище е сравнително безопасно, докато няма широко разпространение в обществото.  След това вече много опасно. И родителите не могат да си затварят очите.

Което пак идва да покаже, че училището само по себе си не амплифицира епидемията, а я отразява.
Тоест, като го затваряме само него няма как да очакваме овладяване на ситуацията. Единственото, което правим, е да навредим на децата.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 14:41 от Анонимен

# 1 346
  • София
Миналата година, в един от последните часове тип "час на класа" специално тренираха тази работа с пликовете. Учителката помоли всички да са с включени камери и всеки трябваше да демонстрира пред нея.

# 1 347
  • София
То училището е голям фактор в епидемията, но у нас, защото няма никакви мерки. Ако на входа мерят температура, а вътре строго следят всеки да е с маска, няма да има проблем. Или поне не такава драма.

# 1 348
То училището е голям фактор в епидемията, но у нас, защото няма никакви мерки. Ако на входа мерят температура, а вътре строго следят всеки да е с маска, няма да има проблем. Или поне не такава драма.
Мерки са нужни, но децата не се заразяват само в училище.

# 1 349
Колкото и да се мъча да се сетя аз на пробни изпити никога не съм ходила. По мое време такива екстри нямаше и въпреки това някак си съм успяла читаво да се явявам присъствено на изпити.
Миналата година синът ми също не е правил присъствени пробни изпити, пък на НВО явно е успял да нацели кое в кой плик да сложи. Чу-до!

Тази непрестанна драма взе много да изморява, поне мен.

Общи условия

Активация на акаунт