Избор на столче за кола - 4

• 81 767
  • 836
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Звънях вече в Порше. Провериха по рамата на колата и не предлагат цялостен кит за монтаж на Изофикс за моята кола, която го няма фабрично. Продават само пластмаските, в които се вкарват шините на столчето.
А иначе, Бритакса си е голям за моята кола заради основата с възможност за полулегнало положение, защото като има дете в него, пасажерската седалка трябва да е много напред и не е удобно да седне човек там. Например, в колата на мъжа ми (VW Touran) си има място и за столчето с детето, и за нормална позиция на предната седалка. Но не се оплаквам, защото при пътуване, позицията за сън е голямо удобство. Отделно вече детето е в горната граница и ще купувам ново, затова се замислям дали мога да си сложа изофикс на седалките, за да купя столче, което да се монтира и прехвърля по-лесно.

С много мъка успях да намеря тази част, в описанието и е посочено Audi A3 (8P), 2004 - 2013  Simple Smile за съжаление е за предна седалка, но пък може да ви е полезно.
https://shop.ahw-shop.de/original-vw-audi-skoda-isofix-halter-vo … rsitz-befestigung

# 331
Това с пространството мисля, че е проблем за доста столчета и коли. Аз имам britax dualfix зад шофьорската седалка и maxi cosi Rodi зад другата. Колата ми не е съвсем малка, Kia Ceed (2017), на мен  не ми е проблем, тъй като съм дребничка и имам достатъчно място, но съпругът ми е доста висок и не може да кара моята кола точно заради базата и наклона. Просто не може да даде седалката достатъчно назад за да му е комфортно. Ако разменя местата на столчетата когато я кара той няма място за краката на голямото дете. Искам да кажа, че е важно да се помисли и за тези неща и да се пробва столчето преди покупка.
Кой точно Дуалфикс имате и от каква възраст започнахте да го ползвате?

За хората, които обмислят дали си заслужава закупуване на кошница с изофикс, аз съм изключително доволна. Да, не се ползва дълго, но ако излизанията са предимно с кола е много по-лесно. За хората, които ходят на консултации пеша и на разходка из квартала не си заслужава финансово, но според мен ако излизате сами с колата поне 2 пъти седмично е оправдано.

# 332
BNHP, а кошница без Изофикс ползвали ли сте?
Поставя се елементарно за 30 секунди, не е проблем дори и всеки ден да се ползва в колата. Същото е като вие да си сложите колан.

# 333
Това е столчето, което ползваме от новородено и все още е на настройка 0-13 кг. обратно на движението.
https://www.roshko.bg/britax-stolche-za-kola-romer-dualfix-ocean-blue
Това с пространството мисля, че е проблем за доста столчета и коли. Аз имам britax dualfix зад шофьорската седалка и maxi cosi Rodi зад другата. Колата ми не е съвсем малка, Kia Ceed (2017), на мен  не ми е проблем, тъй като съм дребничка и имам достатъчно място, но съпругът ми е доста висок и не може да кара моята кола точно заради базата и наклона. Просто не може да даде седалката достатъчно назад за да му е комфортно. Ако разменя местата на столчетата когато я кара той няма място за краката на голямото дете. Искам да кажа, че е важно да се помисли и за тези неща и да се пробва столчето преди покупка.
Кой точно Дуалфикс имате и от каква възраст започнахте да го ползвате?

За хората, които обмислят дали си заслужава закупуване на кошница с изофикс, аз съм изключително доволна. Да, не се ползва дълго, но ако излизанията са предимно с кола е много по-лесно. За хората, които ходят на консултации пеша и на разходка из квартала не си заслужава финансово, но според мен ако излизате сами с колата поне 2 пъти седмично е оправдано.

# 334
Здравейте,
Бих искала да помоля за съвет, необходимо ни е да закупим столче за кола 15-36кг за малката ни дъщеря (5г,110 см, около 18кг). За голямото дете ползваме Britax Kid 2( автомобилът ни няма система за захващане на столчето, освен с колана). Този модел столче го намирам само на едно място.....За съжаление бюджетът е до 350 лева. Разглеждала съм тези варианти:

и това

Благодаря предварително

# 335
Pistachio- не съм, проучвах и ми се виждаше по-сложно, но щом колана се слага толкова бързо е сигурно също толкова удобно. Просто исках да споделя мнение, тъй като назад съм чела мнения, че заради краткото ползване не е оправдано финансово.
За мен до сега определено си заслужава кошница за новородено, със или без изофикс няма да посочвам

Спести ми доста мъки с преместване в количка при излизане, по-удобно е да се сложи детето вкъщи и ако е заспало шанса от събуждане е много по-малък. Отделно не винаги иска в легналия кош и си позволявам да го разхождам за кратко в кошницата. Ако ходим за кратко на преглед и баща му е с нас, дори не взимаме количката.

