Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 9

• 32 324
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
А всъщност това, че децата могат да участват във второ класиране само ако не са записани или приети никъде, откъде се появи? И то 2 седмици преди първо класиране.
От алгоритъма обявен 48 часа преди затварянето на системата:
12. Децата могат да участват във второ и следващо класиране в случай че:
   12.1. не са приети на първо класиране;
   12.2. родителите не го запишат в училището, където е класирано в определения срок за записване.

# 661
Някой знае ли какви документи трябва да подготвим за записване в 1 клас? Системата още е заключена.
Утре ще отключат и тогава ще се види какво е необходимо.

Мисля, че документите за адрес/семейно положение, ще си ги дръпнат служебно.
Заявлвнието за постъпване ще трябва да се попълни/подпише. И разбира се, удостоверението за завършена ПГ.
Благодаря! По принцип утре съм отпуск и исках да отметна и тази задачка. Нямаме шанс за друго училище така или иначе. И аз мисля, че са тези документите. По принцип чух, че удостоверението го имали, но предполагам, че ще искат оригинала.

# 662
  • София
Някой знае ли какви документи трябва да подготвим за записване в 1 клас? Системата още е заключена.
Проверете в сайта на училището може да пише. Ето това пише в сайта на нашето  училище

# 663
Копие на удостоверение за раждане? Това би трябвало да го проверят по служебен път.

# 664
  • София
Може да остава в училището, както в градините имат на всички деца копия от удостоверенията за раждане.

# 665
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
16, 23 - неделя ... Списъците в системата ... изчезнаха Simple Smile

# 666
  • София
Сигурно има деца, некласирани в правилното училище...
Тези изпълнения си плачат за оставки. А дано, ама надали...

# 667
Относно изискваните документи. И ние като училища не знаем какво ще се изисква. Документите, които ще се изискват ще излязат както във вашите профили така ще излязат и на нас в директорските профили.

Останах с впечатление, когато обявяваха системата, че ще може да се запише детето само с лична карта и допълнителни документи по критерий Б (например удостоверението от съда за приемно семейство). Последно какво ще е - не знам!

Достъп до директорските профили нямаме все още... нямаме и списъци на приетите ученици освен тези, които бяха обявени в профилите на училищата - само инициали.

Да вметна и за случващото се в училищата с хореография, музика и тн. (144 СУ, 23 СУ, 92 ОУ). Мисля, че Столична община успя да си измие ръцете с тях, защото съм на 100% убеден, че и самите ръководства на училищата не са знаели, че ще бъдат изтрити кандидатурите на приетите ученици в тези паралелки...

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 16:54 от epicagotenmoten

# 668
Относно изискваните документи. И ние като училища не знаем какво ще се изисква. Документите, които ще се изискват ще излязат както във вашите профили така ще излязат и на нас в директорските профили.

Останах с впечатление, когато обявяваха системата, че ще може да се запише детето само с лична карта и допълнителни документи по критерий Б (например удостоверението от съда за приемно семейство). Последно какво ще е - не знам!

Достъп до директорските профили нямаме все още... нямаме и списъци на приетите ученици освен тези, които бяха обявени в профилите на училищата - само инициали.
От колко до колко е приема на документи. Разбрах че да 17 часа ,но от колко може да се отиде

# 669
Всяко училище си обявява работно време на комисията по приема. В някои започва от 8 до 17:00, други от 9...
По принцип училищата започват в работа в 8:00. Не би трябвало да ви върнат, но си проверете в сайта на училището, където сте приети.

# 670
Всяко училище си обявява работно време на комисията по приема. В някои започва от 8 до 17:00, други от 9...
По принцип училищата започват в работа в 8:00. Не би трябвало да ви върнат, но си проверете в сайта на училището, където сте приети.
Благодаря много за отговора

# 671
При мен излиза странния въпрос, ние сме приети с третото ни желание, което е значително далеч от вкъщи. Чудя се ако не го запиша има ли шанс да останем без у-ще според вас. Много е неприятно да ни оставят без избор, като ни задължават да се запишем в първото приело ни у-ще.

# 672
Отключиха системата! Може ли да кажете какви документи ви излиза да носите ?

# 673
Аз не чух за елиминирани кандидатури... Сериозно ли 10 000 заявки са коректни?
Не го вярвам ✌️

# 674
  • София
На мен ми излиза само да изтегля заявлението, което е попълнено автоматично с данните на детето, трябва да се попълнят само имената на родителя, телефон, имейл, датата и подпис. Ние нямаме допълнителни критерии.

Общи условия

Активация на акаунт