Любители на кучета - 115

• 30 136
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Точно това е, аз в друг магазин не успях да го намеря.

# 76
  • София
Данък

Ей, половин час го дебна, като види телефона и веднага крие муцуната.

# 77
  • тук-там
Много полезно, изключително много благодаря!!! при бързо търсене само тук го намерих, но предполагам в повечето зоомагазини се предлага?
https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/lakomstva_za_duvchene/chewie … a_davchene/641718  

Благодаря много за куража! Моят приятел ме бъзика, че хората щом ме видят колко съм "луда" на тази тема ще се стреснат къде дават кученцето и че ще бъде мнооого глезено Grinning но това го отдавам, че страшно много обичам животни и ще е първото куче ^^

Ами тогава, като говорихме и това казах на жената, че за нас е важно да е достатъчно време с майка си и да суче колкото трябва, за да му е дадено всичко полезно.
Но за нас(реално аз съм си "лудата" от нас двамата, защото го приемам за много отговорно нещо ) вълнението  е от няколко дена и  се подготвяме с играчки,одеалце,легълце, пелени и всякакви неща, за да може да имаме всичко и да сме добре подготвени.

Също така, когато дойде време да ходим на работа мисля да се занимавам сутрин с него за около 30-40 минути, за да може после да спинка и да дойде време за обяд. Надявам се след време да не съжалявам за това, че рано ще го науча да става, но когато дойде време за излизане навън ще имаме време сутрин за разходка, а аз за разсънване.
То кученцето само ще ви буди сутрин. Добре сте се ориентирали да му отделяте време и енергия. Тази стратегия бързо се отплаща! Късмет с новия член, когато се появи. Мъжко или женско е? Има ли си вече име?

# 78
  • София
Онази торта по-напред няколко пъти я приближих и пак не мога да повярвам, че е торта. Егати таланта!

# 79
Мъжко ще бъде😊и ще се казва Чарли🐶 а името беше избрано преди да стане ясно,че сме го намерили 😁

# 80
  • София/Севлиево
Моето диване е изяло половин парче шоколадова торта(може би към 50-60 гр). Много съм притеснена да не му стане нещо.За какво да го следя?

# 81
  • Варна
Мъжко ще бъде😊и ще се казва Чарли🐶 а името беше избрано преди да стане ясно,че сме го намерили 😁

Честито. Подготви се за ранно събуждане до 3-я месец, дъвчене на коса, уши нос, общо взето игра от 5.30 до 6.30, после изведнъж се умаря и заспива, а ти трябва да ставаш. 😂
Плюшена или гумена играчка само във ваше присъствие, обувки, чехли прибрани на високо , кабели също, има голяма вероятност да викате няколко пъти кабелните техници 😂
Иначе тази назъбената топка е много добра идея, докато сменя зъбките, ако се сетя друго ще пиша. 😁

# 82

Честито. Подготви се за ранно събуждане до 3-я месец, дъвчене на коса, уши нос, общо взето игра от 5.30 до 6.30, после изведнъж се умаря и заспива, а ти трябва да ставаш. 😂
Плюшена или гумена играчка само във ваше присъствие, обувки, чехли прибрани на високо , кабели също, има голяма вероятност да викате няколко пъти кабелните техници 😂
Иначе тази назъбената топка е много добра идея, докато сменя зъбките, ако се сетя друго ще пиша. 😁

Добре,че съм свикнала да ставам рано 😁 значи,че се подготвим първоначално с  назъбени играчки 😁 аз четох в един стар кучешки форум и идеята да не му даваме всички играчки, а да сменяме, за да не му писнат на шушулчето 😁 иначе чехли бихме жертвали(е някоя обувка 100%😬),но се надявам да успокои страстите след време 😁
Благодаря много на всички за хубавите и мотивиращи неща!
Ще съм заформила  въпроси сигурно и относно обезпаразителните неща,но те ще дойдат с реалното му ушато присъствие 😊

# 83
  • тук-там
Моето диване е изяло половин парче шоколадова торта(може би към 50-60 гр). Много съм притеснена да не му стане нещо.За какво да го следя?
Нищо му няма от 50 грама според мен!

# 84
Здравейте
Имам въпрос Simple Smile защо в чл.39 от Закона ва защита на дом.любимци пише че чипираните ся освободени от данък а в 175 чл от зокона за ветеринапите не е упоменато моля за отговор неко информацията се размивана как да го тълкувам

# 85
  • София
Здравейте
Имам въпрос Simple Smile защо в чл.39 от Закона ва защита на дом.любимци пише че чипираните ся освободени от данък а в 175 чл от зокона за ветеринапите не е упоменато моля за отговор неко информацията се размивана как да го тълкувам
Не чипираните,а кастрираните са  освободени от данък Hands Plus1

# 86
Да прочетох много добре закона за ветеринарите и опоменатите точки но моля за проверите чл. 39 от закона за защита на животните как е написано .
Чл 39 Не се заплаща такса по чл. 175, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност за куче с поставен микрочип за първата година от неговото регистриране.
Защо не дължат такса първата година а в др. Закон не е написано

# 87
  • София
Честити рожденнициии! И чакаме малкия адаш Чарли, жив и здрав, да си плати данъка в темите ни 😀.
Мога да дам един съвет относно малкото кученце (то и при порастнали важи) - не му давайте достъп до всички помещения, особено в началото. Ограничете му зоната за пакости, когато е само. Играчки като сте заедно и си приберете чехлите и обувките в началото. Наистина! 😂
А сега да си платя "заспалия" данък от нашия Чарли:

Е защо ме снимаш, а?

# 88
  • София
Да прочетох много добре закона за ветеринарите и опоменатите точки но моля за проверите чл. 39 от закона за защита на животните как е написано .
Чл 39 Не се заплаща такса по чл. 175, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност за куче с поставен микрочип за първата година от неговото регистриране.
Защо не дължат такса първата година а в др. Закон не е написано
Не мога да кажа защо в Закона за ветеринарно медицинската помощ не е упоменато,но наистина годината , в която се поставя чип не се заплаща данък,ако кучето се кастрира и занапред.

Галски,много сладка лисичка,не знам как устояваш на този поглед Laughing

# 89
  • Пловдив
Елислава, какво стана с тортоядецът? Чувала съм, че за кучета не сладкото е толкова вредно в шоколада, а теоброминът. Че половин черен шоколад може да убие куче. В тортата няма толкова шоколад.
На Саско като беше бебе му взех:
- въже за дърпане (ама той си хареса колан на халат),
- тонове играчки (той хареса само тази, която мирише на друго куче (беше подарък),
- кафеено дърво (и до днес си го гризе), но предпочиташе паркета...
- кокал Конг, но чак сега му обърна внимание
- мече Конг - явно заради възлите в него си го обича много.
Много си пада по естествените неща - пръчки, шишарки, но те някак не са подходящи да неговата къща (дивана)
Най-голямо внимание - гризане се обръща на естествеия еленски рог. Отваря си вратата на шкафа, вади си го и си го дъвче. Кожени кокали изобщи не харесва. Като снакс за дъвчене хареса сушени телешки уши и телешки копита. Копитата миришат ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт