Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 9

• 32 465
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Вече не са три чертички, а стрелкичка надолу. Simple Smile
Омайкомила, това се натискало!!! Благодаря много! Впрочем - опитах се да пиша и в секцията за обратна връзка - там не ми прие ЕГН-то (не, не беше грешно, проверих няколко пъти Simple Smile )

# 151
  • София
Вече не са три чертички, а стрелкичка надолу. Simple Smile
Омайкомила, това се натискало!!! Благодаря много! Впрочем - опитах се да пиша и в секцията за обратна връзка - там не ми прие ЕГН-то (не, не беше грешно, проверих няколко пъти Simple Smile )
В секцията за обратна връзка не пишете вашето ЕГН, а ЕГН-то на детето.

# 152
  • София
Здравейте, при училищата съществува ли понятието томбола? Ако има деца с еднакви критерии, а по-малко места, как се избира кое дете ще приемат?

# 153
  • София
Дам, има. Миналата година следих 73то, тъй като ни е прилежащото и там имаше жребии, тък като местата бяха по-малко от децата, които попадат в 1ва група. Поне тази година жребия ще се извърши в системата, а не в самото училище. Предполагам,че ще бъде на принципа на детските градини

# 154
  • Sofia
Здравейте, при училищата съществува ли понятието томбола? Ако има деца с еднакви критерии, а по-малко места, как се избира кое дете ще приемат?

Да, има жребий. Досега имаше възможност и да присъстват родители на този жребий. Тази година обаче не съм сигурна поне аз дали ще има тази възможност с оглед системата и пандемията.

# 155
  • София
А по принцип кога се провеждат дните на отворени врати в училищата? Звънях в 30-то и ми казаха, че нямало да има скоро. Според мен трябва да е преди да се подредят желанията за първо класиране?

# 156
А по принцип кога се провеждат дните на отворени врати в училищата? Звънях в 30-то и ми казаха, че нямало да има скоро. Според мен трябва да е преди да се подредят желанията за първо класиране?
Всяко едно училище си преценява дали да прави ден на отворените врати. В момента сме в така ситуация, че лично мен ме съмнява дали някои училища ще рискуват да направят такова нещо.

# 157
  • Sofia
В моята “класация”, нито едно училище засега не предвижда отворени врати, като някои изрично написаха, че няма да има. Минали години се провеждаха и април, и май месец.

# 158
  • София
А има ли шанс без ден на отворените врати да се види училището отвътре?

# 159
  • София
В повечето училища директорите имат приемно време, може да попитате. Според мен  дори и да няма на място отворени врати, винаги може да организират уебинар, да отговорят на въпроси и да представят учителите. Само желание да има.

# 160
Здравейте, и на моето дете й предстои да кандидатства за 1-ви клас, но за мой голям ужас установих, че на постоянния ни адрес, на който живеем аз от 9 години а детето ми от 7 години не е включен в нито един прилежащ район за училищата в нашия район. След като отидох до училището, което отговаря за нашия микрорайон, и в което исках да запиша детето си ми казаха, че незнаят защо така се е получило и не могат да ми помогнат. Няколко пъти писах в система за прием, така и не си направиха труда да ми отговорят. Подадох жалби в столична община и в общината в нашия район. Въпроса ми е възможно ли е детето ми да не е разпределено в нито едно училище за прием в 1-ви клас? Някой от вас сблъсквал ли се е с такъв проблем? Незнам какво повече мога да направя.

# 161
Въпроса ми е възможно ли е детето ми да не е разпределено в нито едно училище за прием в 1-ви клас? Някой от вас сблъсквал ли се е с такъв проблем? Незнам какво повече мога да направя.
Не мисля, че е възможно това. Ако сте го установили чрез системата ИСОДЗ ПГУ и 1 клас, то по-скоро да липсват още някои адреси. За всеки случай погледнете в миналогодишното разпределение на прилежащите райони. Ако и там го няма, остава само в СО да направят нещо.

# 162
Здравейте, и на моето дете й предстои да кандидатства за 1-ви клас, но за мой голям ужас установих, че на постоянния ни адрес, на който живеем аз от 9 години а детето ми от 7 години не е включен в нито един прилежащ район за училищата в нашия район. След като отидох до училището, което отговаря за нашия микрорайон, и в което исках да запиша детето си ми казаха, че незнаят защо така се е получило и не могат да ми помогнат. Няколко пъти писах в система за прием, така и не си направиха труда да ми отговорят. Подадох жалби в столична община и в общината в нашия район. Въпроса ми е възможно ли е детето ми да не е разпределено в нито едно училище за прием в 1-ви клас? Някой от вас сблъсквал ли се е с такъв проблем? Незнам какво повече мога да направя.
Не се тревожете ..това с липсващите адреси е често срещано - има много оплаквания за липсващо адреси като цяло, за липса на прилежащо училище и дори за липса на каквото и да е училище. Опитайте се да въведете адреса без разстояния (Space), например : ул.проф.александър Фол .Ако въпреки това не ви се показва падащо меню с възможност за избор на адрес, то тогава наистина единственото ,което може да направите е да пишете жалби. Имате предостатъчно време до 19април. Има още много бъгове...но Администраторите от СО работят по въпроса (да получат 15000 жалби дано , със скапаните си прилежащи училища ).
Иначе няма как да нямате разпределено прилежащо училище ....виж може и да не е това,което вие искате или е мислите че трябва да е....но все едно трябва да имате

# 163
  • София
(да получат 15000 жалби дано , със скапаните си прилежащи училища ).
ох, разсмя ме Simple Smile не съм се боричкала още със системата, но като ви чета, не знам дали като имам 2 деца, няма да ми се яви и трето.... има ли значение дали сега си актуализирам профила или преди самото кандидатстване? да не се окаже, че не мога след 19 април....

# 164
(да получат 15000 жалби дано , със скапаните си прилежащи училища ).
ох, разсмя ме Simple Smile не съм се боричкала още със системата, но като ви чета, не знам дали като имам 2 деца, няма да ми се яви и трето.... има ли значение дали сега си актуализирам профила или преди самото кандидатстване? да не се окаже, че не мога след 19 април....
Актуализирайте и пишете за проблеми отрано ....че така като гледам, до 19 може и да не изчистят всички бъгове ....да не останете някъде в 8-ма глуха и нито да ви връщат отговор ( ако има проблем ) , нито да някой ви отрази. От сега е ясно, че в училищата, на място -   не могат да ви помогнат, ако имате вече профил  ,нито да ви направят нов профил,нито нищо ----нито имат желание, нито капацитет  ...

Общи условия

Активация на акаунт