Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 572
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 350
  • София
То училището е голям фактор в епидемията, но у нас, защото няма никакви мерки. Ако на входа мерят температура, а вътре строго следят всеки да е с маска, няма да има проблем. Или поне не такава драма.
Мерки са нужни, но децата не се заразяват само в училище.
Разбира се, въпросът е дали там заразяват някого. Ако има мерки няма да заразят другите и ще  са си присъствено. Това искам да кажа. Иначе другото е ясно и няма спор никакъв.

# 1 351
  • София
Шмърциплянку, толкова, ама толкова неуместно е да казваш по твое време какво си правила, къде си ходила или не си.  И ние някъде  в тези години (или малко преди тях) сме се явявали директно на изпити. И? Времената са различни, децата също, преподаването също ( за жалост),  променящите се формати, изискванията..Имаш ли идея колко деца не са запознати  с това , че на ДЗИ писането извън едни линии води до отрязване на написаното при сканиране? Твоята работа някога не е била сканирана. И понеже редица квестори на НВО/ДЗИ НЕ си вършат работата,  човек  се подсигурява просто предварително. На твоя изпит в 7 клас задачите са били за пълно разписване, сега  имаш едни 60 мин за 20 задачи и някои неинформирани квестори продължават да подвеждат деца , че не могат да пишат по свитъка със задачите/въпросите... Я да го видя сина ти, ако му се беше паднал такъв квестор, какво щеше да направи, щом не си по драмите ти. Или щом на нас не се е случило и не ни касае, няма го, другите да се оправят? Хората се подсигуряват с цел децата им при нужда да са информирани и да се опитат да си потърсят правата.

И какво се заловихте за тези пликове, сякаш те са основното? Упоменах ги като едно от нещата, които се пратвят на живо в школите. Съвсем друго е пробен да се решава в стая, при наличен квестор, в имитираща истинския изпит обстановка.

ПП Въобще не става дума за плиткоумност и подценяване на децата. Проблемите са другаде.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 15:04 от пенсионирана русалка

# 1 352
пенсионирана русалка, изпитът си е изпит по всякакво време - с квестори, с изпитни материали и с каквото и да било.
Неуместно е да считаме децата си за плиткоумни, че видиш ли без пробни изпити няма да могат да се справят и ще им е трудно.
Но наистина не виждам никакъв смисъл от такъв тип дискусия... За всяко нещо се обясняваме колко ни е трудно, щото видите ли с раждането ни дават един сертификат в ръката, в който ни гарантират с лекота да минем през всичко, което ни предстои...

Това ми беше идеята на поста, която предполагам малцина ще разберат.

# 1 353
Според някои потребители тук, подходящ момент няма да настъпи. Същите мотиви се излагаха и когато беше отминал миналия пик и беше момента да се пуснат учениците присъствено, и то при възможност да оставят собствените си деца на ДО. Ама те не искат само техните деца да са така,а  държат всички да са ДО.
Иначе както писах онзи ден за Технополис, днес се оказа че важи за всички магазини, ще разделят магазина на кутийки( още по-тъпо от епидемиологична гледна точка) и воала ще работят- урааа, мерките са пак само на гърба на децата.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 15:03 от ~Боряна~

# 1 354
  • вкъщи
Явно шмърциплнку не е имала седмокласник за да знае каква роля играят пробните изпити, и не в поставянето на изпитните материали в плика, а съвсем в други категории.
Защото аз преди 4 години имах дете седмокласник пак и се явяваше всеки месец на пробни, и не само тя, а всички.
Изобщо дискусията е безсмислена явно, щом се напада всеки,  който не е на твоя хал и твоето мнение. Категорична съм, че седмокласниците тази година не са готови за изпита откъдето и да го погледнеш, и мнението ми е потвърдено от учители в седми клас, и в училище, и от школите.

# 1 355
Колкото и да се мъча да се сетя аз на пробни изпити никога не съм ходила. По мое време такива екстри нямаше и въпреки това някак си съм успяла читаво да се явявам присъствено на изпити.
Миналата година синът ми също не е правил присъствени пробни изпити, пък на НВО явно е успял да нацели кое в кой плик да сложи. Чу-до!

Тази непрестанна драма взе много да изморява, поне мен.

Нали? Да се чуди човек как успяват децата. Три плика, подробно обяснение от квесторите, контрол при прибиране на отделните етапи. Всяко нормално дете ще се справи, въпреки стресовата обстановка. Много ги подценяват тези деца. А мантрите за психиката дори да не ги обсъждаме. Що се отнася до спазване на мерките в училище-направо е трагедия. Сигурно има места тук-там, където са стриктни, но масово не се спазват. То като гледа човек възрастните как се отнасят към пандемията, ясно защо и децата толкова спазват.

# 1 356
  • София
Аз си седя в ъгъла и се кръстя, че децата ми не са 5,7,8,12 клас.

# 1 357
Явно шмърциплнку не е имала седмокласник за да знае каква роля играят пробните изпити, и не в поставянето на изпитните материали в плика, а съвсем в други категории.

Вие прочетохте ли третото изречение в поста ми? Очеводно не сте...

# 1 358
  • София
Лоритта, следили ли сте седмокласни теми във форума в годините, та да разберете колко квестори  ежегодно НЕ правят това, за което говорите, макар да се водят надлежно инструктирани?

# 1 359
Щом има майки, които още не са разбрали кой отваря и затваря училища , магазини и кръчми ,как да очакваме децата да се оправят с цели три плика?!
Ми трудно си е.

# 1 360
Дискусията започна manzhelka, която чак изкара благоприятна настоящата ситуация, заради появата на онлайн пробни. Просто много хора реагираха, че нямат нищо общо с реалните.

Липсата на присъствени пробни е най-малкият проблем на сегашните седмокласници.

# 1 361
Миналогодишните седмокласници бяха на ДО три месеца и половина.
Тазгодишните са на ДО вече пети месец, с едно кратко прекъсване. И няма изгледи да стъпят в училище поне още месец. А и те са натрупали пропуски още от миналата учебна година. Отвсякъде си е за притеснение какво правим с тях в този толкова важен клас.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 15:39 от Анонимен

# 1 362
Миналогодишните седмокласници бяха на ДО три месеца и половина.
Тазгодишните са на ДО вече пети месец, с едно кратко прекъсване. И няма изгледи да стъпят в училище поне още месец. А и те са натрупали пропуски още от миналата учебна година. Отвсякъде си е за притеснение какво правим с тях, в този толкова важен клас.
Врабчо, коментираме липсата на възможност настоящите седмокласници да се явяват на присъствени пробни изпити, все пак. Не коментираме времетраенето на миналогодишното ДО.

# 1 363
  • София
Итъквате се вие, Шмърциплянку,  няколко души на кръст... Останалите не се изтъкват, напротив, понеже виждат проблеми при децата  си, макар че също са умни като вашите. А който споделя за едни или други затруднения, не се изтъква.

И това, че НВО мина "успешно" миналата година, не е никакъв показател за тази по ред параграфи. Децат ви бяха далеч по-малко време ДО, а им свалиха порядъчно количество материал от изпита. Тазгодишните са много по-дълго на ДО, нямат яснота никаква какво ще се включва или няма в изпитите, кой да се занимава с такива подробности предизборно.. А и  дълбоко се лъжеш, ако си мислиш, че няма сериозни отпечатъци от ДО и върху миналогодишните "отличници". Попитай учителите им 8 клас, по мат особено, където нещата са навързани.

# 1 364
Миналогодишните седмокласници бяха ДО 3 месеца. Тазгодишните са на  ДО 10 месец. Има "лека" разлика !

Общи условия

Активация на акаунт