# 336
Здравейте,
Бих искала да помоля за съвет, необходимо ни е да закупим столче за кола 15-36кг за малката ни дъщеря (5г,110 см, около 18кг). За голямото дете ползваме Britax Kid 2( автомобилът ни няма система за захващане на столчето, освен с колана). Този модел столче го намирам само на едно място.....За съжаление бюджетът е до 350 лева. Разглеждала съм тези варианти:

и това

Благодаря предварително
Здравейте, дъщеря ми се вози в това столче и й е много удобно.  Сега са доста намалени в emag. https://www.emag.bg/stolche-za-kola-isofix-britax-romer-kidfix2- … 944/pd/D2NXH6BBM/

# 337
  • Варна
Здравейте,
Имаа ли в групата някой с Хонда Сивик 8ма серия (след 2006г.) и е със столче Сайбекс Сирона? Интересувам се дали пасва добре базата спрямо наклона на седалката?

# 338
Здравейте,
Имаа ли в групата някой с Хонда Сивик 8ма серия (след 2006г.) и е със столче Сайбекс Сирона? Интересувам се дали пасва добре базата спрямо наклона на седалката?

Със същата кола сме и обмисляме същото столче, ще съм благодарна, ако някой даде отзив.

# 339
  • Варна
Здравейте,

Със същата кола сме и обмисляме същото столче, ще съм благодарна, ако някой даде отзив.

Днес тествах и закупих Cybex Sirona Zi I-Size. Столчето пасва на задната седалка.

# 340
Здравейте. Има ли някой родител тук, който да е ползвал Britax Römer Dualfix 2R от раждането? Купихме това столче и всичко е супер, но се чудя има ли нужда да купуваме и подложката за новородено към него или може да я спестим?

# 341
Предполагам няма да има кой да каже, ама да си пробвам късмета - дебна столчето на BeSafe iZi Modular X1 i-Size, което е от 6м до около 4г. Някой да знае да има промоция/отстъпка на BeSafe някъде, физически магазин/онлайн, каквото и да е ? Онлайн нищо намирам, а в България по някаква причина са с огромни надценки, т.е. без база най обикновения цвят е 750лв, а другите са 800+...
Имаме базата + малкото столче BeSafe iZi Go Modular, ама малкия другия месец става на 6м и върви по едър, та малкото столче вече не му е много удобно. Все се надявам покрай черния петък да ги намалят някъде, ама за сега не намирам нищо Disappointed Relieved

# 342
Проверявайте в babymarkt.de, ако нямате конкретни изисквания за цвят някои са по-евтини. Ние поръчахме нашето IziTwist оттам с Габиели.
Предполагам няма да има кой да каже, ама да си пробвам късмета - дебна столчето на BeSafe iZi Modular X1 i-Size, което е от 6м до около 4г. Някой да знае да има промоция/отстъпка на BeSafe някъде, физически магазин/онлайн, каквото и да е ? Онлайн нищо намирам, а в България по някаква причина са с огромни надценки, т.е. без база най обикновения цвят е 750лв, а другите са 800+...
Имаме базата + малкото столче BeSafe iZi Go Modular, ама малкия другия месец става на 6м и върви по едър, та малкото столче вече не му е много удобно. Все се надявам покрай черния петък да ги намалят някъде, ама за сега не намирам нищо Disappointed Relieved

# 343
Вижте тук, но нз в момента от UK доставката как ще дойде като цена, проверете с "Доставки Англия".
https://www.direct4baby.co.uk/collections/car-seats-travel-car-s … ar-seat-peak-mesh

# 344
  • София
Първо да се похваля - открих, че имам изофикс планки оригинално монтирани под седалката, просто не са изкарани през тапицерията. Съветвам всеки, който мисли, че няма изофикс на колата, да провери под задните седалки. Аз ги видях, като вдигнах кората на багажника и после с напипване установих къде са под седалките.

Сега вече се оглеждам за стол 2/3 група. За сега съм се спряла основно на 2 модела -  препоръчвания тук Besafe iZi Flex FIX i-Size и Maxi Cosi Kore Pro i-Size
При Besafe ми харесва това, че има допълнителен фиксатор на колана между краката, което би предотвратило изхлузване на детето.
Maxi Cosi изглежда по-елегантно и удобно. А и страничното осветление за закопчаване на колана ми се струва добро за стимулиране на самостоятелното закопчаване на детето. Прибирането на Изофикс релсите също е добра възможност за поставяне в кола без такава система.

Приемам съвети и сравнения за плюсове и минуси на двата модела, кое е по-удобно за детето, както и препоръки за други модели от категорията. Може да включа в класацията и Cybex Solution Z i-Fix, ако кажете, че може да конкурира горните.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 11:14 от Lara

Общи условия

Активация на акаунт